Üniversite Haberleri

Üniversite Haberleri

41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı Elazığ'da başladı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde iki gün sürecek olan 41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı başladı.

MTÜ'de beyaz önlük töreni

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde mesleğe ilk adımlarını atan hekim adayı öğrencilerin Beyaz Önlük Giyme törenleri gerçekleştirildi.

Miniklerin gösterisi büyük beğeni aldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Fırat Üniversitesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin gösterisi büyük beğeni aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 'Fırat Üniversitesi'nin başarılı bizleri mutlu ediyor'

Elazığ'ın Kıbrıs Türkü için ayrı bir önemi olduğunu belirten KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 'Fırat Üniversitesi'nin başarılı bizleri mutlu ediyor' dedi.

Üniversite öğrencileri köy okulunu onarıp boyadı

Elazığ'da bir araya gelen üniversite öğrencileri, köyde yaşayan çocukların daha iyi bir ortamda eğitim alabilmeleri için köy okulunu boyayarak tadilatını gerçekleştirdi.

Parkta eğlenen çocuklara pizza sürprizi

Elazığ'da üniversite öğrencileri ile bir pizza işletmecisi ortaklığında parkta eğlenen çocuklara pizza dağıtıldı.

8. Cumhurbaşkanı Özal, memleketinde anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 31'inci yıl dönümünde memleketinde adını taşıyan üniversitede törenle anıldı. Anma programına katılan TBMM Eski Başkanlarından Cemi Çiçek, 'Turgut Özal, Türk siyasetinde çok önemli bir devlet ve siyaset adamı, bir öğretmen, bir öğretici' dedi.

Türk bilim adamı, ateşlendiğinde yüksek enerji salınımına sahip nano-enerjik grafen geliştirdi

Türkiye'de üretilmeyip, dünyada sadece birkaç ülkede üretilen teknolojik cihazları Türkiye'de yerli olarak üreten teknoloji cihaz üretim kaşifi Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Fytronix'in CEO'su Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, son olarak savunma sanayi teknolojileri için yüksek enerji yayılma hızına sahip 'reaktif nanoenerjik graphene' üretti.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Çapak, 'Diş hastanesi tamamlandığında aynı anda 102 kişi tedavi görebilecek'

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yapımı devam eden diş fakültesiyle ilgili, 'Diş hastanemizin tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimiz özellikle 4 ve 5'inci sınıfları da artık buraya taşımış olacağız. Hem öğrencilerimiz için çok güzel bir staj imkanı bulmuş olacağız hem de aynı anda 102 kişinin tedavi görebileceği, 102 ünitelik hastanemizle sadece Bingöl'e değil komşu illere de hizmet verebileceğiz' dedi.

Munzur Üniversitesi Geliştirme Vakfı kuruluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın önerisiyle Munzur Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın kurulma çalışmalarına başlandı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak: 'Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir''

Bingöl Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Hayvan Hastanesinin afet durumunda insanlara da hizmet verebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bunun biz Bingöl'ümüze ve bölgemize büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

İlkokul öğrencisinin Bakan Tekin'den 'Doğalgaz' talebi gülümsetti

Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte, Kovancılar ilçesindeki Hacı Ahmet Özbağı İlkokulu öğrencilerine oyuncak dağıtıldı. Öğrenciler, kendilerini ziyaret eden Bir Dünya Oyuncak Topluluğu ile birlikte, gönüllerince eğlenerek keyifli vakit geçirdi. Etkinlik sonrası röportaj veren ilkokul öğrencisi Yasin Kaya'nın Milli Eğitim Bakanına yönelik espri dolu cümleleri güldürdü.

Elazığ'da üniversite öğrencilerine ücretsiz iftar veriliyor

Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriyor.

