Final Okulları öğrencileri çocuk bayramını hafta boyunca kutladı

Diyarbakır Final Okulları öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları şenlik haftası kapsamında büyük bir coşku ile kutladı.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Diyarbakır Final Okulları öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü kutlamaları şenlik haftası kapsamında büyük bir coşku ile kutladı.

Final Okulları Anaokulu İlkokul Müdürü Özge Cengiz, Atatürk’ün çocukları çok sevdiğini, onun dilinde çocuk, sevgi demek olduğunu söyledi. 23 Nisan 1920’de Türkiye milli tarihinin başlangıcını simgeleyen TBMM açılması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman idealinde bulunan ve Türk milletine yakışabilecek tek yönetim biçimi olan ulusal egemenliğin kutlanacağı bu günü çocuklara armağan ettiğini belirten Cengiz, “Çünkü bu büyük gün en çok onlara yakışırdı. İşte böyle değerli olan evlatlarımıza yakışır bir bayram kutlamalıydık. İlkokul müdür yardımcımız Özgür Özdil ile birlikte bu yıl öğrencilerimizin hafızalarından silinmeyecek bir bayram haftası yaşatmak istedik ve planlamalara başladık” dedi.

Öğrenciler ile Atatürk posterleri ve Türk bayrakları eşliğinde coşkulu kortej yürüyüşü ile şenlik haftasına başladıklarını ifade eden Cengiz, “Ardından Geleneksel Çocuk Oyunları Günü ile geçmişte anne ve babalarının oynadıkları oyunları oynadılar. Akşam ise Kelebeğin Yolculuğu adlı vantrolog gösterisi eşliğinde kukla show ve masal atölyesi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz için farklı bir deneyim oldu. Öğrencilerimizin yüzlerindeki mutluluğun tarifini yapmak mümkün değil. Şenlik haftamızın ikinci gününde ise eğitsel oyunlar ve sportif faaliyetler devam etti. Akşamında ise geçmiş yılların unutulmaz aktivitelerinden biri olan açık hava sineması ile öğrencilerimizin aileleri ile birlikte vakit geçirecekleri bu etkinliği düzenledik. Okul olarak 600’ün üstünde misafir ağırlamanın gururunu yaşadık. Şenlik haftamız ‘Bahçede Sanat Var’, ‘23 Nisan’da Sahne Senin’ gibi birçok etkinliği hafta boyu düzenleyip ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni ile şenlik haftası tamamladık. Öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda böyle güzel anılar bırakıyor olmak tüm Diyarbakır Final Okulları yöneticileri ve öğretmenleri olarak bizlere gurur vericiydi” şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin