Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Bölge gençleri için cazibe merkezi olacak kampın yapımı başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle ilçesindeki Kralkızı baraj gölü kıyısında inşa ettiği Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampında çalışmalar başladı.

DİSKİ, Diyarbakır'ın 2050'ye kadar içme suyu sorununu masaya yatırdı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Balta, Diyarbakır'ın 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözecek olan 2. Merhale İçme Suyu Projesinin çalışmaları hakkında görüşme yaptı.

Diyarbakır'da doğuştan görme engelli kadının örnek yaşam çabası ve azmi

Diyarbakır'da, doğuştan görme engelli Pervin Akdoğan, karanlık ve kabus dolu hayatını, yaşama azmi ve hırsı sayesinde Türkçe kabartma yazı olan Braille alfabesini öğrenerek, umudunu mutluluk dolu yeni bir geleceğe çevirdi. Yaşadığı zorluklara rağmen okuma yazma öğrenen Akdoğan, şimdi İlahiyat Fakültesini bitirerek, Kur'an Kursu öğretmeni olmayı hedeflediğini söyledi.

Cinayet faili 3 aylık kesintisiz çalışma sonucu yakalandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, akraba olan iki aile arasında ölümle sonuçlanan olayın şüphelilerinden E.A., 3 aylık kesintisiz çalışma neticesinde yapılan operasyon ile yakalanarak sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı.

Cerrahi maskeli hırsızlık şüphelisi 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Sur İlçe Müdürlüğü ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği titiz çalışmalar neticesinde, cerrahi maskeli hırsızlık şüphelisi 4 zanlı yakalandı. Zanlılardan 3'ü, adli mercilerce tutuklandı.

Aynı klinikte ikinci bebek müjdesini aldı

Diyarbakır'da 13 yıllık evli olan Hamide Akgün, ikinci bebek müjdesini aynı klinikte başarıyla gerçekleştirdiği üçlü kombin tedavi ile aldı.

HDP önünde ailece evlatlarının yolunu gözlüyorlar

Diyarbakır'da, evlat nöbetindeki ailelerin HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti 816'ncı gününde kararlılıkla devam ediyor.

Öğretmenler gönüllerince eğlendi

Diyarbakır Radikal Okulları'nın organize ettiği etkinliğe katılan öğretmenler, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Karanlıkta kavşağı göremedi, aracı taklalar atarak durdu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde kavşağı göremeyen sürücünün kullandığı araç taklalar atarak durabildi. Kazada, otomobil sürücüsü yaralandı.

49 Mahalleye su sağlayan çelik borularda bakım yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminde içme suyu sorununda olası arızaların önüne geçmek amacıyla 49 kırsal mahalleye su sağlayan çelik borularda bakım ve onarım çalışması yaptı.

DÜ Rektörü Karakoç, öğretmen kardeşleri makamında ağırladı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmen Merve Ceylan ile Şüheda Ceylan kardeşleri makamında ağırladı.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eğitim kurumlarındaki öğrencilere, '18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası' dolayısıyla eğitim verildi.

Uzman estetiysen Dalmış: 'Microblading zannedilenden daha faydalı bir operasyondur'

Marmara Klinik Güzellik Uzman Estetisyeni Hira Dalmış, microblading zararlı olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği pigmentler ile gerekli işlemler yapıldığı bilgisini verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu yapıldı

Türkiye Jokey Kulübü tarafından organize edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu Diyarbakır Hipodromu'nda yapıldı.

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla balon uçurdular

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan personel, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balon uçurdu.

Diyarbakır'da 'Siber Güvenlik Farkındalık Semineri' düzenlendi

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyet personellerine yönelik güvenli internet kullanımı ve siber suçlara karşı seminer düzenlenirken burada konuşan İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, 'Bütün insanlar özellikle küçükleri tehlikelerden korumak, istismarlardan korumak adına bu alanda işlenen suçları takip ediyoruz. Küçükleri korumada teknolojiyi bütün gücümüzle kullanıyoruz. Bununla ilgili sanal devriyelerimiz var' dedi.

Başkan Vekili Koç, şampiyon Aktaş'ı ödüllendirdi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Türkiye Jimnastik Federasyonunun düzenlediği Artistik Jimnastik Yarışmasında birinci olan minik Viyan Aktaş'ın başarısını ödüllendirdi.

Başkan Vekili Koç, öğretmenleri unutmadı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçedeki bütün öğretmenlere hediye göndererek, okullarda ziyaretlerde bulundu.

Dicle'de öğretmenler günü kutlandı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen programla kutlandı.