Murat Kurum Haberleri

Murat Kurum Haberleri

Başkan Şahin Şerifoğulları'ndan Kara Murat'a selam!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum için yaptığı açıklamada, 'Kardeşlik diyarı Elazığ'dan koca yürekli Kara Murat'a selam olsun' dedi.

Bakan Kurum: '11 ilimiz, yarınlarımız ve yavrularımız için yarın değil, hemen şimdi diyoruz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 67 bine ulaşan konutun temellerini Elazığ'da attıklarını belirterek 'Yeni sosyal konutlarımızın anahtarlarını Elazığlı kardeşlerimize teslim ediyoruz. 11 ilimiz için, yarınlarımız için, yavrularımız için, 'yarın değil, hemen şimdi' diyoruz' dedi.

Bakan Kurum: '11 ilimizi yükselen Anadolu'nun yükselen şehirlerini inşallah hep birlikte inşa edeceğiz'

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Çanakkale ruhuyla 85 milyon vatandaşımız bugüne kadar hareket ettiyse bundan sonraki süreçte de aynı anlayışla el ele vereceğiz ve 11 ilimizi yükselen Anadolu'nun yükselen şehirlerini inşallah hep birlikte inşa edeceğiz' dedi.

Kentsel dönüşümde kredi limiti bir milyon 250 bine çıkarıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde yeni bir döneme girildiğini belirterek, 'Hazine ve Maliye Bakanlığımızla kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak yeni bir adım attık. Bu anlamda kredide limitini 1 Milyon 250 bin TL'ye çıkardık. 0.79 faiz, 10 yıl vadeyle, bir milyon 250 bin liraya kadar kredi imkanı tanıyoruz' dedi.

Bakan Kurum: 'Diyarbakır'da 27 bin 253 konutun sahada fiilen yapımına başladık'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır'da 18 bin konut ve 3 bin köy evi olmak üzere toplamda 21 bin konutunun yapımını planladıklarını belirterek Uzman ekipler TOKİ ile birlikte bir master plan çerçevesi içinde Diyarbakır'ın kültür ve ruhunu bu plana yansıtacağız. Toplamda 27 bin 253 konutun sahada fiilen yapımına başlamış olduk. dedi.

Bakan Kurum: 'Hasar tespitlerimizi 5 bin 600 personelimizle 6 ilimizde aralıksız sürdürüyoruz'

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Hasar tespitlerimizi 5 bin 600 personelimizle 6 ilimizde aralıksız sürdürüyoruz. Şu an itibariyle Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis olmak üzere 5 ilimizde hasar tespit çalışmalarımızı tamamladık' dedi.

Bakan Kurum: 'Konutlarımızı bir yıl içerisinde etap etap teslim etmeye başlayacağız'

Malatya'da açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ' Söz verdiğimiz gibi yine konutlarımızı bir yıl içerisinde etap etap teslim etmeye başlayacağımızı burada bir kez daha ifade etmek isterim. Malatya ve tüm Türkiye'de de eş zamanlı hasar tespit çalışmalarımızı sahadaki 7 bin personelimizle aralıksız sürdürüyoruz. Bugüne kadar 4 milyon 658 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 316 bin binayı incelenmesi tamamlanmıştır' dedi.

Bakan Kurum: 'Tüm afetzedelerimizi sıcak yuvalarına kavuşturacağız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 'Gece gündüz çalışarak tüm afetzede kardeşlerimizi yeni, güvenli, sağlıklı ve sıcak yuvalarına süratle kavuşturacağız dedi.

Başkan Gürkan ve AK Parti heyeti, Bakan Kurum ile bir araya geldi

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya giden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AK Parti heyeti, Yeni Sanayi Sitesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti.

Başkan Gürkan'dan Bakan Kurum'a ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret etti.

AK Parti Elazığ İl Başkan Yıldırım: 'Şehrimizin tüm sorunlarının çözümü için Ankara'da önemli adımlar atıyoruz'

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Ankara'da Elazığ'ın sorunlarının çözümü noktasında önemli görüşmeler yaptıklarını belirterek, bu çerçevede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ettiklerini söyledi.

