Dünya Engelliler Günü Haberleri

Dünya Engelliler Günü Haberleri

Fırat Üniversitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü sergisi

Fırat Üniversitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla el işi sergisi açıldı.

Battalgazi Belediyesi'nden engelliler gününe özel tiyatro oyunu

Battalgazi Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Gününe özel tiyatro oyunu sergilenecek. Ücretsiz olan ve ilkokul öğrencilerine özel olarak sergilenecek tiyatro oyununda engellilerin toplumsal hayatın her alanında aktif olabileceği anlatılıyor.

Büyükşehirden Engelliler Günü etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayasıyla özel gereksinimli bireylere yönelik etkinlik düzenlendi.

Ceylan Karavil Park'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kapısını engelle bireylere açarak çeşitli etkinliklerle kutlamalarını sağladı.

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde engellilere ve ailelerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Öğretmenler, özel öğrencilerle çalıp söyledi

Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde öğretmenler, özel öğrencilerle birlikte farkındalık oluşturmak amaçlı 'Özel Eğitim için Söyle' adlı video müzik çalışması yaptı.

İlk ve ortaokul öğrencilerinden, 'Sevgiye Engel Yok' etkinliği

Elazığ'da '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla ilk ve ortaokul öğrencileri, zihinsel ve bedensel engeli bulunan özel gereksinimli bireyleri ziyaret etti. Burada çeşitli etkinliklerin yapıldığı ziyarette öğrencilerin yazıp okudukları mektuplar duygulandırdı.

Yeşilyurt'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ev sahipliğinde düzenlenen '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' özel programında engelli vatandaşlar ve aileleri bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Çınar, 'Sevgi ve emek varsa engel yoktur' dedi.

Hem sosyalleşiyorlar hem de iş hayatına katılıyorlar

3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete açtığı Gülen Yüzler Kafe'de çalışan down sendromlu servis elemanları, hem sosyalleşiyor hem de iş hayatına katılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Başkan Güder, Engelsiz Yaşam Merkezi'ndeki etkinliğe katıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Filistin'e destek için düzenlenen yardım kampanyasına katıldı.

Tunceli'de engelliler için feribot gezisi

Tunceli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli birey ve ailelerinin katılımıyla feribot gezisi düzenlendi. Gezide, engelliler ve aileleri hoşça vakit geçirdi.

Tunceli'de engelliler için dayanışma yemeği

Tunceli'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Bedensel Engelliler Destekleme Derneği tarafından dayanışma yemeği düzenlendi.

Gürkan: 'Engellilere uygun engelsiz mekanlar oluşturmaya gayret ediyoruz'

Engellilerin istek ve sorunlarına dikkat çekilmesi, bu konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Sevgi Her Engeli Aşar' temalı '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' farkındalık etkinliği düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları, vaatlerini bir bir yerine getiriyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları. 11 ana başlıkta açıkladığı 100 projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Şerifoğulları, önemli projelerinden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezini, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hizmete sundu.

Bağlar Belediyesi, 25 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye desteğinde bulundu

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ihtiyaç sahibi 25 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, engelli bireyleri unutmadı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, özel çocuklarla bir araya geldi.

Malatya'da Engelliler Günü mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle protokol üyeleri mesajlar yayımlayıp, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması istendi.

Bingöl'de 'empati yürüyüşü' düzenlendi

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla empati yürüyüşüne katıldı.

Bakan Özer'in davet ettiği özel öğrencilerden havada konser

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Diyarbakır'da İl Milli Eğitim Özel Sesler Korosu'nu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İstanbul'da ağırlayacağını söylemişti. Öğrenciler de İstanbul seyahatinde uçakta yolculuk yapan vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı.

Malatya polisi engellilerin yanında

Malatya İl Emniyet tarafında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında yemek programı düzenlendi.

Elazığ'da '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' etkinliği

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engellilere ve ailelerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Gürkan, Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezleri tarafından organize edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü 'Farkındalık Programı' Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Elazığ'da engelli vatandaşlardan sokakta müzik dinletisi

Elazığ'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türk Kızılay Engelsiz Kulübü tarafından sokakta müzik dinletisi düzenledi.

Yeşilyurt'ta Engelliler Günü'ne özel program

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ile Yeşilyurt Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Gedik Oba Çadırında özel bir program düzenledi.

Vali Karaloğlu, engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlar ve ailelerine etkinlik düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel çocuklar yalnız bırakılmadı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle gittiği bir rehabilitasyon merkezinde farklı hastalık ve benzeri engeli bulunan özel çocukları ile bir araya gelen Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, 'Her sağlıklı insan yarının Engelli adayıdır. Sadece bir gün değil, her zaman yanlarındayız' dedi.

Elazığ'da engelliler dolasıya eğlendi

Elazığ'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Eyşan Özgü Bakım Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte engelli bireyler doyası eğlendi.

Battalgazi'de anlamlı etkinlik

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık etkinliğine imza atıldı. Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrenim gören özel gereksinimli çocukların farklı gösteriler sunduğu program renkli anlara sahne oldu.

Diyarbakır'da engelliler unutulmadı

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireyler unutulmayarak kutlama programı düzenledi.

Jandarma ekipleri özel çocukları unutmadı

Elazığ'da jandarma ekipleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde özel çocukları unutmadı.