Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ son dakika haber

Elazığ

Elazığ gündeminden sıcak gelişmeler, son dakika Elazığ haberleri farklı bakış açısıyla Elazığ haber sayfamızda.

Elazığ Haberleri

Elazığ Belediyesi hanımeli el sanatları sergisi açıldı

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) tarafından düzenlenen ücretsiz el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı hanımeli el sanatları sergisi açıldı.

Cips çalmaya çalışan karga dükkan sahibine yakalanınca kaçtı

Elazığ'da bir marketten cips çalmak isteyen karga, esnafa yakalanınca cips poşetini kaldırımda bırakıp kaçtı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Özel bireyler 'Hıdırellez'de doyasıya eğlendi

Elazığ'da özel bireyler, Hıdırellez etkinliğinde doyasıyla eğlendi.

Elazığ'da yağışlardan zarar gören köy yollarında reglaj çalışmaları devam ediyor

Yağışlardan zarar gören köylerin tespitini yapan Elazığ İl Özel İdare ekipleri, yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için çalışmalara başladı.

Elazığ'da doğa ve kültür yürüyüşü gerçekleştirildi

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Elazığ İl Müftülüğü tarafından doğa ve kültür yürüyüşü gerçekleştirildi.

Elazığ'da salep soğanı toplamak pahalıya patladı: 775 bin lira ceza aldılar

Elazığ'da jandarma ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 30 kilogram salep bitkisine el konuldu. 2 şahsa 'Biyolojik çeşitliliği tahrip etme' suçundan 775 bin lira idari para cezası kesildi.

Tilkiler şehir merkezini mesken tuttu

Elazığ'da aç kalan bir tilki yiyecek bulmak için şehir merkezine kadar indi. Benzeri görüntülere, son dönemlerde sıkça rastlanmaya başlandı.

Meteoroloji, sel ve su baskınlarına karşı uyardı

Elazığ ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Hazarbaba Dağı'na kar yağdı

Elazığ'da sağanak yağış etkili olurken 2 bin 347 rakımlı Hazarbaba Dağı zirvesi kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.

Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi'ni inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'ın kültür ve turizmine yeni bir değer olarak hayata geçirilecek olan Kent Müzesi'nin sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Dolu, kayısı ağaçlarına zarar verdi

Elazığ'da geçtiğimiz gün etkili olan dolu, kayısı bahçelerini vurdu.

Sağlık için pedal çevirdiler

Elazığ'da bir araya gelen bisikletliler, sağlık için pedal çevirdi.

Kayısıyı 'sis' vurdu, rekoltede yüzde 60 düşüş bekleniyor

Elazığ'da geçen sene don vuran kayısıyı bu sene de sis vurdu. Üretici rekoltede yüzde 60 düşüş beklerken, bazı ağaçlarda hiç meyve olmadığını ifade etti.

Koruma altındaki dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'da, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan yaban keçileri, sürü halinde görüntülendi.

Otobüste kavgaya tutuştular

Elazığ'da halk otobüsüne binen iki yolcu arasında henüz bilinmeyen bir sebeple kavga çıktı. Durumu fark eden otobüs şoförü aracı durdurdu. Öfkeli bir yolcu diğerine yumruk atarken otobüste bulunan yolcuların paniği ise kameralara yansıdı.

Siraz balıklarının akıntıya karşı göçü başladı

Elazığ'ın Sivrice ilçesi Hazar Gölünde yaşayan siraz balığının, üreme döneminde göle dökülen Kürk Çayına yumurta bırakmak için suyun tersine yüzerek yaptığı zorlu yolculuk ilgi çekiyor.

Su üzerinde 9 saatte 200 kilometre yol yaptılar!

Elazığ’da araştırmacı yazar Aygün Çam ve su sporları ile ilgilenen gezgin Vahit Dartay, Keban Baraj Gölünün potansiyelini göstermek amacıyla Elazığ’ın Palu ilçesinden Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde tekne ile su üzerinde yolculuk yaptı.

Bu tespihler 85 bin liradan alıcı buluyor

Türkiye'de sadece Elazığ'da çıkan ve daha önce Kabe ile Beyaz Saray gibi bir çok yerde kullanılan vişne mermerinden yapılan tespih yoğun ilgi görüyor.

Toplam 3423 haber.

Tarihi Harput şehrinin ovada kurulan devamı olan Elazığ ilimiz, Malazgirt Meydan Savaşı sonrası Türk Yurdu olan illerimizden biridir. Mezra ismiyle anılan Elazığ'a, Sultan Abdülaziz Han döneminde Mamürat-ül Aziz ismi verilmiş, halk arasında daha kolay telaffuz edildiği için Elaziz ismini almıştır. 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından adı El-Azık olarak değiştirilen kadim şehir, ifade kolaylığı nedeniyle bugünkü ismi olan Elazığ adını almıştır. Musikisi, kültür ve sanatıyla öne çıkan Elazığ, doğası, tarihi ve turistik mekanları, sanayisi ve coğrafi konumuyla, ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesindeki en önemli şehirlerinden biridir. Elazığ haber sayfamızda, güncel Elazığ haberlerine, son dakika Elazığ gelişmelerine yer vererek, Elazığ gündemini okurlarımıza ulaştırıyoruz.