Özal mahallesine halı saha inşa ediliyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, '22 Nisan 2022 tarihinde Özal Mahallemizdeki Tapu Teslim Törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'un talimatının ardından bu mahallemize halı saha kazandırmak için çalışmalarımıza hız verdik' dedi.

Yeşilyurt'ta kağıt toplayıcıları kayıt altına alınıyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un imzası ile yayımlanan kğıt toplayıcılara mesleki kimlik verilmesine yönelik genelge doğrultusunda, Yeşilyurt İlçesinde kağıt toplayıcılığı yapan 277 kişi Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı' ile kayıt altına alarak Sıfır Atık Bilgi Sistemine kayıt edildi.

Duşakabin konuşmasıyla gündeme gelen Elazığlı depremzede Güllü Deniz: 'Konuşmalarımız başka yere çekildi''

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakan Süleyman Soylu ile Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ziyareti sırasında Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'yla yaşadığı konuşma başka yöne çekilen depremzede Güllü Deniz, bayram ziyaretinde Şerifoğulları ile bir araya geldi. Depremzede Deniz, ''Konuşmalarımız başka yere çekildi, tamamı verilmedi, biz sizden razıyız'' dedi.

'Erdoğan’ı 2023’te yeniden başkan yapacağız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Bu ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan, başkomutanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez' dedi.

'Aslında büyük bir dönüşümü gerçekleştirmiş olduk'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Toplamda 24 bin 900 konut yapımı planlandı' dedi.

Bakan Kurum ve Soylu Elazığ'da

Programları çerçevesinde Elazığ'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İl Değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Kurum'dan şehit ailesine taziye ziyareti

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde roketli saldırıda şehit düşen Malatyalı 34 yaşındaki Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs'ün ailesini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

Bakan Kurum, Malatya Valiliğini ve AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum Malatya Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Binasına geçerek İl Teşkilatı ile toplantı yaptı.

Bakan Kurum: 'Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaşanan afetlerde milletin yanında olduklarını ve yaraları sarmak için zamanla yarıştıklarını belirterek, Elzığ ve Malatya'da, Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık. İki şehrimizde toplam 36 bin konut, 25 okul, 18 cami, 1.150 ahırın yapımını büyük oranda tamamladık. Malatya'da inşa ettiğimiz 7 bin 7 konutumuzun hamdolsun şu ana kadar 4 bin 387'sini teslim ettik. Kalanları da önümüzdeki aylarda inşallah sizlere teslim edeceğiz dedi.

Bakan Kurum, dünya kayısı ticaret merkezinde incelemelerde bulundu

100. Yıl Kent Parkı temel atma ve parka ilk fidan dikimi törenine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Malatya'ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi inşaat alanında da incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, Özal Mahallesi rezerv alanı tapu teslim törenine katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya ziyareti çerçevesinde Özal Mahallesinde (Cihadiye) düzenlenen Rezerv Alanı Tapu Teslim Törenine katılarak, mahalle sakinlerine tapularını teslim etti. Bakan Kurum, tören sırasında gençlere halı saha müjdesi verdi.

Bakan Kurum: ''Birileri bu eser siyasetinden son derece rahatsız oluyor'

Türkiye'nin 443. Millet Bahçesi'nin temeli Malatya'da düzenlenen törenle atıldı. Törene katılan temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiyenin hemen hemen yarısında 70 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesinin yapıldığını hatırlatarak, ''Birileri bu eser siyasetinden son derce rahatsız oluyor'' dedi.

Başkan Gürkan, Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ankara'ya giden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelerek Malatya'ya yapılacak olan yatırımlar hakkında görüştü.

Elazığ'da köy konutlarının yapımı sürüyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası köylerde çelik konstrüksiyon evlerin yapımı sürüyor.

Fendoğlu, tapu kadastro yenileme çalışmalarını sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği yazılı soru önergesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, Malatya ve ilçelerinde ki tapu kadastro yenilenmesi çalışmalarını sordu. Fendoğlu, tapu kadastro yenilenmesi çalışmalarını kapsamında 2021 yılı ve sonrasında ki çalışmaların nasıl bir takvimle olacağını ve Malatya ile ilçeleri bazında ne kadarlık bir alanı kapsadığını sordu.