Malatya'da 'Hayat Kurtaran Gençlik' projesi lansmanı

İnönü Üniversitesi Yeni Fikirler Topluluğu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliği ile 'Hayat Kurtaran Gençlik' projesinin lansmanı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak: 'Kendi emsalleri arasında bir numara'

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitenin çalışmaları hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Munzurlu öğrencilerden 'Gönüllülük' yolculuğu

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu, Moda Tasarım Bölümünde Gönüllülük dersi alan öğrenciler, 'Gönüllülük' dersi çerçevesinde rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Kimsesizler mezarlığına defnedilecekti! Üniversite sahip çıktı

Fırat Üniversitesi'nde eğitim gören Nijerya uyruklu Saleh Zakar Kurmi, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ailesinin maddi durumları gözeterek Elazığ'da defnedilmesini istediği Kurmi'ye Fırat Üniversitesi sahip çıktı. Cenaze namazı kılınan Kurmi, defnedildi.

Öğretim Üyesi Dr. Aydın, 'Sosyal medyanın yetiştirmiş olduğu bir nesil ile karşılaşabiliriz'

İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Arif Aydın, 'Yerli ve milli bir nesil oluşturmak için kendi kültür ve adetlerimize uygun geleceğimizi emanet edeceğimiz bir nesli kendimiz yetiştirmeliyiz sosyal medya değil ' dedi.

'Gençlerin yeri dağ değil, üniversitelerdir'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Gençlerin yerinin dağ değil, kütüphaneler, gençlik merkezleri ve üniversiteler olduğuna dikkat çeken Bilden, belediyede Gençlik Daire Başkanlığı kuracaklarını söyledi. Slogan belediyeciliğiyle sorunları çözmenin mümkün olmayacağını aktaran Bilden, Diyarbakır üzerinde hesabı olanların hesabını gençlerin bozması gerektiğini dile getirdi.

Bölgenin yükselen yıldızı: Munzur Üniversitesi

Yaklaşık 16 yıl önce kurulan Munzur Üniversitesi, bin civarındaki akademik ve idari personel, 10 bine yaklaşan öğrenci sayısı ile bölgenin yükselen üniversitelerinden biri haline geldi. Üniversitede, öğrenciler aldıkları eğitim yanı sıra bölümlerine ilişkin haftada bir sayfa yazarak eğitimci-yazar olarak da yetişiyor.

Doğunun incisi Fırat Üniversitesi Türkiye birincisi

Fırat Üniversitesi 'TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' sonuçlarına göre Türkiye'de en çok proje hazırlayan ve en çok projesi desteklenmeye hak kazanan üniversite oldu.

Gerontolog Dilan Karadağ: 'Türkiye artık yaşlı bir ülke'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Gerontolog Dilan Karadağ, Şu an Türkiye'de 8,5 milyonun üzerinde yaşlı var. Yaşlı oranı da yüzde 10'un üzerinde. Bu da demektir ki Türkiye artık yaşlı bir ülke dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde Nevruz kutlandı

Baharın gelişinin habercisi olan Nevruz, Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Recep Bentli ve çok sayıda akademik ve idari personel ve öğrencinin katılımı ile kutlandı.

Elazığ'da Ramazan eğlenceleri

Elazığ Belediyesi Ramazan programlarına, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuk oldu.

Elazığ'da GSB yurtları 5 yıldızlı otel konforunu aratmıyor

Elazığ'da üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları (GSB), sunduğu imkanlarla otel konforunu aratmıyor.

Munzur Üniversitesi reyhan fidanlarını vatandaşlara ücretsiz dağıtacak

Munzur Üniversitesi ile Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, reyhan fidanları Tunceli'de köylerde yaşayan vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Fırat Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi sergisi açıldı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından sergi açıldı.

Elazığspor, Anadolu Üniversitesi karşısında

Şampiyonluk ateşini yakan Elazığspor, 24. hafta maçında Anadolu Üniversitesi ile karşı karşıya gelecek.

MTÜ'de Tıp Bayramı etkinliği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, tıp alanında öncü olmanın sadece bilgi ve becerilerle değil aynı zamanda insan odaklı bir yaklaşımla da mümkün olduğunu belirterek, 'Öğrencilerimizin topluma ve çevreye duyarlı, etik değerlere sahip ve kaliteli hizmet sunmaya odaklı yetişmeleri, fakültemizin en büyük hedeflerinden biridir' dedi.

MTÜ'de depremin izleri siliniyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde depremin izleri siliniyor. Yaklaşık 25 yeni programın açıldığı üniversitede 6 bin olan öğrenci sayısı ise 9 bine çıkarıldı.