Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Muradiye Mahalle sokaklarına hizmet eli değdi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçenin eski yerleşim yerleri arasında yer alan Muradiye Mahallesinde yapısı bozulan kaldırımları ve sokakları yenileyerek yaya geçişleri için elverişli hale getirdi.

Güneydoğu'nun en genç CEO'su Diyarbakır'da

Diyarbakır ve Türkiye'nin birçok ilinde 37 yılı aşkın bir süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastanelerinin genç CEO'su, 800 personelin istihdamını sağladı.

DSÖ 2016 yılı verilerine göre 3 milyon insanın ölümü alkolle ilişkilendirildi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Atlı, 15-21 Kasım Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası'nda vatandaşlara uyarıda bulundu. Prof. Dr. Atlı, 'Çözüm, psikiyatri uzmanına gidip tedavi olup uygun tedavileri, terapileri, ilaçları almaktadır' dedi.

Evlat nöbetindeki aileler 810 gündür çocukları için direniyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 810. gününde de devam ediyor.

Yenişehir Belediyesi'nden spora ve sporcuya yatırım

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi bünyesinde kurduğu Yenişehir Belediyesi Spor Kulübü kendine güveni olan, her alanda yeterliliği olan gençleri yetiştirerek farklı ödüller almalarını sağlıyor.

'İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu' kuruldu

DİYARBAKIR (İHA) –Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 'İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu' kuruldu. Fotoğraf severler, platformun lansman tanıtım programı ve sergisinde bir araya geldi.

DİSKİ, Diyarbakırlılara 108 milyon metreküp içme suyu ulaştırdı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), Genel Müdürü Fırat Tutşi, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin yeni imar alanlarında yapımı devam eden içme suyu şebeke hattı denetiminde bulundu.

Vali Münir Karaloğlu: 'Artık bizim Diyarbakır'da feda edebileceğimiz tek bir gencimiz bile yok'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İl Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenen Uyanış Gençlik Futbol Turnuvası'nın finali, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla yapıldı.

3 düşük sonrası rahmi alınması gerektiği söylenen hasta sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da 40 yaşındaki Kısmet Kaçmaz, 3 düşük sonrası şiddetli ağrı ve kanama şikayetiyle Kadın ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e gitti. Prof. Dr. Çoksüer, yaptığı operasyonla hastanın rahminden çok sayıda miyom çıkartarak sağlıklı gebelik için tedavi başlattı.

Takip ettiği kişiyi sokak ortasında vahşice öldürdü, o anlar kameraya yansıdı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir şahıs takip ettiği kişiyi sokak ortasından boynunu keserek vahşice öldürdü. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Dicle Üniversitesinde, 'Atık geçici depolama alanı' kuruldu

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kampüsün muhtelif alanlarına atık pil toplama kutuları, bina içi kağıt, metal ve plastik toplama kutuları, bina dışı kağıt, metal ve plastik toplama kutuları ve ara depolama istasyonları kurulurken, şimdi Dicle Üniversitesinde 'atık geçici depolama alanı' kuruldu.

Diyarbakır'da cuma namazı çıkışı silahlı saldırı: 1 yaralı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde cuma namazı çıkışı yolda yürüyen bir vatandaş, kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğradı.

1. Doğu Pediatri Kongresi başladı

Doğu Pediatri Derneğinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi kongre merkezinde düzenleyeceği 1. Doğu Pediatri Kongresi başladı.

Diyarbakır'da çiftçiye 89 ton tohum desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak proje kapsamında çiftçilere yaklaşık 89 ton adi fiğ tohumu dağıtımı yapıldı.

Araştırmacı Siyasetçi Battal Aldudak: 'Ülkemizin gündemi seçimler olmamalı'

Araştırmacı Siyasetçi Battal Aldudak Türkiye'de vatandaşların uzun süredir erken seçim gündemi ile yatıp kalktığını, muhalefet kanadının, 'erken seçim' ve parlamenter sistem taleplerini yinelerken, iktidar bloğunun ise seçimlerin zamanında yani Haziran 2023'te yapılacağını vurguladığını kaydederek gündemin seçim olmaması gerektiğini söyledi.

HDP ve PKK mağduru ailelerin evlat nöbeti 809'uncu gününde

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti 809'uncu gününe girdi.

Vatandaşların refaha kavuşacağı proje başladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kentsel dönüşüm resmen başladı. Vali Münir Karaloğlu, 'Yeni mahalleyle gerçekten insani koşulları yükselmiş, parkıyla, bahçesiyle, sosyal donatısıyla, evlerinin kalitesiyle, burada yeni bir cazibe merkezi oluşacak' dedi.

DİSKİ içme suyundan elektrik üretiyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kurduğu Hidroelektrik Santrali (HSE) ile içme suyundan saatte ortalama 250 kW elektrik üretiyor.

Eşini ve oğlunu öldürmeye azmettirmekten yargılanan baba ve oğluna ara celsede tahliyeye tepki

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde eşi Hamdiye Şık ve oğlu Kadir Karaaslan'ı öldürmek suçundan 5 çocuğu ile tutuklu yargılanan Mahmut Karaaslan ve oğlu Sidar Karaslan celse arasında tahliye edildi. Tahliye kararına itiraz eden ölenlerin yakınları, oturma eylemi başlattı.