Merkez Bankası Haberleri

Merkez Bankası Haberleri

Merkez Bankasının faiz kararı konut fiyatlarını arttırdı

Merkez bankasının yüzde 20 faiz artışı ve asgari ücretin yükselmesinden sonra Diyarbakır'da inşaat sektörü temsilcileri ev fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Yatırım ve üretimin devamı adına önemli bir adım'

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından aldığı önlemlerle bankaların ticari kredi faizlerini yüzde 30'ların üzerine çıkmayacak bir şekilde yaptığı sınırlandırma düzenlemesini değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın devamı adına önemli bir adımdır' dedi.

KOBİ'lerin kredilerde yaşadığı sorunlar Kavcıoğlu'na iletildi

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun katılımıyla düzenlenen toplantıya katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üyelerimizin bizlere taşıdığı krediye erişimde yaşadığı sorunları TCMB Başkanı'na ilettik' dedi.

Özkan’dan faiz indirimi yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin, 'Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmanın ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz' dedi.

Yeni açıklama! Merkez Bankası döviz rezervleri ne kadar?

Merkez Bankası, brüt döviz rezervleri 15 Ekim ile biten haftada 600 milyon dolar arttı.

Son dakika haberi! Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

Merkez Bankası yüzde 18 olan politika faizini yüzde 16'ya düşürdü.