Umke Haberleri

Umke Haberleri

Diyarbakır UMKE ekibi bu yılın ilk tatbikatını gerçekleştirdi

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 5 gün süren UMKE temel eğitimi, gerçekleştirilen tatbikat ile tamamlandı.

UMKE'den gerçeği aratmayan tatbikat

Elazığ'da AFAD tarafından eğitim alan UMKE ekiplerinin yaptığı tatbikat, gerçeği aratmadı. Eğitimlerle birlikte UMKE artık medikal kurtarmanın yanı sıra teknik arama kurtarmada da yer alacak.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Kar nedeniyle ulaşılamayan köydeki 76 yaşındaki hastanın yardımına UMKE yetişti

Bingöl'de kar nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köydeki 76 yaşındaki hasta, UMKE ekipleri tarafından paletli ambulansla ulaşılarak Erzurum'a sevk edildi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesindeki deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde UMKE, AFAD, ilk yardım ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

UMKE'den deprem ve yangın tatbikatı

Elazığ'da deprem bilinci oluşturmak için il genelinde tatbikatlar gerçekleştiren Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), bu kez kendileri için deprem ve yangın tatbikatı yaptı.

Bingöl Valisi Usta, 'İnşallah 2024 yılı içinde ambulans helikopterimize kavuşacağız'

UMKE alanını ziyaret eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'İnşallah 2024 yılı içinde ambulans helikopterimize kavuşacağız' dedi.

Uçurumdan düşen vatandaş 19 saat süren operasyonla kurtarıldı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde 700 metrelik uçuruma yuvarlanan vatandaş AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerinin 19 saatlik kurtarma operasyonu sonucu sağ kurtarıldı.

Malatya UMKE'den nefes kesen tatbikat

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri çeşitli afet durumlarının kurgulandığı geniş çaplı tatbikat gerçekleştirdi.

Bingöl Valisi Usta: ''2024 yılı içinde ambulans helikopterlerden birini Bingöl'e kazandırmayı hedefliyoruz'

UMKE alanında incelemelerde bulunan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Sağlık yatırımları kapsamında helikopter pist alanını en kısa zamanda asfaltlamayı ve 2024 yılı içinde ambulans helikopterlerden birini Bingöl'e kazandırmayı hedefliyoruz' dedi.

UMKE personellerine teşekkür belgesi verildi

Bingöl'de doğal afetlerde çok kritik görevler üstlenen UMKE personellerine teşekkür belgesi verildi.

UMKE'nin tatbikatları hız kesmeden sürüyor

Elazığ'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) tatbikatları sürüyor.

UMKE'ye katılan 36 kursiyer gerçeği aratmayan tatbikata tabi tutuldu

Diyarbakır'da UMKE'ye katılan 36 kursiyer, 5 gün süren temel eğitimin sonunda gerçeği aratmayan tatbikata tabi tutuldu.

Bingöl'den deprem bölgelerine sağlıkçılar gönderildi

Bingöl'de görevli 13 UMKE ve 17 sağlık personeli, deprem bölgesi olan Malatya ve Gaziantep Islahiye'de görev almak üzere uğurlandı.

UMKE'den deprem bölgesine sağlık taraması

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası Malatya'ya gelen UMKE sağlık personelleri mahalle mahalle dolaşarak depremzedelere sağlık hizmeti veriyor.

Bingöl'den Kahramanmaraş'a 6 araç ve 22 UMKE personeli gönderildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem birçok ilde olduğu gibi Bingöl'de de hissedildi. Depremde Bingöl'de yıkım veya göçük meydana gelmezken, 6 araç ve 22 kişiden oluşan UMKE ve 112 sağlık ekibi, Pazarcık'a yönlendirildi.

Elazığ'da 7 tim UMKE ve 112 ekibi Malatya ile Diyarbakır'a yönlendirildi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem birçok ilde olduğu gibi Elazığ'da da hissedildi. Depremde Elazığ'da yıkım veya göçük meydan gelmezken, 7 tim UMKE ve 112 sağlık ekibi, Diyarbakır ve Malatya'ya yönlendirildi.

Doğum sancıları tutan kadının yardımına UMKE ekipleri yetişti

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde doğum sancıları tutan kadının imdadına UMKE ekipleri yetişti.

Diyarbakır'da UMKE il tatbikat kampı yapıldı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Kurtarma Ekibi (UMKE) Birimi tarafından yurt içinde ve yurt dışında meydana gelebilecek afetlerde daha etkin ve verimli sağlık hizmeti sunulması amacıyla UMKE il tatbikat kampı yapıldı.

Komandoları aratmayan UMKE eğitimi

Sağlıkçıların Özel Harekatı olarak anılan Ulusal Medical Kurtarma Ekiplerine (UMKE) katılmak isteyen gönüllü sağlıkçılar, komando eğitimlerini aratmayan zorlu parkurlardan geçiyor.

Kaçan keçiyi yakalamak isteyen kayalılardan yuvarlandı

Elazığ'da merkeze bağlı Gümüşbağlar köyünde kaçan kurbanlık keçiyi yakalamak isterken kayalıklardan aşağı yuvarlanan yaralı şahıs UMKE ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tunceli Valisi Özkan, UMKE tatbikatını izledi

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, UMKE temel eğitimini başarıyla tamamlayan sağlık personellerinin tatbikatını izleyerek başarılar diledi.

OSB'de yangın tatbikatı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinden oluşan 141 kişi, 18 araçla ilk kez geniş çaplı ve senaryosu kurgulanmış bir yangın tatbikatı yapıldı.

UMKE'den nefes kesen tatbikat

Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal ve Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından nefes kesen kurtarma tatbikatı yapıldı.

Diyarbakır'da 3. Sanayi Sitesinde patlama meydana geldi. Olay yerine, UMKE, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da 3. Sanayi Sitesinde patlama meydana geldi. Olay yerine, UMKE, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar olduğu belirtildi.

UMKE, 6 saatlik çalışmayla hastaya ulaştı

Bingöl genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kalan hasta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) 6 saatlik çalışmasıyla kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Diyarbakır'da bölgesel dev tatbikat için hazırlıklar tamamlandı

26 Mart 2022 tarihleri arasında Diyarbakır ilinde Afet ve Acil Durum hallerinde toplanma, intikal, konuşlanma AFAD, UMKE, ANDA, itafiye ve 112 acil sağlık ekiplerinin katılımıyla arama-kurtarma tatbikatı düzenleneceği belirtildi. Tatbikatın 25 Mart tarihinde başlayıp, 26 Mart akşamı tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

UMKE, yüksek tansiyon hastası kadın için seferber oldu

Bingöl'ün Genç ilçesinde yüksek tansiyon ihbarı alan UMKE ekipleri, 57 yaşındaki kadını mahsur kaldığı mezrada 6 saatlik çalışmayla kurtardı.

Diyarbakır'da 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' gerçekleştirildi

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde AFAD, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, UMKE, Polis Arama Kurtarma (PAK) ve 112 ekiplerinin gerçekleştirdiği tatbikatla öğrenciler, deprem ve yangın anında yapılması gerekenleri öğrendi.

UMKE ekipleri bu kez yangına müdahale etti

Elazığ'da karton yüklü pikapta çıkan yangına UMKE ekipleri zamanında müdahale ederek söndürdü.