Akciğer Kanseri Haberleri

Akciğer Kanseri Haberleri

Dünyada yılda yaklaşık bir buçuk milyon insan akciğer kanserinden ölüyor

Ulusal Kanser Haftası nedeniyle açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Nazife Özge Altan, akciğer kanserinin en önemli risk faktörünün sigara ve tütün ürünleri kullanımı olduğunu söyledi.

Elazığ'da, küçük bir kesiden akciğer kanseri ve göğüs kitlesi ameliyatları yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde küçük bir keşiden akciğer kanseri ve göğüs kitlesi ameliyatları başarılı bir şekilde yapıldı.

Bingöl'de en fazla akciğer kanseri görülüyor

Bingöl'de kanserlere bağlı hastalıkların ilk sırasında akciğer kanseri yer alırken, ikinci sırada meme ve üçüncü sırada da kolon kanseri yer alıyor.

Akciğer kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kapalı yöntemle gerçekleştirilen akciğer kanseri ameliyatı sayısı 500'e ulaştı. Akciğer kanserinde erken tanının hayat kurtardığını belirten Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, bu konuda farkındalığın arttırılması gerektiğini söyledi.

Dr. Kuluöztürk: Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 'Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde' dedi.