Diyarbakır Valiliği Haberleri

Diyarbakır Valiliği Haberleri

Diyarbakır'da 'Tarih Yazan Çocuklar' şenliği devam ediyor

Diyarbakır Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen 'Tarih Yazan Çocuklar' projesi devam ediyor.

Diyarbakır'da camide çocukları bıçakla korkutan şahıs gözaltına alındı

Diyarbakır Valiliği, camiden çocukları bıçakla korkutan şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

DEM Parti'nin 'gözaltına alındık' paylaşımı yalan çıktı

Diyarbakır Valiliği, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Hatun'un sosyal medya hesabındaki 'Gözaltına alınıyoruz' paylaşımının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yöresel kıyafetler ve moda tasarım yarışması düzenlendi

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, DESOB ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle 'Geçmişten Geleceğe Yöresel Kıyafetler ve Moda Tasarım Yarışması' yapıldı.

Diyarbakır'da 250 okula spor malzemesi desteği

Diyarbakır Valiliği, genç ve çocukların spor becerilerini desteklemek ve spora olan ilgiyi arttırmak amacıyla kentteki 250 okula spor malzemesi desteği sundu.

Yenişehir Belediyesi İstanbul'da

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi; Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır'ı Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Diyarbakır Tanıtım Günleri' fuarında yerini aldı.

Sur'a İstanbul ilgisi

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi; Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Diyarbakır Tanıtım Günleri' Fuarında meyan şerbeti ve erbane gösterileri ile vatandaşların ilgi odağı oldu.

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi fuarlara katılarak 5 milyon turist hedefini yakalamak istiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 17'ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'nde yerini aldı. Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, 'nihayetinde 5 milyonluk bir turizm altyapısına ve ağırlama potansiyeline kavuşmak istiyoruz' dedi.

Diyarbakır'da asılsız ihbarla gündeme gelen binanın yıkımına başlandı

Diyarbakır'da dün ağır hasarlı bir binanın bodrum katında bebek olduğu ihbarının, ekiplerin çalışmalarından sonra asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. O bina, Diyarbakır Valiliğince verilen talimatla yıkılmaya başlandı.

Diyarbakır'da sağanak yağışa karşı tedbir toplantısı

Diyarbakır Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde kentte etkili olması beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte oluşabilecek olumsuzluklar için alınacak tedbirler gözden geçirildi.

Dicle ilçesinde 'Tarih yazan çocuklar' etkinliği düzenlendi

Diyarbakır Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan 'Tarih yazan çocuklar' projesi, okuyan çocuklarla buluşturulmaya devam ediyor.

Diyarbakır'da bir günlük eylem ve etkinlik yasağı

Diyarbakır Valiliği, kent genelinde bir gün süreyle gösteri, yürüyüş ve açık alan etkinliklerine kısıtlama getirildiğini bildirdi.

'13. Diyarbakır Karpuz Festivali' sona erdi

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'nin coğrafi tescilli Diyarbakır Karpuzunun tanıtılması amacıyla düzenlediği '13. Diyarbakır Karpuz Festivali' sona erdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da '13. Karpuz Festivali'ne katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'nin coğrafi tescil işaretli Diyarbakır karpuzunun tanıtılması amacıyla ortaklaşa düzenlediği '13. Karpuz Festivali'ne katıldı.

Adalet Bakanı Tunç: '24 yeni mahkemenin kurulmasıyla ilgili planlama çalışmalarımız var'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır Valiliğinde yaptığı açıklamalarda, '24 yeni mahkemenin kurulmasıyla ilgili planlama çalışmalarımız var' dedi.

GGC'den Kızılkaya'ya plaket

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Mücahit Ceylan tarafından Diyarbakır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürütürken, Antalya Valiliğine atanan Ramazan Kızılkaya'ya, yaptığı hizmetlerden dolayı plaket verildi.

Diyarbakır, Şanlıurfa'da tanıtılıyor

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, '1. Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmaları' festivalinde stant açarak kenti tanıtıyor.

Diyarbakır Valiliğinde bayramlaşma programı düzenlendi

Diyarbakır Valiliğinde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır Valiliğine ziyarette bulundu.

Diyarbakır'da arazi kavgasında ölü sayısı 9'a yükseldi

Diyarbakır Valiliği, Bismil ilçesinde iki aile arasında çıkan arazi kavgasında ölü sayısının 9'a yükseldiğini bildirdi.

Tarih yazan çocuklar projesi son buldu

Diyarbakır Valiliği himayesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan 'Tarih Yazan Çocuklar' projesi sona erdi.

Diyarbakır'da 84 milyon liralık yeni bir projeye daha imza atıldı

Diyarbakır Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından 84 milyon liralık atölye projesi sözleşmesinin imza töreni gerçekleştirildi.

'Tarih Yazan Çocuklar' etkinlikleri sona erdi

Diyarbakır Valiliği himayesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan 'Tarih Yazan Çocuklar' projesinin ilk ayağı tamamlandı.

Diyarbakır'da depremzede kadınlar şehri kalkındıracak

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülecek 70 milyon liralık projeyle depremzede kadınlar, yaralarını Diyarbakır'ın eski ilçe otogarında kurulacak tesislerde üretim yaparak saracak.

Diyarbakırlı çocuklar, Türk tarihinin önemli isimlerini bu projeyle öğrenecek

Diyarbakır Valiliği koordinesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde 'Tarih Yazan Çocuklar' projesiyle çocuklar Türk tarihindeki yaşamış örnek şahsiyetlerle buluştu.

Diyarbakır'da depremde ölü sayısı 407'e çıktı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Diyarbakır'da yaralar hızla sarılıyor. 7 binanın enkazında başlatılan çalışmalar sona ererken, depremde 407 kişi hayatını kaybetti, 902 kişi yaralandı. Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda tüm kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve millet top yekün depremden etkilenen vatandaşların yaralarına merhem olmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Kayapınar Belediyesinden deprem bölgelerine kardeşlik eli

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamlığı ve Kayapınar Belediyesi, Diyarbakır Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına destek amacıyla deprem felaketinin vurduğu illere 4 tırlık ihtiyaç malzemesi yollandı.

Diyarbakır'da esnaf ve vatandaş yasadışı ziynet eşyalarına karşı bilgilendiriliyor

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) işbirliğince şehirde yasadışı değerli eşyaların alış-satışına karşı esnafı bilgilendiriyor.

Diyarbakırlı kadın kooperatifleri güçlerini birleştiriyor

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen Diyarbakır Yenişehir Belediyesince yürütülen ve Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje ortağı olduğu 'Üretimin Gücü Birleşiyor' projesi çerçevesinde Diyarbakır Kadın Kooperatifleri İşbirliği Platformu kuruldu.

Diyarbakır Valiliğinden bombalı saldırı açıklaması: 9 yaralı, 2 gözaltı

Diyarbakır Valiliği, Çevik Kuvvet minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 9 polisin hafif yaralandığını, 2 gözaltı olduğunu bildirdi.