Son Dakika Haberleri

Son Dakika Haberleri

Başkan Bayram, Doğanşehir Belediyesi'nin borcunu açıkladı

31 Mart yerel seçimlerinde el değiştiren Doğanşehir Belediyesi'nin borcunun 42 milyon 343 bin TL olduğu açıklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 31 Mart yerel seçimleriyle sona eren 8 yıllık kayyum sürecinin Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği borcun 3 milyar 345 milyon TL olduğunu açıkladı.

Arslantepe Höyüğü'nde yeni dönem kazı çalışmaları başlıyor

Arslantepe Höyüğü'nde kazıların 15 Temmuz'da başlayacağını belirten AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yeni dönemde devam edecek çalışmalarda Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin'in yer alacağını söyledi.

Toz taşınımında 2,5 mikronun altındaki partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, 'Türkiye de bazı dönemlerde yoğun bir şekilde toza maruz kalmaktadır. 10 mikronun üzerindeki toz partikülleri alt sonum yollarına iletilmeden üst solunum yollarında tutunmaktadır ve üst solunum yolu semptomlarına neden olmaktadır. Ama 10 mikronun altındaki partiküller alt solunum yollarına ulaşmakta, özelikle 2,5 mikronun altındaki partiküller alvollere kadar giderek ve kana karışarak çeşitli sağlık risklerine neden olmaktadır' dedi.

Diyarbakır'da 'ters laleler' doğayı renklendiriyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yüksek kesimlerde açan ters laleler olarak bilinen endemik çiçekler, doğayı renklendiriyor.

Başkan Taşkın: 'Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız'

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Güngör Ateş ile bir araya gelerek doğalgaz yatırımlarına ilişkin istişarelerde bulundu.

Geçici konteyner iş merkezinde yaşanan 180 bin liralık hırsızlık esnafı bezdirdi

Malatya'da depremzede esnaflar için yapılan geçici iş merkezine dadanan şahıs, bir cep telefoncu dükkanına girerek yaklaşık 180 bin TL'lik malzeme çaldı. Esnaflar geçtiğimiz aylarda da aynı merkezde yaşanan hırsızlığa önlem alınmasını istedi.

Yeşilyurt'ta sanatsal ve kültürel kurslara yoğun ilgi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Kiltepe Mahallesinde faaliyetlerine devam eden Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan 15 kursa 250'e yakın kursiyerin katıldığını, farklı alanlarda verilen eğitimlere gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

MAGİNDER, kentteki çalışmaların hızlandırılmasını istiyor

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) olarak her süreçte Malatya'nın yanında yer aldıklarını belirten Başkan Salih Karademir, her zaman sorunları dile getirerek çözüm yollarının bulunması adına gerekli adımları attıklarını söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Kişisel rantları uğruna Malatya'yı borç batağına sürüklediler'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Nisan ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, son günlerde Malatya'nın ana gündemi haline gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu hakkında değerlendirme yaptı.

Ofis Semti'ndeki altgeçit temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı.

KKKA hastalığı hakkında uyarılarda bulunan Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgeleri sıklıkla kontrol edilmeli'

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.

Diyarbakır'da temizlik kampanyası başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak ve Doğan Hatun, temizlik ekipleriyle birlikte Bağlar ilçesi Dörtyol mevkiinde temizlik kampanyasının startını verdi.

Ahıra girip keçileri telef eden ayılar leşleri gömerken dron kamerasına yakalandı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde ahıra giren ayılar, birçok keçiyi telef etti. Bir ayı, telef ettiği keçileri gömerken dron kamerasına yakalandı.

Uzmanlardan 'kene' uyarısı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde görev yapan Aile Hekimi Dr. Fuat Zengin, havaların ısınması ile birlikte kenelerden bulaşan KKKA virüsü tehdidine dikkat çekerek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Dicle Nehri'nde arama kurtarma faaliyetinde olan ekibin 'Türk bayrağı' hassasiyeti

Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde kayıp aramasında bulunan ekip, nehirde bulduğu Türk bayrağını yıkadıktan sonra muhafaza altına aldı.

Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ağaca sıkışan yavru kedi yaklaşık 2 saat süren bir çalışmanın ardından kurtarıldı.

Bingöl'de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı

Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.

Motosiklet ile bisiklet çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da motosiklet ile bisikletin karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye'yi temsil ediyor

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi'nde düzenlenen Conrad Challenge 2024'te Türkiye'yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye'deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA'nın Houston Uzay Merkezi'ne gitmeye hak kazandı.

Yeşilyurt Kent Konseyinde düzenlenen seminere yoğun ilgi

Yeşilyurt Belediyesi'nin destekleriyle Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Kalbin Şifası Kuran-İslam'da Peygamberler' seminerine kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kayıp çoban 3 gündür arazi, gölet, mağara ve metruk yapılarda aranıyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 4 gündür kayıp olanı çoban; arazide, gölet, mağara ve metruk yapılar gibi yerlerde aranıyor.

Koyunun kafa attığı yetiştirici yaralandı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde kesime getirilen koyunun kafa attığı yetiştirici hastanelik oldu.

Ermenilerin 1915'te çıkardığı olaylarda Diyarbakır'da 120 civarında yönetici tutuklandı

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına açıklık getiren tarihçi Prof. Dr. Oktay Bozan, '24 Nisan tarihinde bir karar alınmış olunuyor. Bu kararda, Ermeni komitelerinin kapatılması, buradaki kişilerin tutuklanması ve bu kişiler hakkında gerekli tahkikatın yapılması istenmiş oluyor. 24 Nisan 1915'teki Osmanlı Devleti'nin aldığı bu karar üzerine Taşnak, Hınçak gibi cemiyetlerin kapatıldığını ve yetkilerinin tutuklandığını görüyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır'da da 120 civarında yönetici tutuklanmış' dedi.

Diyarbakır'da günlük 150 bin metrekarelik yeşil alanda çalışma yürütülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeşil örtü olarak bilinen çimlerin sağlıklı şekilde gelişmesini, park ve refüjlerin daha estetik görünmesini sağlamak için günlük 150 bin metrekare alanda çalışma yürütüyor.

Diyarbakır'da vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

TÜİK'in çocuk portalı Malatya'da öğrencilerine tanıtıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından çocuklarda veri okuryazarlığını artırmak amacıyla hayata geçirilen 'TÜİK Çocuk' portalı projesi Malatya'da ilkokul öğrencilerine tanıtıldı.

Doğanşehir'de dağ sümbülleri çiçek açtı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde endemik dağ sümbülleri doğayı süsledi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 'Dev' ameliyat

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 210 kilogram olan obezite hastası başarılı bir ameliyat geçirdi. 26 yaşındaki hastanın hedefi bu ameliyat ile 10 kilo verebilmek.

Malatya Valisi Yazıcı'dan kurum müdürlerine kamuda israf uyarısı

2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Malatya Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Yazıcı, kamu malının hakkaniyetli kullanılması uyarısında bulunarak, 'Binlerce, yüzbinlerce kişinin imkanını, parasını kullanırken eğer kul hakkına giriyorsanız işiniz zor' dedi.