Omicron Haberleri

Omicron Haberleri

Diyarbakır'da vakalar arttı: Pandemi hastanesi ve covid kliniği olan hastanelerde yeni yatışlar için dizayn çalışması başladı

19 vakalarında ciddi artışlar yaşandığı gözlendi. Memorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Türk Tabipler Birliği Pandemi çalışma grubu üyesi Yardımcı Doç. Dr. Levent Akyıldız, 'Omicron önceki varyantlara kıyasla daha hızlı ve yüksek bulaş kapasitesine sahip olması hastalığın hem ev içi temaslarında hem kapalı mekanda çalışanlarda daha yaygın ve hızlı gerçekleşmesi anlamına geliyor. Bizim önlemlere adapte olmamız halinde ancak bu süreci olabildiğince az sıkıntıyla atlatmamız mümkün' dedi.

Bentli'den Omicron Varyantı uyarısı

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip korona virüste Omicron varyantının tehlikesine dikkat çekerek, 'Omicron Varyantından sevdiklerimizi korumamızın tek yolu tamamlayıcı doz aşılarımızı yaptırmaktır' dedi.

Vaka artışının en çok yaşandığı illerden Tunceli'de vatandaşlara 'tedbirlere uyma' çağrısı

Tunceli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, vatandaşları korona virüs tedbirlerine uymaya çağırdı. Sağlık Bakanının 8-14 Ocak tarihlerini kapsayan illere göre vaka sayısında Tunceli'nin vaka artışının en çok görüldüğü 10 ilden biri olduğunu hatırlatan Özdemir, hatırlatma dozunun Omicron varyantına karşı önemli bir tedbir olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Tunceli İl Sağlık Müdürü Özdemir: 'Vakaların büyük çoğunluğunun Omicron olduğunu görüyoruz'

Tunceli'de vakalarının çoğunun Omicron varyantı olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, Tabi hastane doluluk oranının az olmasının en önemli nedenlerinden biri de ilimizde neredeyse aşısız kimsenin kalmamasıdır dedi.

Maske ve sosyal mesafe tedbirlerine devam

Malatya korona virüsle mücadele kapsamında yapılan aşılamada, ikinci dozda yüzde 75'i aşan aşılama oranıyla mavi kategoriye geçerken, Omicron varyantına karşı 3'üncü doz aşı yaptırma konusunda ikazda bulunuldu. Malatya'da korona virüs salgından hastanelerde yatan toplam 15 kişi bulunuyor.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat: Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi

Özelikle son zamanlarda Omicron varyantının tüm dünyada artmaya başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Az da olsa ülkemizde Omicron vakası görünüyor. Şu ana kadar Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Omicron varyantı özelikle bulaş oranı daha yüksek. Onun için maske, mesafe ve hijyen konularını sıkça tekrarlıyoruz. Bunun yanında en büyük gücümüz de aşılamadır' dedi.

Diyarbakır'da Omicron varyantı görüldü

Omicron varyantı olan Türkiye'de vakalar artış göstermeye devam ediyor. Diyarbakır'da 1 Omicron varyantı görülürken, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzman Dr. Halis Yerlikaya, 'Diyarbakır'da kötü durumdayız. Sadece Omicron'a üzgü bir PCR testi yapmıyoruz. Mevcut kullanmakta olduğumuz testlerin Omicron'u da tespit ettiğine dair veriler var' dedi.

Omicron varyantı, delta varyantına göre 6 kat daha fazla bulaşıcı

Omicron varyantının Türkiye'de ortaya çıkmasıyla birlikte varyantın delta varyantına göre 6 kat daha hızlı bulaşıcı olduğu ortaya çıktı. İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzman Dr. Halis Yerlikaya, Covid 19 varyantlarının önüne geçmek için geri kalmış ülkelere aşı çalışmaları yapılması gerektiğini savundu.