Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Fotoğrafçı Süer, yılın 'Tarih fotoğrafçıları' arasında

Fotono21 Fotoğraf Derneği Üyesi Mehmet Masum Süer'in, Adıyaman Nemrut Dağındaki Kommagene Krallığı kalıntılarından çektiği 'Karlar içindeki kral fotoğrafı', 2021 yılı tarih fotoğrafçıları yarışmasında en iyi 40 fotoğraf arasında yer aldı.

Yenişehir Belediyesi kadına yönelik şiddeti önleme farkındalık etkinliği düzenledi

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' dolayısıyla belediye personelinin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

AK Parti İl Başkanı Aydın, saha çalışmalarına devam ediyor

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve beraberindeki partililer, Hazro ilçesine ziyarette bulundu.

Eşine satırla saldıran cani koca yakalandı

Diyarbakır'da eşine satırla saldırarak ağır yaralayan şahıs, polisin titiz çalışmaları sonucu yakalandı.

Gönül ilişkisi mevzusu için öldürmüştü, 12 ayrı operasyon sonucu yakalandı

Diyarbakır'da gece geç saatlerde yolda yürürken bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralanan genç, hayatını kaybetmişti. Emniyetin 12 ayrı adrese düzenlediği operasyonu sonucu A.K. ile M.K., suç aleti pompalı tüfekle yakalandı.

En iyi restoran ödülü Baytar Steakhouse'ye verildi

40 yılı aşkındır besicilik yapan İlyas Baytar ve çocukları Enes ile Emrecan Baytar tarafından 2019 yılında kurulan Baytar Steakhouse Türkiye geneli düzenlenen Gold Faces of Turkey Awards IV ödül töreninde en iyi steakhouse restoran ödülü verildi.

Doktoru bıçakla yaralayan kadın, Adana Ruh Sağlığı Hastanesine sevk edildi

Diyarbakır'da, gittiği aile sağlığı merkezinde kendisini muayene eden Dr. Aziz Tanelçi'yi bıçakla yaralayan kadın, Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Vücutta hasar meydana getiren grip, ilkbaharın sonuna kadar bekleniyor

Vücutta hasar meydana getiren gribin ilkbaharın sonuna kadar beklendiğini belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, 3 yıllık süre zarfı içinde genelde vücudun covide aşina olduğunu, son 2,5 yıl içerisinde birçok grip etkeninden uzak kalındığını söyledi.

DİSKİ'den atık yağ denetimi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının kirlenmesinin önüne geçmek amacıyla kent genelinde ilgili iş yerlerinde atık yağ denetimini sıklaştırdı.

Uğur Okulları Genel Müdürü, Ergani Kampüsü'nü ziyaret etti

Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çakır Uğur Okulları Ergani Kampüsü'nü ziyaret etti.

Yenişehir belediyesinden amatör spor kulüplerine malzeme desteği

Yenişehir ilçe belediyesi, amatör spor faaliyeti yürüten 3 kulübe malzeme desteğinde bulundu. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Yenişehir belediyesi olarak her zaman amatör spor kulüplerinin yanında olduklarını söyledi.

Diyarbakır'da doktora saldırı anının ilk görüntüleri ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde iddiaya göre, kadın hasta elindeki bıçakla ortalığı bir birine katarak doktoru yaraladı. Saldırı anının ilk güvenlik kamera kayıtları ortaya çıktı.

AK Parti İl Başkanı Aydın, 'Organize sanayi bölgesi Bismil ekonomisine nefes olacak'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, İlçe Başkanı Veysel Yağmur ve ilgili bürokratlar ile birlikte Bismil'de kurulacak Organize Sanayi Bölgesi için yer incelemelerinde bulundu.

Yenişehir'de temizlik araçlarına denetim

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, daha temiz bir Yenişehir için belediye bünyesinde bulunan temizlik araçlarını sahaya çıkmadan yerinde denetledi.

Gençlere nasihat, esnafa pratik hizmet sözü

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu gençlerle ve esnafla buluşarak memleketin sorunları ve durumu hakkında sohbet gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da ilk yardım eğitimi

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü; hastalık, kaza ve yaralanma anlarında müdahale yapabilecek ilk yardımcı yetiştirmek için AFAD gönüllülerine eğitim veriyor. 16 saatlik eğitimlere katılanlar, teorik ve pratik sınavların ardından ilk yardımcı belgesi ve kimlik kartı almaya hak kazanıyor.

Kadına yönelik şiddet gününde, kadından doktora bıçaklı saldırı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde iddiaya göre kadın hasta elindeki bıçakla ortalığı bir birine kattı, doktoru yaraladı.

Diyarbakır'da 'Yaşasın Kadın' konferansı gerçekleşti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 'Yaşasın Kadın, Şiddet Ailede Önlenir' konferansı düzenledi.

HAK-İŞ Konfederasyonundan 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' açıklaması

HAK-İŞ Konfederasyonu 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' sebebiyle kadına yönelik şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa, mobbinge, güvencesizliğe karşı durmak için, Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.