Borsa Haberleri

Borsa Haberleri

Kayısı ihracatı hız kesmiyor

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Mart ayında 6 bin 191 kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek 37 milyon 358 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi.

İran-İsrail gerilimine rağmen altına rağbet artıyor

İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti.

'Uygulanan desteklerde KDV muafiyeti getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz'

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, TOBB'da düzenlenen oda ve borsa istişare toplantısına katıldı.

Başkan Alan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

DTSO ve DTB heyeti Kuzey Irak'ta temaslarda bulundu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Kuzey Irak'ta yapılan oda seçimlerinin ardından kutlama ve işbirliklerini güçlendirme ziyaretleri gerçekleştirildi.

Kuru kayısı fiyatı et fiyatlarını ikiye katladı

Malatya kayısının fiyatı, serbest piyasada kırmızı et fiyatlarını ikiye katlayarak bin TL'yi gördü. Kuru kayısı fiyatlarında kısmi bir artışın söz konusu olduğunu belirten Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, ham madde fiyatları ile işletme giderlerinin bir araya gelmesinin ardından market fiyatlarında çok ciddi bir fark olduğunu söyledi.

Kadın girişimcilere ücretsiz akademi eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Diyarbakır Ticaret Borsasının ev sahipliğinde Garanti BBVA ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) birlikte hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'nin 2024 yılı eğitimlerinin ikincisi Diyarbakır'da gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır'da ÜPAK Toplantısı yapıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 15 ticaret borsasının katılımıyla Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) Toplantısı gerçekleştirildi.

DTB'de yüzde 50 hibe desteği tanıtıldı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ev sahipliğinde, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde yatırımcılara verilecek olan yüzde 50 hibe desteği tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır'da kadın ve genç girişimlere oryantasyon eğitimi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyelerine oryantasyon eğitimi verdi.

ETSO heyeti Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı İdris Alan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

DTSO ve DTB İzmir Fuarı'nda vatandaşlara kadayıf ikram etti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), 17. Travel Turkey İzmir Fuarı'nda ziyaretçilere kentin coğrafi işaretli ürünü kadayıfı ikram etti.

DTSO, İzmir'de açtığı stantla turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) kentin tarihsel ve kültürel değerlerini İzmir Turizm Fuarı'nda dünyaya tanıtarak turizm kentin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Malatya Park'ın 14. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin 14. kuruluş yıl dönümü pasta kesimi ile kutlandı. Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, yakın zamanda Malatya Park'ı borsa da halka arz edeceklerinin müjdesini de verdi.

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu seçimleri tamamlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu seçimleri Diyarbakır Ticaret Borsası'nda tamamlandı.

Sadıkoğlu, talepleri Bakan Özhaseki'ye iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Ankara'da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda düzenlenen deprem illerinin Oda ve Borsa başkanları ile istişare toplantısına katıldı.

Diyarbakır'da üç borsa arasında iş birliği protokolü imzalandı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) ve Batman Ticaret Borsası (BTB) arasında tarım ve hayvancılık öncelikli olmak üzere ticari ve ekonomik iş birliğini geliştirmek ve birlikte yeni projeleri hayata geçirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Ödül alan 'Malatya Kayısısı' kitabında emeği geçenlere plaket

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Gourmand World Cookbook Awards 2023 yarışmasında 1.'lik ödülü alan 'Malatya Kayısısı' kitabının hazırlanmasında emeği geçenlere plaket takdim etti.

MTB Başkanı Özcan: 'Kayısı titiz bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor'

Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, kenttin en önemli ihraç ürünü olan kuru kayısının üretim merkezlerindeki titiz bir sürecin ardından sofralara ulaştığını söyledi.

Diyarbakır Ticaret Borsası 'beyaz altın'ı ele aldı

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda (DTB) beyaz altın olarak nitelendirilen pamuk alım-satımı ele alındı.

Gürkan'dan buğday pazarı esnafına kira desteği

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan ile Eski Buğday Pazarı'ndaki esnaflarla bir araya geldi. Burada esnafın talep ve isteklerini dinleyen Başkan Gürkan, Eski Buğday Pazarı'ndaki esnafların kısa bir süre içerisinde Yeni Buğday Pazarı'na taşınacağını ve 1 yıl boyunca da kira bedelinin alınmayacağını belirtti.

Bingöl'de Elazığ Ticaret Borsası Temsilciliği açıldı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanlığının girişimleri sonucu, kentte Elazığ Ticaret Borsası Temsilciği açıldı.

TOBB Elazığ genç girişimciler ve kadın girişimciler kurulu aday başvuruları tamamlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 19 Ekim'de gerçekleştirilecek Elazığ genç girişimciler ve kadın girişimcilerin aday başvuruları tamamlandı.

Borsa Başkanı Özcan: 'Malatya'yı ayağa kaldırmak için birlikte çalışacağız'

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan'ın borsa ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret Borsası'nı (MTB) Başkanı Ramazan Özcan,' Malatya'yı en güzel bir şekilde ayağa kaldırmak için birlikte çalışacağız' dedi.

Diyarbakır'da tekstil sektörü temsilcileri sorunları ele aldı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Meclis Başkanı Ahmet Ay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kentte bulunan tekstil sektör temsilcileri ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Malatya Ticaret Borsası, Sivas Ticaret Borsası ile 'kardeş borsa' oldu

Malatya Ticaret Borsası ile Sivas Ticaret Borsası arasında iki borsa arasındaki işbirliğini artırmak ve güçlendirmek için 'Kardeş Borsa İşbirliği Protokolü' imzalandı.

BİNTSO Başkanı Çintay: ''Sürdürülebilir bir iş dünyası inşa etmek için el birliğiyle çalışmaya devam etmeliyiz''

Van'da düzenlenen Oda-Borsalar Ortak Meclis Toplantısında konuşan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 'Hep birlikte, daha güçlü, daha rekabetçi ve daha sürdürülebilir bir iş dünyası inşa etmek için el birliğiyle çalışmaya devam etmeliyiz' dedi.

Özcan: 'Malatya'yı ayağa kaldırmak için birlikte çalışacağız'

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ın ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan,' İnşallah Malatya'yı en güzel bir şekilde ayağa kaldırmak için birlikte çalışacağız' dedi.

Kuru kayısıda 750 milyon dolar gelir hedefi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, '2023-2024 ihracat sezonu için 100 bin ton kuru kayısı ihracatı, 750 milyon dolar hedef belirledik. Hep birlikte bu hedefi yakalamak için mücadele edeceğiz dedi'

Bakan Kacır Malatya'da Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini gezdi

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Malatya Kuru Kayısı Lisanslı Deposu ve Borsası ile Cumhuriyet Çarşısı altında bulunan Kuyumcular Çarşısını ziyaret etti.