Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Aküzüm tıbbi sekreterlerle bir araya geldi

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, 29 Kasım Dünya Tıbbi Sekreterler Günü vesilesiyle tıbbi sekreterler bir araya gelerek günlerini kutladı.

Türk Kızılay'ından Çüngüş'e gönül köprüsü

Türk Kızılay'ı Diyarbakır'ın Çüngüş ilçe şubesi gönül köprüsü kurarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor.

AK Parti'li Aydın'dan Kılıçdaroğlu'na tokat gibi cevap:

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme açıklamasına sert tepki gösterdi. Başkan Aydın, geçmişten bu güne yansıyan gündemleri örnek göstererek, 'Kürtlerin çekmiş olduğu bütün ızdıraplar geçmişteki yapılan bütün politikaların anasıdır. CHP zihniyeti, gelip bu topraklarda helalleşmesini bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Yüzünüz varsa buyurun helalleşin' dedi.

Diyarbakırlı genç golcü performansıyla göz kamaştırıyor

Türkiye U-19 Gelişim Ligi'nde mücadele eden Demir Grup Sivasspor'un formasını giyen Diyarbakırlı Halit Çokyaşar, başarılı performansı ve golleriyle gelecek için umut veriyor.

Başhekim Doç. Dr. Asena müjdeyi verdi:

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, 'Kemik iliği nakillerinin' Diyarbakır'da yapılacağı müjdesini verdi.

Tarihi surlarda sis manzaraları

Diyarbakır'da sabah saatlerinde başlayan sis saat 11.00 gibi şehir merkezinin bir kısmını da etkisi altına aldı. Birkaç gündür devam edem sis görüş mesafesini yer yer 10 metreye kadar düşürürken, kentte etkili olan sisle birlikte tarihi surlar da sis içinde kayboldu.

Ali Emiri Bilgi Evi'nde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde çocukların eğitimlerine destek olmak için inşa ettiği Ali Emiri Bilgi evinde çalışmalar devam ediyor.

Kasım'da 700 çocuk sinema ile buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Kasım'da Diyarbakır Bi Başkadır' etkinlik takvimi kapsamında 700 çocuğu sinema ile buluşturdu.

Diyarbakır'da köy okullarına pandemi ve hijyen eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallede okuyan ilkokul öğrencilerine gıda, kişisel hijyen ve öz bakım eğitimi veriyor.

Bağlar belediyesinden üniversite adaylarına ücretsiz eğitim seti

AK Partili Bağlar Belediyesi, modern teknolojik imkanlarla donatılan eğitim merkezi ve kütüphanede ücretsiz olarak yararlanan üniversite adayı 300 öğrenciye ücretsiz Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) eğitim setleri dağıttı.

DİSKİ güneş enerjisinden 2,5 milyon gelir elde etti

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, doğaya zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynağı Güneş Enerjisi Santrallerinden (GES) 2021 Ocak-Ekim ayları arasında 2 milyon 546 bin 885 TL gelir elde etti.

Diyarbakır'da sis, 3 gündür etkisini sürdürüyor

Diyarbakır'da etkili olan sis, 3 gündür sürüyor. Sis nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi.

Kuyumcu Türkan: 'Ülkede bir sıkıntı yok, ülkeye müdahale yapılıyor'

Son günlerde altın ve doların artışıyla ilgili dış güçlerin etkisi ve Türkiye'ye müdahale yapıldığını söyleyen Diyarbakır Kuyumcular Başkan Adayı Şeyhmus Türkan, ani artışların ise global krizden olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Doğa yürüyüşünde mahsur kalan kadın ip sistemiyle kurtarıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Karaçay Kanyonu mevki'inde doğa yürüyüşü sırasında kayalıklardan düşüp yaralanan 53 yaşındaki kadın, UMKE ve AFAD uzman ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu kurtarıldı.

Tahir Elçi ölümünün 6. yılında anıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde düzenlediği basın açıklaması sonrası çıkan çatışmada vurularak hayatını kaybeden eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 6'ncı yılında anıldı.

Başkan Beyoğlu hasta ve yaşlılarla bir araya geldi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Hazro ilçesinin kırsal bölgesinde bulunan Çökeksu Mahallesine çıkarma yaparak hasta ve yaşlıları evlerinde ziyaret etti.

İş insanı Elaldı: 'Gurme Fuarı Diyarbakır'a pozitif katkı sundu'

Diyarbakır'da düzenlenen Gurme Fuarı'nda 50 ilden fazla katılım sağlandı. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, fuarın Diyarbakır'a pozitif katkı sunduğu değerlendirmesinde bulundu.

Evlat nöbetindeki acılı baba Hacı Güger: 'Evlatlarımızı kullananların ağa babaları Amerika, İngiltere ve Fransa'dır'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 819'nci gününde de devam ediyor.

Diyarbakır'da Dicle Nehri kıyısında 'Cam Teras' açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Taş Konak, Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri ve Millet Bahçesi'ni bir arada izlenmesi için yaptığı Fiskaya Cam Terasını hizmete açtı.