Turist Haberleri

Turist Haberleri

Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ'da

Diyarbakır'dan yolan çıkan 'Turistik Diyarbakır Ekspresi' Elazığ'a ulaştı. Yolçatı İstasyonu'nda çiçeklerle karşılanan yolcular, tarihi Harput Mahallesi'ni gezdi.

'Turistik Diyarbakır Ekspresi' ile Diyarbakır'a gelenler kente hayran kaldı

Tarihi Ankara Garı'ndan bu sezon ilk seferine başlayan Turistik Diyarbakır Ekspresi, geldiği Diyarbakır'dan tekrar Ankara'ya doğru hareket etti. İlk defa Diyarbakır'a gelen misafirler, kente hayran kalarak ayrıldı.

Turistik Diyarbakır Ekspresi davul zurnayla karşılandı

Ankara-Diyarbakır güzergahında ilk seferine başlayan Turistik Diyarbakır Ekspresi, Diyarbakır Tren Garı'nda davul zurna eşliğinde halayla karşılandı.

Diyarbakır'da 2024 yılında 2 milyon turist ağırlanması hedefleniyor

Diyarbakır'da 48. Turizm Haftası açılış programda konuşan Vali Ali İhsan Su, '2023 yılında depreme rağmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattık. İnşallah 2024 yılındaki hedefimiz 2 milyonu aşmak. Şimdi onun için çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

Elazığ-Pertek feribotlarında bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde güzel havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Elazığ'dan başta Tunceli, Erzincan ve çevre illere gitmek için soluğu iskelede aldı. Elazığ-Pertek feribotlarında metrelerce araç kuyruğu oluşurken vatandaşlar köprünün bir an önce yapılmasını talep etti.

Turistik Güneydoğu Ekspresi yollarda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni turistik tren işletilmeye başlıyor. Ankara-Diyarbakır seferini yapacak olan turistik tren ilk ziyaretinde fenomenleri ağırladı.

Silvan'da tarihi Ali Ağa Konağı turistlerin uğrak noktası haline geldi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki tarihi Ali Ağa Konağı, mimarisiyle ilçede kültür turizminin önde gelen yapılarından biri olarak öne çıkıyor.

Diyarbakır ciğeri 2023'te 2 bin 700 ton tüketildi

Diyarbakır'da sabahın ilk ışıklarıyla ciğercilerin başlayan yoğun mesaisi, gece geç saatlere kadar sürüyor. 2023'ü geride bırakmaya günler kalırken, yüzbinlerce turistin de ağırlandığı kentte 2 bin 700 ton tescilli ciğer tüketildi.

Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi fuarlara katılarak 5 milyon turist hedefini yakalamak istiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 17'ncisi düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi'nde yerini aldı. Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, 'nihayetinde 5 milyonluk bir turizm altyapısına ve ağırlama potansiyeline kavuşmak istiyoruz' dedi.

Tohma Kanyonu çelik ağlarla örülüyor

Türkiye'nin en güzel kanyonları arasında yer alan ve yıllık 500 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlayan Tohma Kanyonu, çelik ağla örülüyor.

Diyarbakır'da hafta sonu turist yoğunluğu

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde hafta sonunu değerlendiren yerli ve yabancı turistler yoğunluk oluşturdu.

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilmişti: Ülkenin dört bir yanından ziyaretçi geliyor

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ilk günkü ihtişamıyla ayakta durmaya devam ederken, tarihi köprü başta yerli olmak üzere yabancı turistlerin de ilgi odağı durumunda. 'İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü' olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü'nü görmek isteyen vatandaşlar İstanbul'dan gelerek bölgeyi geziyor.

Binlerce yıllık geleneğin sürdürüldüğü 'Dengbej Evi' günde bin turist ağırlıyor

Diyarbakır'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesiyle 2007 yılında faaliyete açılan 'Dengbej Evi', turizm sezonunda günde yaklaşık bin yerli ve yabancı turistin uğrak yeri oluyor.

Üniversite öğrencileri tarihi Palu ilçesini gezdi

Fırat Üniversitesi tarafından öğrencilere Elazığ'ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla başlatılan gezi etkinlikleri çerçevesinde 500 öğrenci Palu ilçesini gezdi.

FÜ öğrencileri Harput'u gezdi

Fırat Üniversitesi tarafından öğrencilere Elazığ'ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla başlatılan gezi etkinlikleri çerçevesinde 450 öğrenci Harput'u gezdi.

(Düzeltme) Diyarbakır'da turizm hedefinin yüzde 85'ine ulaşıldı

Tarihi yapıları ile inanç turizminde önemli konuma sahip olan Diyarbakır son yıllarda turistlerin cazibe merkezi olurken, depremden etkilenmesine rağmen hedeflenen 1,5 milyon turisttin yüzde 85'ine ulaştı.

Diyarbakır'da turizm hedefinin yüzde 85'ine ulaşıldı

Tarihi yapıları ile inanç turizminde önemli konuma sahip olan Diyarbakır son yıllarda turistlerin cazibe merkezi olurken, depremden etkilenmesine rağmen hedeflenen 1,5 milyon konaklamanın yüzde 85'ine ulaştı.

5 bin yıllık Harput Kalesi'nden görsel şölen

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi, yıllara meydan okuyan görüntüsü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Sakin şehir Arapgir'de dut pekmezi geleneği sürdürülüyor

Malatya'nın temiz havası ve eşsiz doğa manzarası ile yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan tarih ve doğanın birleştiği sakin şehir unvanlı ilçesi Arapgir'de, dut pekmezi asırlardır süren geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.

Nemrut Dağı'na ziyaretçi akını

Malatya'ya gelen yerli turistler, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan 2bin 150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nı da ziyaret ediyor.

Sporcular Bingöl'ü gezdi

Anadolu Yıldızları Ligi basketbol grup müsabakaları için 9 ilden gelen 200'e yakın sporcu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi personeli tarafından Bingöl'deki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Ulu Cami'deki yılan figürü 4 farklı hikayesiyle turistlerin dikkatini çekiyor

Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan ve aynı zamanda İslam alemi için 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Caminde yılan hikayesi birçok yerli ve yabancı turistin dikkatini çekiyor.

Diyarbakır'a 22 milyon maliyete dünya mutfağı

Yılda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist ağırlayan tescilli ciğeriyle bilinen Diyarbakır'da, özelikle yabancı turistlerin kendilerini evlerinde hissetmesi için 22 milyon maliyete dünya mutfağı açıldı.

Doğunun incisi Hazar Gölü, yerli ve yabancı turistleri bekliyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü, tatil yapacak vatandaşları bekliyor.

Turist rehberleri Diyarbakır'ın tarihi yerlerini gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yöresel lezzetlerin turizm programlarına dhil edilmesi ile yeni rotaların ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması amacıyla bölgedeki turist rehberlerini ağırladı.

Diyarbakır'a gezmeye gelen Güney Koreli turist Müslüman oldu

Gezmek için geldiği Diyarbakır'da Ulu Cami'deki cami cemaatinin sıcakkanlılığından etkilenen Güney Kore vatandaşı Seojin Yun, Yusuf ismini alarak Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu.

Bingöl'de ilkokul öğrencileri resim sergisi açtı

Bingöl'de bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri tarafından yıl boyunca yapılan resim ve tablolar için sergi açıldı. Sergide satışa sunulan resim ve tablolardan elde edilen gelirleri ile öğrenciler için tarihi, turistik gezi düzenlenecek.

Depremlere meydan okuyan tarihi Palu Köprüsü ilk günkü ihtişamını koruyor

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ilk günkü ihtişamıyla ayakta durmaya devam ediyor. Bazalt taşıyla yapılan ve eskiden 'İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü' olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü araç trafiğine açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin gözde tarihi mekanları arasında yer alıyor.

7 bin yıllık tarihi Palu ilçesi, sezonun ilk ziyaretçilerini ağırladı

Yaklaşık 7 bin yıllık tarihe sahip olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Elazığ'ın Palu ilçesi, sezonun ilk turistlerine ev sahipliği yaptı.

Palu'yu ziyaret edenler tarihi ilçeyi artık faytonla gezebilecek

Elazığ'ın Palu ilçesinde turistik fayton seferleri başlatıldı.