Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Öğretmenler Günü'nde Nurcan öğretmene ve öğrencilerine 400 fidanla sürpriz yapıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Nurcan Taşçıer Kurt'un Orman Genel Müdürlüğüne yazdığı mesaj sürprizle cevaplandı. Nurcan öğretmenin okulu, 'Öğretmenler Gününde' 400 fidanla yeşerdi.

Evlat nöbetindeki anne Artık: '6 yıldır ağlıyorum artık ağlamayacağım ve oğlumu dört gözle bekliyorum'

Diyarbakır'da, evlat nöbetindeki ailelerin HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti 815'inci gününde kararlılıkla devam ediyor.

DİSKİ 49 mahalleye su sağlayan çelik borularda bakım-onarım çalışması yaptı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezine bağlı kırsal mahallelere içme suyu sağlayan 1000'lik çelik borularda bakım ve onarım çalışması yürüttü.

Bağlar belediyesi, çok amaçlı park faaliyete koydu

DİYARBAKIR (İHA) –Diyarbakır Bağlar Belediyesi, son üç yılda 7'si çok amaçlı park olmak üzere ilçeye çok sayıda yeşil alan projesi kazandırdı.

Diyarbakır'da kayyumdan 2 milyonluk tasarruf

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanarak belediye şantiyesinde oluşturduğu Çöp Konteyner İmalat Atölyesi ile aylık 220 çöp konteyneri üretmeye başladı.

Diyarbakır'daki çiçekçilerde 'Öğretmenler Günü' yoğunluğu

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çiçekçilerde yoğunluk arttı. Çiçekçiler, bu özel günde gül, papatya, saksı bitkileri ve orkide türlerinin tercih edilenler arasında olduğunu belirti.

Diyarbakır'da jandarma, öğretmenler gününü kutladı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığını emrindeki görevli rütbeli personel, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nü kutladı.

DÜ'de kadına yönelik şiddet ve kadın temalı sergi düzenlendi

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (DÜKSAM) 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri ve Kadın Temalı Resim Sergisi' düzenledi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Dicle Üniversitesinde görev yapan özel güvenlik görevlilerine eğitim verildi

Üniversitelerde eğitim öğretimin özgür ve güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Dicle Üniversitesinde özel güvenliklere yönelik iletişim, asayiş, narkotik ve güvenlik konularında çeşitli eğitimler verilmeye başlandı.

Diyarbakır'da daha önce şiddete uğrayan genç kızdan 10 gündür haber alınamıyor

Diyarbakır'da daha önce ekmek almak için evinden çıkan ve iddiaya göre kıyafeti nedeni ile bir şahıs tarafından darp edilen 22 yaşındaki Kübra Ekin isimli genç kızdan 10 gündür haber alınamıyor. Gözü yaşlı annesi Rahime Özdemir, kızının hayatından endişe ettiğini söyledi.

Kadrajımdan Çocuk Kısa Film Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Diyarbakır'da 1. Kadrajımdan Çocuk Kısa Film Yarışmasının gala ve ödül töreni gerçekleşti.

'Diyarbakır'da un sorunu yok'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil un fabrikaları sahipleri ile bir araya geldi.

Uyanış Gençlik etkinlik düzenledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, maddi geliri dar olanlar ve yetimler yararına etkinlik düzenledi.

Teröristler kaçırmasaydı öğretmen olacaktı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 814'üncü gününe girdi. Yüreği yanık anne Türkan Mutlu, 'Ceylan burada olsaydı, bugün öğretmendi, küçücük çocuklara eğitim verecekti' dedi.

DİSKİ Dicle ilçesinde içme suyu şebekeleri döşüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünce Dicle ilçesine bağlı birçok mahallesini kapsayan içme suyu şebekesi döşeme çalışmalarına başladı.

Yüreği yanık baba Erdinç: Devlet okuttu avukat yaptı, HDP kalemi kırdı silah verdi

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti 814'üncü gününe girdi.

Bu evde yürekleri sızlatan bir dram var

Yaşadığı rahatsızlık sonucu 19 yıl önce iki ayağını da kaybeden ve tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşamını devam ettiren 56 yaşındaki Eşref Öztek'in evine misafir olan AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ailenin yaşadıkları sorunların çözümü için çalışma başlattı. Zor durumdaki aileye ayni ve nakdi destek sağlayan Başkan Beyoğlu, 'Son 19 yılda güçlü sosyal devlet olma adına tarihi adımlar atan devletimiz hiçbir vatandaşını yalnız bırakmaz ve mağdur etmez. Bu kardeşimizin yaşadıklarına çok üzüldük. İlgili kurumlarla görüşerek kendisine yardımcı olacağız inşallah' diye konuştu.

Çelikevler'de kanalizasyon hattı çalışması tamamlandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır altyapı ve içme suyu sorunu yaşanan Çelikevler'de kanalizasyon hattı döşeme çalışmasını tamamladı.

Güvenlik güçlerinin dikkatinden kaçmadı, katil zanlısı iş yerinde yakalandı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 13 yıldır husumetli olduğu öz amcasını öldüren zanlı, iş yerine giderek hiçbir şey olmamış gibi mesaiye başladı. Zanlı, polis ekiplerinin yaptığı titiz çalışma sonrasında kıskıvrak yakalandı.