Elazığ Haber Haberleri

Elazığ Haber Haberleri

Elazığ Haber haberleri, haber editörü Elazığ Haber tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Elazığ'da 24 bin adet lavanta toprakla buluştu

Elazığ'da tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim alanı genişliyor. Bu kapsamda son olarak 24 bin adet lavanta bitkisi toprakla buluşturuldu.

KPSS'den yeterli puanı alamayınca baba mesleğine yöneldi

Elazığ'da yaşayan ve Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Öğretmenliği Bölümünden 2002 yılında mezun olan Sedat Ağaçkıran, KPSS'den yeterli puan alamayınca baba mesleği olan yorgancılığa yöneldi. Çeyrek asrı aşkın bir süredir yorgan yapmayı sürdüren Ağaçkıran, yanlarında çalıştıracak çırak bulamadıkları için mesleklerinin son demlerini yaşadığını söyledi.

Başkan Çınar, Melekbaba Mahallesindeki projeleri inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, deprem mağduru vatandaşlar için Melekbaba Mahallesinde inşa edilen TOKİ Konutlarının yanı sıra bölgenin en büyük spor kompleksi olan Gençlik Merkezi ile devam eden spor yatırımlarını yerinde inceledi.

Başkan Çınar, festival' de gençlerle buluştu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, festivalde yaptığı konuşmada, 'Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yatırımlarından dolayı takdim ettiği başarı ödülümüzü gençlerimize hediye ediyoruz. Gençlik Festivalinde en güzel şekilde faydalanıp, ülkemizin farklı kentlerinden gelen gençlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz' diye konuştu.

DİSKİ içme suyundan elektrik üretiyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kurduğu Hidroelektrik Santrali (HSE) ile içme suyundan saatte ortalama 250 kW elektrik üretiyor.

Eşini ve oğlunu öldürmeye azmettirmekten yargılanan baba ve oğluna ara celsede tahliyeye tepki

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde eşi Hamdiye Şık ve oğlu Kadir Karaaslan'ı öldürmek suçundan 5 çocuğu ile tutuklu yargılanan Mahmut Karaaslan ve oğlu Sidar Karaslan celse arasında tahliye edildi. Tahliye kararına itiraz eden ölenlerin yakınları, oturma eylemi başlattı.

Malatyalı depremzedeler yeni yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor

20 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki Elazığ Sivrice depreminin ardından büyük hasarın meydana geldiği Malatya'da, depremzedeler için yapılan konutlarda yaşam başladı. Evlerine taşınan depremzedeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti

Tunceli'de teröristlerin inlerine girildi, 7 sığınak imha edildi

Tunceli'nin Mazgirt ve Hozat ilçe kırsalında düzenlenen operasyonlarda teröristlere ait 7 sığınak imha edildi. Sığınaklarda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bingöl'de araç park halindeki tıra arkadan çarptı: 1 yaralı

Bingöl'de hafif ticari aracın park halindeki tıra arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Malatya'da traktörden düşen genç hayatını kaybetti

Malatya'da seyir halindeki traktörden düşerek ağır yaralanan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Milletvekili Fendoğlu, depremzedelerin sorunlarını dile getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM'de depremzedelerin sorunlarını dile getirerek, 'Kış gelmeden deprem konutlarının sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Beşikten mezara kadar ilim herkese farzdır'

Bingöl'de üniversitenin akademik yılı açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 'İlim Çin'de de olsa gidiniz alınız. Beşikten mezara kadar ilim herkese farzdır, bütün Müslümanlara farzdır' dedi.

FÜ ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi (FÜ) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kız arkadaşını 10 bıçak darbesiyle öldürmüştü, mahkemede 24 yıl ceza alınca hüngür hüngür ağladı

Elazığ'da Nisan ayında kız arkadaşını bir barakada 10 bıçak darbesiyle öldüren zanlı mahkeme heyeti tarafından 24 yıl hapis cezasına çarptırırken, sanık kararın ardından hüngür hüngür ağladı.

Kick Boks Şampiyonasından dünya 2'nci olarak döndü

İtalya'nın Jesolo kentinde düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonasına +70 kg kick light kategorisinde katılan Malatya İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümü öğrencisi Şeymanur Canpolat, gümüş madalya alarak dünya ikincisi oldu. Canpolat, Türkiye'ye altın madalya getireceği sözünü verdi.

Bağlar Belediyesi projeyi hazırladı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk kazmayı vuruyor

Çarpık kentleşmenin hakim olduğu eski Diyarbakır'ın Bağlar bölgesini dönüştürmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm projesinde ilk yıkım 19 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek.