Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Bağlar Belediyesi projeyi hazırladı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk kazmayı vuruyor

Çarpık kentleşmenin hakim olduğu eski Diyarbakır'ın Bağlar bölgesini dönüştürmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm projesinde ilk yıkım 19 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek.

Diyarbakır annelerinin HDP ve PKK'ya başkaldırışları 808. gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 808. gününde de devam ediyor.

Mezarlıkların çevre duvarları yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerdeki mezarlık çevre duvarlarını yeniden inşa ediyor.

Fiskaya şelalesi ışıklandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Fiskaya'da bulunan seyir terasında başlattığı yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Tutşi, 'Serapgüzeli'ndeki çalışmalarımız daha çok kadınların yüzünü güldürecek'

400 haneli bin 800 nüfuslu Serapgüzeli Mahallesinde yürütülecek içme suyu temini çalışmalarının startını veren DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin tamamlanmasıyla günlük ev işlerinden, çocukların bakımına kadar birçok işin üstesinden gelen kadınların yüzünü güldüreceğini belirtti.

PKK'nın sözde yöneticisi Kaytan'ın öldürülmesi evlat nöbetindeki ailelerin yüreğine su serpti

PKK'nın kurucularından ve sözde üst düzey yöneticisi Ali Haydar Kaytan'ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ortak operasyonu ile etkisiz hale getirilmesi, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anne ve babalar tarafından sevinçle karşılandı.

Hakkarili anne, 8 yıldır PKK'nın elinde olan kızı için evlat nöbetine dahil oldu

Diyarbakır'da dağa kaçırılan çocukları için HDP il başkanlığı binası önündeki evlat nöbetindeki ailelere, Hakkari Çukurca'dan gelen bir ailenin katılımıyla sayı 245'e yükseldi.

Yankesici kamera görüntülerinden kendini ele verdi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yankesicilik olayını gerçekleştiren bir şüpheli izlenilen kamera görüntüleri ve hassas çalışmalar ile yakalandı. Yankesicinin çaldığı cep telefonu sahibine teslim edilirken, şüpheli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır'ın tanıtım ve kültür elçiliğini yapıyor

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen 'Gençlik Festivalinde Diyarbakır'ı temsil eden Bağlar Belediyesinin standı büyük ilgi gördü. Bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra binlerce vatandaşın ziyaret ettiği stantta ziyaretçileri karşılayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır'ın meşhur kadayıf tatlısını ikram ederek çocukları ağırladı. Beyoğlu, kentin güzelliklerini yaşamak üzere vatandaşları Diyarbakır'a davet etti.

Dünyaya yayılan lezzetler üretim bandından personel kişisel bakımına kadar denetleniyor

Diyarbakır'da 36 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, günlük gıda denetimi ile üretim bandından satışa, personel kişisel bakımından paketlemeye kadar denetimlerine her gün aralıksız devam ediyor.

Dere yatağında 3 gün mahsur kalan köpek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 3 gün boyunca dere yatağında mahsur kalan bir köpek, çevredeki vatandaşın fark etmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tartıda ağır basması için hileden kaçmadı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde caddelerdeki kağıt ve kartonları toplayıp satarak geçimini sağlayan yabancı uyruklu bir kişinin, tartıda daha ağır basması için kartonları ıslatması cep telefonu kameralarına yansıdı. Hile anı vatandaşları şaşırttı.

AFAD'tan sağlık personeline afet bilinci eğitimi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının 'Afet Eğitim Yılı' ilan edilmesinin ardından harekete geçen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) il müdürlüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeline afet farkındalık eğitimi verdi

Sezai Karakoç için memleketi Diyarbakır'da gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul'da hayata gözlerini yuman şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç için Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi memleketi Diyarbakır'da da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğrenciler 'Diyarbakır Benim' projesiyle kenti tanıyacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, okulların ara tatile girmesiyle öğrencilere yönelik 'Diyarbakır Benim' adıyla kent tanıtım gezisi projesini başlattı.

Gıda denetimi yapan personele eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gıda denetimi yapan personele yönelik eğitim düzenledi.

Anne ile babaları tarafından terk edilen okul çağındaki çocuklara şefkat eli

Bağlar ilçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bir mahalle ziyareti sırasında anne ve babaları tarafından terk edildikleri için babaannelerinin yanında yaşadıklarını öğrendiği çocukların yürek burkan hikayesine duyarsız kalmadı. Başkan Beyoğlu'nun talimatıyla, yaşları 7 ile 14 arasında değişen çocukların giysi ihtiyaçları karşılanarak yüzleri güldürüldü.

BİK Genel Müdürü bölge basını ile buluştu

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Rıdvan Duran, Diyarbakır'da düzenlendiği programda bölge gazetecileri ile bir araya geldi. Duran, 'Biz gazetelerin ayakta kalması gerektiğini ve gazetecilik kültürünü internet medyasına aktarmalarını istiyoruz. Bu haberciliği, gazeteciler olarak internet medyasına öğretmeliyiz' dedi.

Diyarbakır Borsa Rize ile kardeş oldu

Diyarbakır'da bu yıl düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının onur konuğu olan Rize ile Diyarbakır arasında kardeşlik protokolü de imzalandı.