DİSKİ Kulp'a kesintisiz içme suyu için çalışmalara başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp ilçesindeki su kuyusu ve içme suyu arıtma tesisinin kapasitesini iki katına çıkaracak.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp ilçesindeki su kuyusu ve içme suyu arıtma tesisinin kapasitesini iki katına çıkaracak.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesinin 10 yıllık su sorununu çözmek için yeni proje geliştirdi. İlçe merkezinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Geliye Kasa kaynağından yaklaşık 50 litre/saniye su ilçeye verilirken, mevsimlere bağlı olarak suyun azalmasıyla Kulp Çayı kenarında 15 lt/sn su üreten keson kuyu devreye giriyor. Kuraklığın yaşandığı mevsimlerde ilçe merkezine Geliye Kasa kaynağından 25-30 lt/sn, Kulp Çayı kıyısındaki keson kuyudan da 15 lt/sn olmak üzere toplam 40-45 lt/sn arıtılmış temiz içme suyu şebekeye veriliyor.

2034 yılına kadar su sorunu kalmayacak

DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki su arzının arttırılması çerçevesinde yeni keson kuyu ve Darabin Paket İçme Suyu Arıtma Tesisinin kapasitesini 2 katına çıkarmak için proje ve keşif çalışmalarına başladı. Çalışmalarda, keson kuyudan depoya su aktaracak yaklaşık 3 bin metre çelik terfi hattı yapılacak.

Çalışmalar tamamlandığında ilave eklenecek 15 lt/sn su kaynağıyla birlikte Kulp ilçesinin 2034 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak.

“Su sorunu yaşayan mahalle kalmayacak”

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, keson kuyu ve Darabin Paket İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Ekiplerden çalışmalara ilişkin bilgi alan Tutşi, yatırımların belirli bir plan dahilinde ve vatandaşın öncelikli ihtiyaçları çerçevesinde yapıldığını belirtti. Tutşi şöyle konuştu:

“İl merkezimizde ve tüm ilçelerimizde sorumluluk alanımızda olan bin 47 mahallemizde değerli hemşerilerimizin içme suyuna en kaliteli ve sağlıklı bir şekilde ulaşması için DİSKİ olarak büyük bir gayret ve sorumlulukla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız değerli hemşerilerimizin hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanmasıdır”.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin