Çemişgezek, bayramla birlikte nüfusunu ikiye katladı

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte gurbetçi vatandaşların akınına uğrayan Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde nüfus neredeyse ikiye katlandı.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Kurban Bayramı tatiliyle birlikte gurbetçi vatandaşların akınına uğrayan Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde nüfus neredeyse ikiye katlandı.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen gurbetçiler, hem bayramlarını memleketlerinde geçirmek, hem de memleket hasretini gidermek için geldikleri Çemişgezek ilçesinin 7 mahallesi ve 34 köyüne kısa süreli de olsa hareketlilik kazandırdı. İlçede yabancı plakalı araçların olması esnafın yüzünü güldürürken, yoğunlaşan trafik dolayısıyla polis ve jandarma ekipleri de denetimlerini artırdı.

Yıllardır İstanbul’da ikamet eden ve bayram dolayısıyla Çemişgezek ilçesine gelen 73 yaşındaki Halis Yüksel, "İşimiz ve ekmeğimiz gereği her ne kadar ilçemden uzakta olsam da, her fırsatta doğup büyüdüğüm ilçemi yılda bir kez de olsa ziyaret etmeye çalışıyorum. Buranın havası ve suyu bana şifa gibi geliyor. Ege’nin ünlü tatil beldelerinde alamadığım keyfi Çemişgezek ilçemizde alıyorum. İlçemizi bu gelişte daha kalabalık gördüm. Bu canlılığı görünce çok mutlu oldum" dedi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin