Hipertansiyon Haberleri

Hipertansiyon Haberleri

14 Mart Dünya Böbrek Günü

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Emre Yaşar hipertansiyon, diyabet ve kalp hastalığı olanlarda kronik böbrek hastalığı sıklığının daha yüksek olarak ortaya çıktığını söyledi.

Kötü uyku düzeni, kalp rahatsızlıklarına neden oluyor

Düzensiz uyku ve sağlıksız beslenmenin hipertansiyon ve kalp hastalıklarına neden olduğunun belirten Kardiyoloji uzmanı Dr. Ahmet Taş, nöbetleşe çalışan ve düzensiz uyku uyuyanların hipertansiyon hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Kalp ve tansiyon hastaları dikkat: Yaz aylarında kullanılan ilaçlar sağlığınızı etkileyebilir

Kardiyoloji Uzmanı Musa Bulut, yaz mevsiminde özellikle kalp hastaları ve hipertansiyon hastalarının kullandıkları idrar sökücü ilaçların vücutta sıvı kaybına neden olacağını belirtti.

Uzmandan toz taşımı uyarısı

Toz taşınımında dışarı çıkmak zorunda kalan çocuklar ve anne adaylarına uyarılarda bulunan Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Berat Çolak, Solunum, toz taşımı çocuklarda akciğer ile solunum yolu hastalığına, anne adaylarında ise hipertansiyona neden olduğundan, toz taşınımında dışarı çıkmak zorunda olsalar mutlaka maske taksınlar' dedi.

'Ülkemizde her 3 hastadan biri hipertansiyon ile karşı karşıya'

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, '21'inci yüzyılın vebası olarak tanımlanan hipertansiyon dünyada 1 buçuk milyar insanı etkilemekte. Ülkemize baktığımız zaman ülke nüfusunun yüzde 33'ünü etkilemekte. Yani bu her 3 hastadan 1'i hipertansiyon ile karşı karşıya demektir' dedi.

'Hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor'

Hareketsiz yaşam tarzının sağlığı olumsuz etkilediğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kemik erimesi gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır' dedi.