Kktc Haberleri

Kktc Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 'Fırat Üniversitesi'nin başarılı bizleri mutlu ediyor'

Elazığ'ın Kıbrıs Türkü için ayrı bir önemi olduğunu belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 'Fırat Üniversitesi'nin başarılı bizleri mutlu ediyor' dedi.

KKTC Meclis Başkanı: 'Bütün dünyanın gözü Doğu Akdeniz bölgesinde'

İnönü Üniversitesi'nde konferansa katılan KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs'ın jeopolitik bakımdan çok önemli bir yerde olduğunu belirterek bütün dünyanın gözünün Doğu Akdeniz bölgesinde olduğunu söyledi.

Güder, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre'yi ağırladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i makamında ziyaret etti. Başkan Güder, 'Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs'a gerekli ihtimamı, hassasiyeti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz' dedi.

KKTC Meclis Başkanı Töre: 'Türk ordusunun adadan çıkmasını asla kabul etmeyiz'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ortadan kalkmasına asla seyirci kalamayacaklarını ifade ederek, 'Türk ordusunun adadan çıkmasını asla kabul etmeyiz' dedi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre Malatya'da

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vahap Erdem'i ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Diyarbakırlı masterler futbol takımı şampiyon oldu

Diyarbakır Masterler Futbol Takımı, Almanya, Bulgaristan ve KKTC'den toplam 24 takımın katıldığı Antalya'daki şampiyonada mutlu sona ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı.

Prof. Dr. Kınacı: 'Malatya'da içme suyunda risk yok'

İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Üniversitesi Rektörü ve İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Kınacı, 'Buradaki analiz sonuçlarına baktım, riskli hiçbir şey yok. Sadece toprağın suya karıştığını düşünün, öyle bir durum var' dedi.

Malatya'dan KKTC'ye hayvancılık desteği

Malatya Tarım Platformu ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hayvan varlığı verimliliğinin arttırılması için ortak çalışma yapılabileceğini belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: 'Resmen çarpışıyoruz, çünkü karşımızdakiler haydut'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 'Resmen çarpışıyoruz, çünkü karşımızdakiler haydut. O şekilde bir anlayışla Kıbrıslı Türklerin haklarını, hukukunu yok etmek için her türlü planla programla sinsi oyunlarla bize bu yanlışları yaparak bizleri pes ettireceklerini sananlar karşılarında işte böyle bir mücadele veren bir anlayış görüyorlar.' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Malatya'da sıcak karşılama

İnönü Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı açılış töreni ve 'Doğu Akdeniz'deki Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan Kıbrıs' konulu konferans programına katılmak üzere Malatya'ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: 'Bir anlaşma olacaksa mutlaka iki devletin iş birliğinde olması gerekiyor'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir anlaşma olacaksa mutlaka iki devletin iş birliğinde olması gerektiğini ifade ederek, kuzeydeki Türk devletinin egemen bir devlet olması şartının kabul edilmesi durumunda resmi müzakerelere geçileceğini söyledi.

Türkiye'nin ilk Kıbrıs Barış Anıtı ve Ersin Tatar Parkı Diyarbakır'da yapıldı

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Diyarbakırlı şehit ve gazilerin anısına yaptırılan Kıbrıs Barış Anıtı ve Ersin Tatar Parkı projesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da katıldığı törenle açıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Malatya'ya gelecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Malatya İnönü Üniversitesi'nin akademik yılı açılış törenine katılacak.

Kıbrıs gazileri, KKTC'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı

Tuncelili 19 Kıbrıs gazisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 39. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Gaziler, etkinlikler çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile de bir araya geldi.

Hizmete girmeden çocukların uğrak alanı oldu

Bağlar Belediyesi tarafından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın adı verilerek 35 bin metrekarelik alanda inşa edilen çok amaçlı park projesi henüz tamamlanmadan çevrede bulunan çocukların uğrak mekanı haline geldi.

Diyarbakırlı 19 gaziye KKTC milli mücadele madalyası ve beratı verildi

Kıbrıs Barış Harekatına katılan Diyarbakırlı 19 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) milli mücadele madalyası ve beratı törenle takdim edilirken törende konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Barboros Hayrettin Paşa'nın Akdeniz'i bir dönem Türk denizi haline getirdiğini belirterek, 'Verilen bu mücadeleyle inşallah bu topraklarda kıyamete kadar ezan sesi susmasın. Mabetlerimize namahrem eli değmesin. Al bayrağımız kıyamete kadar göklerden inmesin. Şehitlerimizin ruhu bu ülkede incinmesin' dedi.

Gençler tarafından yılın eğitim kurumu seçildi

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Merkezi tarafından Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerinde 2020/2021 eğitim ve öğretim yılı kapsamında üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapılan anket ve araştırmalar sonucunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Türkiye ve KKTC'de 2020 yılının en başarılı üniversitesi eğitim kurumu seçildi.

KKTC Dışişleri Bakanlığından, Rum Yönetiminin NAVTEX kararına tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) NAVTEX kararına tepki göstererek, NAVTEX'in Doğu Akdeniz'de gerginliği tırmandırdığını ve geminin KKTC ruhsatlarını da kapsayan bir alanda yeni bir araştırmaya başlayacağını kaydetti.