AK Parti Bismil İlçe Başkan adayı Arslan'ın aracılığıyla Diyarbakır'a 5 okul yapılıyor

AK Parti Diyarbakır'ın Bismil İlçe Başkanı adayı Mehmet Ali Arslan'ın girişimleriyle hayırsever iş adamı Osman Nuri Bakırcı, 3 ilçede toplam 5 okul yapıyor.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

AK Parti Diyarbakır’ın Bismil İlçe Başkanı adayı Mehmet Ali Arslan’ın girişimleriyle hayırsever iş adamı Osman Nuri Bakırcı, 3 ilçede toplam 5 okul yapıyor.

İnşaat ve gayrimenkul sektöründe pek çok yatırımı bulunan Osman Nuri Bakırcı, AK Parti Bismil İlçe Başkan adayı Mehmet Ali Arslan’ın girişimleriyle Bismil, Çınar ve Yenişehir ilçelerinde 8 derslikli 5 okul yapıyor. Yapılacak olan okullar; Bismil’de Aralık köyünde bir okul, Çınar ilçesinde Yaz Çiçeği, Avdallı, Molla Polat köyünde 3 okul ve Yenişehir ilçe merkezi Ekinciler Mahallesinde bir okul olmak üzere toplam 5 okulun temelinin 10 gün içerisinde atılacağı belirtildi.

25 yıldır okul yapma sevdasıyla yola çıktığını belirten Osman Nuri Bakırcı, ülkenin özellikle kırsal mahallelerinde projelerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Bakırcı, “25 yıldır okul yapma sevdasıyla Türkiye’nin birçok ucra köşesine okullar yaptırarak çocuklarımıza eğitimi sevdirmeye çalıştık. Aynı zamanda 11 ilimizi etkileyen depremde de çalışmalara katıldık. Bu bölgede de yapacağımız okulların projelerini hazırlayıp Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de bir protokol imzalayarak okulları yapma kararı aldık. Bu arada Bismilli dostumuz Mehmet Ali Arslan’ın isteği üzerine de Diyarbakır bölgesine 5 okul yapma kararı aldık. İnşallah 10 gün içerisinde ilk önce 3 okulumuzun temelini atacağız, 2 okul için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

AK Parti Bismil İlçe Başkan adayı Mehmet Ali Arslan ise bölgedeki eğitime katkı sunmak için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Arslan, "İlimizdeki eğitime bir nebze de olsa katkı sunmak amacıyla iş adamı dostum Osman Nuri Bakırcı ile görüştüm. Bu güne kadar Türkiye’nin değişik yerlerinde 36 okul yaparak devlete bağışlayan hayırsever iş adamı dostumuz bizi kırmayarak Diyarbakır’a 5 okul yapma sözü verdi. Okulların yapılacağı yerlerde fizibilite çalışmaları yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde çalışmalar sürmektedir. Protokoller bakanlık nezdinde imzalandı. Hem Diyarbakır’a hem ilçemiz olan Bismil’e bu okulları kazandırmanın haklı gurununu yaşıyoruz. Bizi kırmayarak ilimize 5 okul yapma kararı alan hayırsever iş adamına da şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin