Diyarbakır'da 'su kardeşliği' toplantısı düzenledi

Diyarbakır Su Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü su verimliliği seferberliği çerçevesinde 28 belediyenin katılımıyla Belediye Su Kardeşliği toplantısı düzenlendi. Uygulamaya katılan belediyeler arasında da kardeşlik protokolü imzalandı.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Diyarbakır Su Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü su verimliliği seferberliği çerçevesinde 28 belediyenin katılımıyla "Belediye Su Kardeşliği" toplantısı düzenlendi. Uygulamaya katılan belediyeler arasında da kardeşlik protokolü imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 31 Ocak 2023 yılında Beştepe yerleşkesinde Tarım ve Orman Bakanlığının “ Su Verimliliği Seferberliği” tanıtımı toplantısında su kayıplarının azaltılması kalite ve miktar açısından korunmasını ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesinin adımlarını DİSKİ 28 belediyenin katılımıyla su kardeşliği uygulamasını başlattı.

İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliğine göre, bu oran büyükşehir ve il belediyelerinde 2028 yılına kadar, diğer belediyelerde ise 2033 yılına kadar kademeli olarak yüzde 25 seviyesine indirilmesi hedefleniyor.

Uygulamada Su Kardeşliği ilan edilen Batman Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile DİSKİ Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol imzalandı.

Su Kardeşliği Uygulamasının Diyarbakır’daki ilk toplantısına, DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Fırat Tutşi, Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Selim Araz ve Serhad Çolak, Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Mahir Özcan, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eraslan, Batman Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Müdür Vekili Murat İşcan ile Batman Belediyesi ve Batman İl Özel İdaresinden teknik personeller, Diski Genel Müdürlüğünden Daire Başkanları ve çalışma gruplarının teknik personelleri katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasında konuşan Tutşi, “Diski Genel Müdürlüğü olarak seferberlik çağrısından hemen sonra Diyarbakır için daha verimli olmak adına ne gibi tedbirler alınabilir ve uygulanabilir değerlendirmesine başladıklarını belirten Tutşi, “Aldığımız tedbirlerin uygulanabilir ve sürdürülebilir olması bizim için önem arz etmektedir. Suyumuza sahip çıkmanın her birimizin sadece vatandaşlık görevi değil insani bir yükümlülüğü olduğunun da bilinciyle bundan önce yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda su kayıplarının azaltılmasına yönelik üst düzeyde hassasiyet göstermiş olduğumuz Değerli Daire Başkanlarımızın da yapacağı sunumlarla da daha anlaşılır olacaktır. Bugünkü toplantımızı Diski ev sahipliğinde yapmaktayız, Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden bilgi ve tecrübeleriyle katılım sağlayan ve Su Kardeşimiz Batman Belediyesinin de bizlerle olduğu bu toplantıda; iyi uygulama örneklerinin görüleceği, mevcut sorunların aktarılacağı ve birlikte iş planını oluşturacağımız verimli bir çalışmanın gerçekleştirilmesini temenni ediyorum, DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak büyük fayda sağlayacak ve yarınlarımızı koruyacak bir Seferberliğin müdahili olmaktan ve dayanışma içinde çalışmaktan kıvanç duyuyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda söz alan Su Yönetimi Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Mahir Özcan ise Diyarbakır’da bulunmaktan ve toplantıya katılmaktan mutluluk duyduklarını, su kardeşliği toplantılarıyla belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlanması maksadıyla su kayıpları azaltılması çalışmalarına yönelik belediye su kardeşliği ilan ettiklerini ve eylem planında yer alan hedeflerin sağlanması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını bu toplantıların da çalışmalarına katkı sağladığını ifade etti.

Toplantının devamında Diski Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı ve Abone İşleri Daire Başkanının yaptıkları sunumlarla yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantı sonrasında DİSKİ İyi Uygulama Örneklerinden olan Scada Merkezi ve İçme Suyu Arıtma Tesisine ziyarette bulunuldu.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün Su Verimliliği çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışması yaptığı Mehmet Sabri Güzel İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir araya gelinip Bilgi Aracında ekolojik çevrimin anlatılmasıyla çalışma tamamlandı.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin