Türkiye Haberleri

Türkiye Haberleri

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye'yi temsil ediyor

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi'nde düzenlenen Conrad Challenge 2024'te Türkiye'yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye'deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA'nın Houston Uzay Merkezi'ne gitmeye hak kazandı.

TÜİK'in çocuk portalı Malatya'da öğrencilerine tanıtıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından çocuklarda veri okuryazarlığını artırmak amacıyla hayata geçirilen 'TÜİK Çocuk' portalı projesi Malatya'da ilkokul öğrencilerine tanıtıldı.

Elazığ Grubunda 6 takım

U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarının bir ayağına Elazığ ev sahipliği yapıyor.

Uzmanından toz taşınımı uyarısı

Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Nazife Özge Altan, Türkiye'nin birçok ilinde etkili olan toz taşınımının etkileri ve koruma yöntemlerine ilgili uyarılarda bulundu.

Elazığspor'dan TFF ve Turgutluspor'a çağrı

Elazığspor Kulübü, hafta sonu oynanacak olan Turgutluspor-TPAO Batman Petrolspor maçı için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrıda bulundu.

Malatya'da 23 Nisan coşkusu

Malatya'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen tören ve etkinlikler ile kutlandı.

Av yasağı başladı, Diyarbakır'da balık fiyatları arttı

Türkiye'de 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için uygulanan av yasağı, balık çeşitlerinde azalma ve fiyat artışına neden oldu. Türkiye'deki çeşitli denizlerde başlayan yasağın ardından balık tezgahlarında çeşitlilik azalırken, fiyatlar yükseldi.

Diyarbakır takımları haftayı puansız kapattı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakır'ın iki önemli temsilcisi Amedspor ve Diyarbekirspor, haftayı istedikleri sonuçları alamayarak puansız kapattı.

Taraftarlar maçtan 3 saat önce sahayı doldurmaya başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup'ta lider olan Amedspor, bugün Iğdır FK ile oynayacağı karşılaşma için büyük bir heyecan yaşarken, maçı izlemek isteyen taraftarlar 3 saat öncesinden sahayı doldurmaya başladı.

İşitme cihazları şirketi, Sakatlar Derneği Üyelerine destek için özel bir kampanya başlattı

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi ile bir işitme cihazları şirketi arasında yüzde 30'luk indirim protokolü imzalandı.

Okullar arası güreş şampiyonasında Bingöl rüzgarı

Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında 43 kiloda Rümeysa Keskin Türkiye şŞampiyonu oldu.

Diyarbakır stadyumunda şampiyonluk maçı hazırlıkları tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı.

Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

Doğanşehir Belediyesi tabelasına Başkan Mehmet Bayram'ın talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresi eklendi.

Kick boks dan kuşak sınavı Elazığ'da yapılacak

Türkiye Kick Boks Federasyonu siyah kuşak dan sınavları Elazığ'da yapılacak

Akıl ve zeka oyunları turnuvasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Malatya'da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliğinde yürütülen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvası'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Yolspor, Bingöl grubunda

U16 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakalarının takvimi belli oldu.

Motoruyla 81 ili gezen Saliha Özkan'ın Bingöl'den paylaştığı video milyonları aştı

Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, ''Video sayesinde meşhur olduk'' dedi.

Rafting kampı için Bingöl'e geldiler

Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Bingöl'deki raftingcilerle birlikte gelişim kampı için kente geldi.

Türk bilim adamı, ateşlendiğinde yüksek enerji salınımına sahip nano-enerjik grafen geliştirdi

Türkiye'de üretilmeyip, dünyada sadece birkaç ülkede üretilen teknolojik cihazları Türkiye'de yerli olarak üreten teknoloji cihaz üretim kaşifi Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Fytronix'in CEO'su Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, son olarak savunma sanayi teknolojileri için yüksek enerji yayılma hızına sahip 'reaktif nanoenerjik graphene' üretti.

Elazığ'da dev etçil çekirge görüntülendi

Türkiye'de zaman zaman görülen, 20-25 santim boyunda olan Saga Ephippigera diğer adıyla Çağaboğan olarak bilinen çekirge Elazığ'da görüntülendi.

Diyarbakır'da okullar arası boks il seçmeleri düzenlendi

Türkiye Boks Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından organize edilen Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Boks il seçme müsabakaları, Diyarbakır Stadyumu'nda bulunan boks salonunda düzenlendi. İl seçmelerinde dereceye girenler, okullar arası Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor: 2 metrelik engerek yılanı görüntülendi

Elazığ'dan Tunceli'ye geziye giden bir kişi, Türkiye'nin en zehirli 15 türünden biri olan koca engerek yılanını görüntüledi.

Azerbaycan'dan deprem bölgesine yardım

Diaspora İşleri Devlet Komitesi'ne bağlı Azerbaycan Diaspora Destek Fonu'nun (ADDF) Türkiye'deki deprem bölgelerine yardımları sürüyor.

Türkiye'de uykuda solunum bozukluğu erkeklerde yüzde 4, kadınlarda yüzde 2

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği bünyesinde uyku laboratuvarı açıldı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Akyıldız, 'Bakıldığında erkeklerde yüzde 4, kadınlarda yüzde 2 düzeyinde sıklığı olan bir hastalık tablosundan bahsediyoruz' dedi.

Diyarbakır'da Kadir Gecesi'nde cami cemaatine Kur'an-ı Kerim dağıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır Şubesi, Kadir Gecesi'nde Ulu Cami'de teravih namazı çıkışı cami cemaatine 500 adet Kur'an-ı Kerim dağıttı.

Yetim çocuk, biriktirdiği paraları yetim çocuklara bağışladı

Elazığ'da yaşayan yetim bir çocuk, camide duyduğu yetim projesi çerçevesinde, kendisi gibi yetim çocuklara ulaştırılmak üzere kumbarasında biriktirdiği paraları, İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfına teslim etti.

Türkiye'nin en kalabalık mahallesini ikinci kez yönetecek

4 il ve 804 ilçeden daha kalabalık olan Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi'nde 16 rakibini geriden bırakan muhtar, ikinci kez seçilerek yardımcı talebinde bulundu.

Ukrayna'dan tur rehberi olarak geldiği Diyarbakır'da Müslüman oldu

İlk kez 2018 yılında Türkiye'ye gelen ve 2019 yılında Diyarbakır'a düzenlediği turda İslam dininden etkilenerek araştırmaya başlayan tur rehberi Polina Andriienko, Diyarbakır'da düzenlenen ihtida töreni ile Elif ismini alarak Müslüman oldu.

Turistik Güneydoğu Ekspresi yollarda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni turistik tren işletilmeye başlıyor. Ankara-Diyarbakır seferini yapacak olan turistik tren ilk ziyaretinde fenomenleri ağırladı.

'31 Mart yerel seçimleri Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı olsun'

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, 31 Mart yerel yönetimler seçimlerinin sonuçlarının Malatya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.