Malatya Haber Haberleri

Malatya Haber Haberleri

Yeşilyurt'ta 19 Mayıs kutlamaları

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kutlama programı renkli ve coşku dolu anlara sahne oldu.

Malatya'da 19 Mayıs coşkusu

Deprem bölgesi Malatya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.

Malatya'da şimşekler geceyi aydınlattı

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde akşam saatlerinde sağanak yağış etkili olurken, çakan şimşekler geceyi aydınlattı.

102 yaşındaki Zeliha teyzeye yaş günü kutlaması

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan ve doğum yaşı 102 olarak belirtilen Zeliha Duman'a mahalle sakinleri tarafından anneler ve yaş günü kutlaması yapıldı.

2 motosiklet çarpıştı, 2 yaralı

Malatya'nın Darende ilçesinde 2 motosikletin kafa kafaya çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 6 Yaşında

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, 'Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın adını taşıyan üniversitemizin kuruluşunun altıncı yılını kutlarken, akademik, idari ve fiziki gelişimini sürdürmeye devam ediyoruz. 'dedi

Arapgir'de çekilen 'Mendebur' filminin galası İstanbul'da olacak

Çekimleri Malatya'nın Arapgir ilçesinde gerçekleştirilen 'Mendebur' isimli filmin galası İstanbul'da yapılacak.

Başkan Sadıkoğlu: 'Kışla Caddesi esnafı ticaretine nerede devam edecek?'

Kışla Caddesi esnafına gönderilen tebligata tepki gösteren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '15 gün içinde iş yerlerini tahliye etmesi istenilen esnafımız ticaretine nerede devam edecek? dedi.

Malatyalı depremzede çocuklara Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan sürpriz

Fenerbahçe Spor Kulübü, Malatyalı depremzede öğrencileri İstanbul'da 4 gün boyunca ağırladı. Sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç da çocuklara forma hediye etti.

Malatya'ya sağlık yatırımları arttırılıyor

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem bölgesi Malatya'nın güçlü bir sağlık altyapısına sahip olduğunu belirterek, yatırımlara ise her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirtti.

Taşkın'dan parklarda inceleme

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ilçedeki park alanlarını gezerek incelemelerde bulundu. Yapılması gerekenleri yerinde tespit eden Başkan Taşkın, 'Battalgazi'mize yeşil alan kazandırmaya devam edeceğiz' dedi.

Yaka ile Dilek Mahalleleri arasındaki ulaşım rahatlatılıyor

Yaka ile Dilek mahallesini birbirini bağlayacak imar yolunda başlatılan yol açma ve genişletme çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kırsal bölgelerdeki yol ağını birbirini bağlayarak ulaşım ağını akıcı ve kolay hale getirecek çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Öğretim Görevlisi İskenderoğlu'ndan tescil uyarısı

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Levent İskenderoğlu, somut olmayan kültürel miras unsurları ile Coğrafi işaret ile belgelenen ürünlerin karıştırıldığını belirterek, 'Coğrafi işaret belgeleri tüketiciler için ürünün kaynağı, karakteristik özellikleri ile coğrafya arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite belgeleridir aslında her yönü ile ticari bir yaklaşım içeriyor' dedi.

Malatya merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 3 kişi tutuklandı

Malatya merkezli 8 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 15 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Malatya'da kura çekimlerine Haziran'da devam edilecek

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya'da yapımı tamamlanan kalıcı konutlarda anahtar teslim sürecinin devam ettiğini, kuralara Haziran ayında devam edileceğini ifade etti.

Malatya'da 15 dakikalık fırtına ağaçları devirdi

Malatya'da akşam saatlerinde sağanak ile birlikte etkili olan ve 15 dakika süren fırtına ağaçları devirdi.

Taşkın: 'Çarşımız kısa sürede esnafımızla buluşacak'

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve esnaf odaları başkanlarının hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederek istişarelerde bulundu.

Malatya'da 'Damla Gönüllülük Hareketi' proje etkinliği düzenlendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile 'Damla Gönüllülük Hareketi' projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Yeşilyurt'taki müzik kursları yoğun ilgi görüyor

Yeşilyurt Belediyesi'nin destekleriyle 7'den 70'e tüm vatandaşların sosyal, kültürel ve sanatsal hayatlarına katkı sağlamaya devam eden Yeşilyurt Kent Konseyi'nde devam eden bağlama ve piyano kursuna her yaştan vatandaş büyük ilgi gösteriyor.

Küçükbaş hayvanlarda kırkımlar başladı

Malatya'da koyun kırkım kursunu tamamlayan yetiştiriciler, alanda uygulamalı olarak kırkımlara başladı.

Malatya'da ev yangını

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen ev yangınında maddi hasar oluştu.

Malatya'da gençlik haftası kutlamaları başladı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile gençlik haftası kutlamaları Malatya'da çelenk sunumu ile başladı.

Malatya'da 11 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi

Malatya'da, düzenlenen operasyonda gümrük kaçağı 11 adet cep telefonu ele geçirildi, bir şüpheliye işlem yapıldı.

'Ailemiz İstikbalimiz' temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen 'Ailemiz İstikbalimiz' temalı kortej yürüyüşü Malatya'da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Malatya'da, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı

-Malatya'da, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yeşilyurt'ta 32 bin öğrenciye sıfır atık eğitimi verildi

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, doğal kaynakların verimli kullanılması ve atık miktarının azaltılmasının önemini öğrencilere anlatıp, bilinçli ve duyarlı bir şekilde geleceğe hazırlanmalarına destek vermek amacıyla başlattığı 'Sıfır Atık ve Çevre Bilinci' Eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Genç MAGİNDER'in engelliler haftası etkinliği ilgi gördü

Genç MAGİNDER, Engelliler Haftası dolayısıyla Malatya'da İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda gerçekleştirdiği etkinlik ile özel bireylere keyifli anlar yaşattı.

Malatya'da Engelliler Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

'Dünya Engelliler Haftası' nedeniyle Malatya'da Özel Eğitim Okulları tarafından Kongre ve Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi.

Milli sporcu Rabia Topuz taburcu oldu

Malatya'da, antrenman yaptığı sırada engerek yılanın ısırması sonucu hastaneye kaldırılarak bir hafta yoğun bakımda tedavisine devam edilen milli boksör Rabia Topuz taburcu edildi.

Battalgazi'de yol çalışmaları sürüyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Uluköy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen stabilize serimi ve yol bakım çalışmalarını yerinde inceledi.