Çarıklı Mahallesi Karamusa Deresi artık temiz akacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sur ilçesinde bulunan Karamusa Deresinde atık su sorununu çözmek amacıyla çalışma başlattı.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sur ilçesinde bulunan Karamusa Deresinde atık su sorununu çözmek amacıyla çalışma başlattı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesine bağlı Çarıklı mahallesinde düzensiz yapılaşmadan kaynaklı atık suların dere yatağına deşarj edilmesi nedeniyle ortaya çıkan koku ve sağlıksız görüntüleri yapılacak çalışmalarla giderecek. DİSKİ, Devlet Su İşleri tarafından bölgede yapılan ıslah çalışmaları tamamlandıktan sonra projeyi uygulamaya başlayacak. Çarıklı Mahallesinde bulunan ev ve iş yerlerinin atık suları kanalizasyon şebekesi çekilerek İleri Biyolojik Arıtma Tesisine aktarılacak.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, çalışmaları inceleyerek teknik personelden bilgi aldı. Projenin bölgenin altyapısını güçlendirdiğini belirten Tutşi, “Çarıklı Mahallesinden geçen Karamusa Deresinde daha önceleri meydana gelen taşmalardan dolayı DİSKİ’ye ait kanalizasyon hatları zarar görmüştü. Bu yüzden o bölgedeki bazı evlerin kanalizasyonları dereye akmaktaydı. DSİ tarafından dere ıslahının tamamlanması durumunda o bölgedeki kanal çalışmalarımıza başlayacağız ve dere kenarındaki evlerin atıklarında alıp İleri Biyolojik Arıtma Tesisimizde arıtacağız. Problemi çözmek amacıyla büyük bir proje başlattık. Proje ile hem bölgedeki altyapı hattı rahatlayacak hem de Dicle Nehrinin kirlenmesi önlenmiş olacak. Vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla en iyi hizmeti yapmanın gayretindeyiz” dedi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin