Korona Virüs Haberleri

Korona Virüs Haberleri

Korona virüsten sonra fiziksel rahatsızlıklarda artış yaşanıyor

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs, iş ve yaşam dengesi yönünde insanların fiziksel sağlığını da etkiledi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Murat Baloğlu, pandemiden sonra Covid-19 kaynaklı hasta sayılarının pik yaptığını açıkladı.

Ölüm şairi 'Yaş 35 yolun yarısı eder' dedi, yeğeni 36'sında vefat etti

Ölüm şairi olarak bilinen ve 35 yaş şiiri ile hafızlarda yer alan Türk şair-yazar Cahit Sıtkı Tarancı'nın yeğeni Yılmaz Tarancı, 2020 yılında korona virüse yenik düştü. Ailesi, evlatlarının 350 kitabını Talaytepe Anadolu Lisesine bağışladı.

Pandemide tonlarca satılan kolonyada yüzde 50 düşüş yaşandı

Elazığ'da pandemi döneminde günlük ortalama 4 ton kolonya satışı yapılırken, korona virüsün etkisini kaybetmesi ile bu miktar 250 litreye kadar düştü. Virüsün unutulmaya yüz tutmuş kolonya geleneğini yeniden canlandırdığını belirten kolonyacı Güven Buldaç, satışların pandemiye oranla yüzde 50 düştüğünü fakat pandemi öncesine göre de 40 arttığını söyledi.

Sağ kolundan kemoterapi gördü, sol koluyla yazmaya devam etti

Elazığ'da 12 yaşında yakalandığı lösemiyi 10 yıllık mücadelenin ardından yenen 36 yaşındaki Ramazan Öner, kanser hastalığı, Elazığ depremi ve korona virüs sürecinde başından geçenleri konu aldığı 3 kitap yazdı.

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Gengörü, vaka artışına karşı uyardı

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Gengörü, artan korona virüs vakalarına karşı uyarılarda bulunurken, hatırlatma dozunun da yapılması gerektiğini bildirdi.

Öğrenciler maskelerden çiçek yaptı

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi döneminde sıkıntı çekenlerin başında gelen öğrenciler, okulda taktıkları maskelere bugünlerde ihtiyaç kalmayınca, maskelerden bu kez çiçek ürettiler.

Koronadan ölen Çelik'e vefa

Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği Başkanlığı yapan ve 30 Kasım 2020'de yeni tip korona virüsten hayatını kaybeden Akif Çelik'in adı, U-12 Futbol Ligi'ne verildi.

Pandemi Kurulu Üyeleri unutulmadı

Malatya Valisi Aydın Baruş, Dünya Sağlık Örgütü'nün Pandemi ilan ettiği 2020 yılından bu güne kadar tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadelede görev alarak önemli çalışmalar yapan Malatya İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Özer ve İnönü Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Bayındır'a plaket takdim etti.

Bingöl'de korona virüs yoğun bakım servisinde yatan hasta kalmadı

Birkaç ay önce vaka artış hızıyla ilk 3 şehir arasında yer alan Bingöl'de, Devlet Hastanesinin korona virüs yoğun bakım ünitesinde yatan hasta kalmadı.

Savaş ve salgının ekonomiye etkisi ele alındı

Malatya'da düzenlenen bir programda, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve korona virüs salgını ile birlikte yaşanan ekonomik krizler, bu krizlerin vatandaşlara ve sanayicilere yansımaları el alındı.

Diyarbakır'da semt polikliniği yeniden hizmete girdi

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'ndeki Çocuk Semt Polikliniği, korona virüs tedbirleri kapsamında bir süre kapalı kalmasının ardından yeniden hizmete girdi.

Vatandaşlar maske takmamaya çabuk alıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan maske takma zorunluluğunun sadece kapalı ortamlarda mesafe kuralına göre uygulanacağını bildirdikten sonra Elazığ'da birçok vatandaş maskeye veda etti.

Kızılay: ''Pandemi sürecinde yorulan dünya ve ülke insanımız, bu süreçte biraz daha rahatlayacaktır'

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir programda yaptığı açıklamada, korona virüs önlemlerinde açık havada maskenin kaldırılmasıyla ilgili olarak 'Pandemi sürecinde yorulan dünya ve ülke insanımız, bu süreçte biraz daha rahatlayacaktır' dedi.

Emekli Müftü Yağcı, koronaya yenildi

Malatya Eski Müftü Yardımcısı Cengiz Yağcı, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Covid-19 ilacı Malatya'da

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde etkili olan Molnupiravir etken maddeli ilacın Malatya'ya gelerek dağıtılmaya başlandığını bildirdi.

Elazığ'da vatandaşlar korona virüs tedbirlerini unuttu, maskeler çene altında kaldı

Vakaların gün geçtikçe artığı Elazığ'da tedbirler neredeyse unutuldu. Sokakta vatandaşların çoğunun ne maske ne de mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Yerli aşı Turcovac'a davet

Yeni tip korona virüs vakalarının arttığı Malatya'da vatandaşlar aşı olmaya davet edildi.

Malatya'da korona virüs vaka sayıları artmaya devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da korona virüs vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Malatya'da da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre, 22-28 Ocak tarihleri arasında her yüz bin kişide görülen vaka sayısı 253,80'e yükselmişti. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yüz bin kişide görülen vaka sayısının bu hafta bin'e yaklaştığını öngördüklerini belirterek, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Bingöl'de Turkovac aşısı uygulanmaya başladı

Türkiye'nin Korona virüse karşı ürettiği yerli aşısı Turkovac Bingöl'de de uygulanmaya başlandı.

Bilinçsiz kullanılan ağrı kesiciler, akut böbrek yetmezliğini artırıyor

DİYARBAKIR (İHA) – Her ağrı hissedildiğinde rastgele kullanılan ağrı kesiciler, akut böbrek yetmezliğine yol açmakta. Vatandaşların korona virüsün verdiği ağrılardan kurtulmak için ağrı kesici kullandığı ve kovidli bir şekilde topluma karıştıkları belirlendi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İç Hastalıklar ve Nefroloji Uzmanı ve Organ Nakli Mesul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış, Türkiye'de 7 kişiden 1'i kronik böbrek hastasıdır' dedi.

Haftalık vaka artışlarında Elazığ ilk sırada

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı haftalık insidans haritasına göre korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında Elazığ, haftalık artışta ilk sırada yer aldı.

Vakaların arttığı Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, vatandaşları uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık korona virüs haritasına göre, vaka sayıları en çok artan iller arasında yer alan Elazığ'da halkı tedbirlerle ilgili uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Her an yeni vaka sayılarına dahil olabilirisiniz dedi.

Turkovac aşısı Malatya'da da vuruluyor

Yerli aşı Turkovac, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de uygulamaya başladı. Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde etkili olduğu bildirilen yerli ve milli aşı Turkovac, Malatya'ya da geldi.

Kanbay, korona virüse yakalandı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kahbay, Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine evinde kendisini karantinaya aldı.

Gözaltına alınan DBP İl Başkanı Seval Gülmez, serbest bırakılarak izolasyona alındı

Diyarbakır'da, terör soruşturması kapsamında, korona virüs karantinası bitince gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Seval Gülmez, testi tekrar pozitif çıkınca evinde karantinaya alındı.

Bentli'den Omicron Varyantı uyarısı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip korona virüste Omicron varyantının tehlikesine dikkat çekerek, 'Omicron Varyantından sevdiklerimizi korumamızın tek yolu tamamlayıcı doz aşılarımızı yaptırmaktır' dedi.

Modacı Andıç 'Pandemi sürecinde en çok Türk markası kumaşlar ilgi gördü'

Ünlü moda tasarımcısı Cafer Andıç, dünyayı etkileyen korona virüs salgını sırasında en çok Türk markası kumaşların ilgi gördüğünü açıkladı.

Diyarbakır'da 'Veri avı' operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Diyarbakır merkezli 8 ilde, polis ekiplerince yapılan 'veri avı' operasyonunda, kullanıcı bilgilerini ele geçiren 12 şüpheli arasında bulunan ve korona virüs testi pozitif olan 2 kişi karantina sürelerinin bitmesinin ardından gözaltına alınarak, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Vaka artışının en çok yaşandığı illerden Tunceli'de vatandaşlara 'tedbirlere uyma' çağrısı

Tunceli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, vatandaşları korona virüs tedbirlerine uymaya çağırdı. Sağlık Bakanının 8-14 Ocak tarihlerini kapsayan illere göre vaka sayısında Tunceli'nin vaka artışının en çok görüldüğü 10 ilden biri olduğunu hatırlatan Özdemir, hatırlatma dozunun Omicron varyantına karşı önemli bir tedbir olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Elazığ'da 4 bin 12 aktif korona virüs vakası bulunuyor

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, kentteki aktif vaka sayısının 4 bin 12, yatan hasta sayısının ise 134 olduğunu açıkladı.