Elazığ Haber Haberleri

Elazığ Haber Haberleri

Elazığ Haber haberleri, haber editörü Elazığ Haber tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Torbacılara operasyon: 1 tutuklama

Malatya'da torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik şok operasyonda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi. Yakalanan bir şahıs sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Battalgazi Belediyesi ile Kayısı Araştırma Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi ile Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında, tarımsal gelişime katkıda bulunmak ve bölgedeki AR-GE ve yenilikçilik kapasitelerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Toplu taşıma araçlarına denetim arttırıldı

Malatya'da toplu taşıma araçlarına yönelik trafik denetimleri arttırılarak bir günde 13 toplu taşıma aracına ceza kesildi.

Darende'de Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Malatya'nın Darende İlçesi'nde kutlandı.

Vali Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, muhtarlığın vatandaş ile devlet ve vatandaş ile kurumlar arasından köprü olduğunu belirterek, 'Diyarbakır'ın kaybettiği yılları geri alalım diye ekibimizle birlikte gece gündüz koşturuyoruz Diyarbakır'ın hiçbir çözülemeyecek sorunu yok. Hepsini çözeriz. El ele verdiğimizde, birbirimize destek olduğumuzda çözemeyeceğimiz sorun yok' dedi.

Elazığ yöresel ürünlerine İzmir Fuarında büyük ilgi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İzmir'de 'Kız Kardeşim' projesi kapsamında düzenlenen yöresel ürünler fuarında Elazığ ürünlerine büyük ilgi gösterildi.

DİSKİ, Sarıca Mahallesi'nde tıkanan kanalizasyon sistemini yeniden açtı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Eğil Sarıca Mahallesinde hafriyat ve evsel atıklardan dolayı kapanan 4 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon sisteminde çalışma yürüttü.

Dicle Nehri'nde balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti

Diyarbakır'da, sonbahar mevsiminde yağışların olmaması ve barajdan gelen suyun kesilmesi Dicle Nehri'nde çok sayıda balığın telef olmasına neden oldu. Nehrin yeterince beslenememesi sonucu telef olan balıkların su yüzeyine çıkması görüntü kirliliğine ve kötü kokuya neden oldu.

Bahçeli'den önemli açıklamalar!

MHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor...

81 il 81 zirve projesinin 38. durağı Diyarbakır Makam Dağı oldu

Türkiye'nin 5 bin 137 metre ile en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağında yüzde 11 oksijenli ortamda 3 gün 2 gece kalarak dünya rekoru kıran Türkiye'nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, '81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi' kapsamında bin 526 rakımlı Diyarbakır Makam Dağı zirve tırmanışını gerçekleştirdi.

Sivas'tan getirdi Malatya'da satmak isterken yakalandı

Sivas'ın Gürün ilçesinden getirdiği tarihi eserleri Malatya'nın Darende ilçesinde satmaya çalışan kişi jandarmanın operasyonu ile yakalandı. Operasyonda toplam 46 parça tarihi eser ele geçirildi.

Elazığ'da trafik kazası: 2 yaralı

Elazığ'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Elazığ Valiliği batan tekne ile ilgili inceleme başlattı

Elazığ Valiliği, Keban Baraj gölünde batan tekne ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Elazığ'da 3 asırlık Faik Bey Konağı restore edilerek turizme kazandırılmayı bekliyor

Elazığ'ın tarihi Hüseynik Mahallesi'nde bulunan 300 yılık tarihi Faik Bey Konağı aradan geçen yüzlerce yıla rağmen ayakta kalmayı başardı. Mahalle sakinleri tarihi konağın restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

Hevsel Bahçeleri'nde 62 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Hevsel Bahçeleri'ne polisin düzenlediği operasyonda 62 kilo kubar esrar ve 703 kök Hint keneviri ele geçirildi.

3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali konserle başladı

3. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali, Zakkum grubunun konseriyle başladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz, sadece metropollerde sinema ve sanat olur anlayışını kabul etmediklerini belirterek, İnsanın olduğu her yerde sanatın olması lazım. Bu anlamda Bingöl'de bu etkinliğin yapılması çok anlamlı. Kapsayıcı bir sanat, 84 milyonu kapsayan bir sanat son derece önemli dedi.