Eğil'de şehitler anısına fidan dikildi

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Cumhuriyet'in Kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla hatıra ormanına 100 şehidin isminin yazılı olduğu 100 ağaç dikildi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla hatıra ormanına 100 şehidin isminin yazılı olduğu 100 ağaç dikildi.

Cumhuriyetin 100. yılı programı dahilinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, Cumhuriyetin 100. yılı anısına oluşturdukları 100. Yıl Hatıra Ormanı’nda 81 ilden 100 şehidin adına 100 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplamda da ilk aşamada 500 adet fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Kaymakam Hülür, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize hürmetle şükranlarımı iletiyorum. 100 yaşında olan Cumhuriyetimizin yıl dönümü bu vesileyle bir kez daha kutlu olsun” dedi.

Etkinliğe, Kaymakamı Hülür’ün yanı sıra Eğil İlçe Jandarma Komutanı Mükremin Doğan, Eğil İlçe Emniyet Amiri İdris Öztürk, kurum amiri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin