Çağla Yılmaz Haberleri

Çağla Yılmaz Haberleri

Uzman Psikolog Yılmaz: ''Tatil boyunca ebeveynler çocuklarla birlikte ortak karar almalı''

Ara tatil boyunca ebeveynlerin çocuklarla birlikte ortak karar alması gerektiğini vurgulayan uzman psikolog Çağla Yılmaz, ''Her çocuk kendine özel, özgü davranış, yetenek ve karakterle dünyaya gelir. Çocuklarımızı var olan yemeklerini görmezden gelerek sadece kendi istediğimiz başarı noktasında zorlamak ve beklenti içerisinde olmak çocuklara haksızlık olacaktır' dedi.

Uzman Psikolog Yılmaz: 'Altın çocuk sendromu, narsist ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklardır'

Uzman Psikolog Çağla Yılmaz, altın çocuk sendromuna narsist ebeveynlerin neden olduğunu belirterek, 'Altın çocukların yaşadığı en büyük problem, asla akranları gibi davranamamasıdır. Onlar çocuk olamaz, eğlenemez, hata yapamaz, şımaramaz, arkadaşlarıyla birlikte saatlerce koşamaz. Çocukluk hakları elinden alınmış, çocuk yaşta yetişkin olmuş çocuklardır' dedi.

Uzman psikolog Yılmaz'dan 'Mavi Bebek' uyarısı: ''Bu gibi kademeli ve tehlikeli oyunlarda en büyük görev aileye düşüyor''

Mavi Balina, Mariam ile Momo'dan sonra Mavi Bebek oyununun ortaya çıktığını ve en büyük görevin aileye düştüğünü belirten uzman psikolog Çağla Yılmaz, ''Çocuğun davranışlarında bir değişikli fark ediliyorsa, sessizleştiyse, korku belirtileri gösteriyorsa, sizden uzaklaştıysa, iletişim kurmuyorsa, odasından çıkmıyorsa, gergin tavırlar sergiliyorsa muhakkak dikkat edelim'' dedi.

Psikolog Çağla Yılmaz'dan velilere karne uyarısı!

Medical Park Elazığ Hastanesinde görev yapan psikolog Çağla Yılmaz, karne notu kötü olan öğrencilerin cezalandırılması kadar karne notu iyi olan öğrencilere aşırı bir övgü yapılmasının da farklı sorunları beraberinde getirebileceğini söyledi.