DİSKİ su tasarrufu için toplandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez ilçe belediyelerin park ve bahçeler müdürleriyle su tasarrufu tedbirleri toplantısı düzenledi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez ilçe belediyelerin park ve bahçeler müdürleriyle su tasarrufu tedbirleri toplantısı düzenledi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, son zamanlarda yaşanan iklim değişikliği ile birlikte uzun yıllar daha gündemde olacağı anlaşılan kuraklığa karşı alınan tedbirler ele alındı.

Toplantıda, sulamaların gece yapılması, 10 dakikayla sınırlandırılması, su tankerlerinin içme suyuyla doldurulmaması kararlaştırıldı. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, su tasarrufu ile ilgili tedbirleri yıllar önce aldıklarını bu sayede kentte içme suyunun israf edilmediğini vurguladı.

Su tasarrufu için alınan tedbirleri anlatan Tutşi, Büyükşehir, Sur, Yenişehir ve Kayapınar Belediyelerinin park ve bahçeler müdürleriyle daha önceden tedbirler aldıklarını hatırlattı.

Yeşil alanların daha önceden içme suyuyla sulandığını belirten Tutşi, "DİSKİ olarak 4 yıl önce başladığımız çalışmayla yeşil alanların birçoğunda sulamalar, içme suyuyla değil sondaj sularıyla yapılıyor. İçme suyunun tasarrufu ve doğru kullanılması amacıyla bu çalışmaları yaptık. Aldığımız tedbirler kapsamında, ana arterler, refüjlerdeki yeşil alanlar, park ve bahçelere sondaj kuyusu açtık. Buralarda içme suyu yerine sondaj kuyusu sularının kullanmasını sağladık. Refüj sulaması yapan su tankerleri sondaj kuyusundan dolduruluyor. İtfaiye araçları acil durumlar hariç, içme suyuyla doldurulması yasak. Kamusal alanlarda içme suyunun israf edilmesini önlemek için şebeke suyu kullanımlarını dakikalarla sınırlandırıp en asgari düzeyde tutuyoruz. Sitelerde birkaç yıldır yürüttüğümüz denetimlerle bahçe sulamaları için sondaj kuyuları açılması tavsiye edilerek sondaj sularını kullanılmasını sağladık. Buralarda sürekli kontrol ve denetimleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin