Elazığ Haber Haberleri

Elazığ Haber Haberleri

Elazığ Haber haberleri, haber editörü Elazığ Haber tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Elazığ'da depremden etkilenen 5 okulun ihalesi gerçekleşti

Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminden etkilenen 5 okulun yeniden yapılması için ihale gerçekleşti.

Malatya'daki deprem çevre illerden de hissedildi

Merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem, başta Elazığ olmak üzere bölgedeki birçok ilden hissedildi.

Alışveriş yapan beyaz eşya kazanıyor

Diyarbakır'ın önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Forum Diyarbakır kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Yeni kampanya ile alışveriş yapan müşteriler beyaz eşya kazanıyor.

Konservatuvar öğrencileri belediyenin desteğiyle hayallerine kavuştu

Sosyal belediyecilik hizmetleriyle konuşulan Bağlar ilçesinde ilçede 2019 yılından sonra başlayan çalışmalarda oluşturulan ücretsiz eğitim merkeziyle ilçedeki yüzlerce genç üniversite hayallerine kavuştu.

Tutşi, 'Acil durumlar pompa istasyonu kentin kalbidir'

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, Diyarbakır Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi'ndeki pompa istasyonunun kentin beyni acil durumlar pompa istasyonunun ise kalbi konumunda olduğunu söyledi.

Ağaçların arasında kalan elektrik telleri tehlike saçıyor, vatandaşlar çözüm bekliyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kayısı ağaçlarının arasında kalan elektrik telleri tehlike saçıyor. Mahalle muhtarı ve vatandaşlar defalarca bildirilmesine rağmen bölgeye elektrik sağlayan şirketin konuyla ilgili çalışma yapmadığını iddia etti.

Elazığ'da açık alan etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklandı

Elazığ'da 15 gün süreyle açık alanlarda yapılması planlanan her türlü etkinliğin yasaklandığı bildirildi.

Malatya'da 3 ayrı kaza: 5 yaralı

Malatya'da meydana 3 ayrı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Sağlık İl Müdürü Bentli: 'Malatya 'da 2. doz aşı yüzde 71 'e ulaştı'

Malatya'daki Covid-19 vaka sayısı ve aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, bir kez daha aşının önemini vurguladı. Malatya'da yüz bin kişide görülen haftalık vaka sayısının 160,39'ye düştüğünü hatırlatan Bentli, kentin 2 doz aşıda yüzde 71,5'a ulaştığını, bu oranın yetersiz olduğunu söyledi. Bentli, Malatya'da da uygulanmaya başlanan Türkovac aşısı Faz 3 çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Dicle Elektrik'ten özel çocukların eğitimine katkı

Dicle Elektrik tarafından Sur Özel Eğitim Meslek Okulu'nda yapımı tamamlanan Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası Projesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Elazığ'da asayiş ve şok uygulamalarında 110 şüpheli yakalandı

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 110 şüpheli yakalandı.

Evde silahlar ele geçirildi

Malatya'da, bir şahsın evinde yapılan aramada silahlar ele geçirilirken, şahıs gözaltına alındı.

Diyabet oranı en yüksek il Malatya

14 Kasım Dünya Diyabet Günü'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Endokrin Uzmanı Dr. Lezzan Keskin, Türkiye geneli yüzde 13 olan diyabet oranı, Malatya'da yüzde 21 olduğunu ve Malatya'nın Türkiye'de en fazla diyabet hastası olan il olduğunu belirtti.

Uzman Fizyoterapist Selbi pandemi döneminde hareketsiz kalma sonucunda oluşan ağrılara dikkat çekti

Korona virüs sonucunda alınan yönetimsel ve kişisel önlemler sonrasında evde daha fazla zaman geçirilmeye başlanılmasının hareketsizliği de beraberinde getirdiğini dile getiren Uzman Fizyoterapist Hasan Selbi Uzun süre evde kalmak, dışarıya çıkmamak hareketsizliği ve bundan kaynaklı eklem ile kas ağrılarını da beraberinde getirdi. Hareketsiz kalmak boyun ve bel bölgelerinde sorunlara neden olur dedi.

İnönü Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'ne yeterlilik belgesi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, kadın hastalıkları ve doğum alanında tıpta uzmanlık eğitimi ile ilgili standartları karşılamış olduğunu gösteren yeterlilik belgesi aldı.

Tırın biçtiği aracın sürücüsü kurtarılamadı

Malatya'da tır ile otomobilin karıştığı kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.