Azerbaycan Haberleri

Azerbaycan Haberleri

Azerbaycan'dan deprem bölgesine yardım

Diaspora İşleri Devlet Komitesi'ne bağlı Azerbaycan Diaspora Destek Fonu'nun (ADDF) Türkiye'deki deprem bölgelerine yardımları sürüyor.

FÜ ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında mutabakat zabtı imzalandı

Fırat Üniversitesi (FÜ) ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında mutabakat zabtı imzalandı.

Yabancılardan tıbbiyeye ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 519 araştırma görevlisinin 37'si yabancı uyruklu. Yabancıların çoğunluğunu Azerbaycan'lı oluşturuyor.

İran'da kalabalık Türk boyları bulunuyor

Konya Selçuk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Temizel, İran'da Azerbaycan Türkleri, Horasan Türkleri, Türkmenler ve Kaşkay Türkleri gibi boyların, varlığını sürdürdüğünü söyledi.

'Yöresel yemek ve ürünler sergilendi

Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yurt dışından, Azerbaycan, Özbekistan, Endonezya ve 13 ilçe kadın kooperatiflerinin de katıldığı 'Gastronomi Workshop' Yöresel Ürünler Pazarının bulunduğu alanda gerçekleştirildi.

Malatya'da 54 yaşındaki Azerbaycanlı kadın otel odasında ölü bulundu

Malatya'da 54 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadın altı yıldır kaldığı otelde ölü olarak bulundu.

Elazığspor kaybetti, Karakoçlar kazandı

Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum'da devam eden Elazığspor son hazırlık maçında Karaköprü Belediyespor'a yenilirken, Elazığ Karakoçan FK ikinci hazırlık maçında Azerbaycan ekibi Nahçivan'ı yendi.

Azeri şarkıcı kardeşine karaciğerini verdi

Azerbaycanlı ses sanatçısı Narmin Karimbayova, karaciğer yetmezliği teşhisi konulan 41 yaşındaki ağabeyi Kamran Karimbayova'ya karaciğerini verdi. Azeri şarkıcının karaciğeri, ağabeyine Malatya'da gerçekleştirilen operasyon ile nakledildi.

Rektör Kızılay'a Azerbaycan'dan özel devlet ödülü

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesinin 100. yıl dönümü nedeniyle özel devlet ödülü olarak verilen Azerbaycan Cumhuriyeti Jübile Madalyasına layık görüldü. Azerbaycan Üniversiteleriyle İnönü Üniversitesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik katkılarından dolayı Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanı Emin Mrullayev'ın teklifiyle ödüle layık görülen Rektör Kızılay'a ödül, Bakü'de düzenlenen törenle Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı tarafından takdim edildi.

Yakut, Azerbaycan'da 'Yılın En Başarılı Diyetisyeni' seçildi

Uyguladığı başarılı sağlıklı beslenme ve diyet programlarıyla adından sıkça söz ettiren Uzman Diyetisyen Mehtap Yakut, Azerbaycan'da düzenlenen 2022 Global Woman Awards ödül töreninde Türkiye'yi temsil ederek 'Yılın En Başarılı Diyetisyeni' ödülünü aldı.

Azerbaycanlı fenomen Nadjiba Türkiye'de

Azerbaycan'ın fenomen isimlerinden işletme ve butik sahibi Nadjiba Ahmedi Türkiye'ye geldi.

İran Azerbaycan'ında Sözlü Kültür semineri

İnönü Üniversitesi Güney Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İNÜGAM) tarafından İran Azerbaycan'ında Sözlü Kültür (Güney Azerbaycan Folkloru) başlıklı seminer düzenlendi. Çevrim içi gerçekleştirilen seminere, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Folklor Enstitüsü Cenubi Azerbaycan Folkloru Şubesi Müdürü Doç. Dr. Metanet Abbasova konuşmacı olarak katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Karabağ 30 yıla yakın ezan seslerinden mahrum kaldı'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2 hafta önce gerçekleştirdiği Azerbaycan ziyaretine değinerek, Karabağ 30 yıla yakın ezan seslerinden mahrum kaldı. Camiler kapalı kaldı, yıkıldı. Düşman eliyle görmedik zulüm kalmadı o bölgelerde dedi.

Aliyev'den Zengilan açıklaması!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mehriban Aliyeva ile Ermenistan işgalinden kurtarılmasının 1'inci yıl dönümünde Zengilan'a yaptığı ziyarette, 'Zengilan sakinlerini önümüzdeki yılın başlarında, belki de bu yılın sonlarında Zengilan'a yerleştirmeye başlayacağız' dedi.