Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da hijyen ve temizlik kursunu tamamlayanlar sertifikalarını aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, yiyecek ve içecek sektöründeki çalışanlara yönelik düzenlenen hijyenve temizlik eğitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kayapınar Belediyesinden tam donanımlı laboratuvar sınıfı desteği

Diyarbakır'da eğitime olan katkılarıyla eğitime dost belediye olarak anılan Kayapınar Belediyesi tarafından ilçedeki Adnan Menderes Anadolu Lisesi'ne tam donanımlı laboratuvar sınıfı oluşturuldu.

Diyarbakır'da öğretmenlere trafik eğitim semineri verildi

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ilde görev yapan öğretmenlere trafik ile ilgili seminer verildi.

DİSKİ'nin balık adamları pompa istasyonunun temizlik ve bakımını yaptı

Diyarbakırlılara sağlıklı ve kaliteli içme suyunu ulaştırmak için son teknolojik ekipman ile alanında uzman personeli görevlendiren DİSKİ Genel Müdürlüğü, ulaşmada zorluk yaşadığı yerler için alternatif çözümler üretiyor.

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 84'üncü yıl dönümü törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 84'üncü yıl dönümü, Diyarbakır Tren Garında düzenlenen tören ve temsili canlandırmayla kutlandı.

Dr. Yıldıray Arslan turnuvası sona erdi

Diyarbakır Masterler Birliği, tarafından düzenlenen Dr. Yıldıray Arslan futbol turnuvası sona erdi.

Diyarbakır'da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Diyetisyen Bora'dan, 6 besinle depresyondan kurtulma önerisi

Diyetisyen Zehra Bora, besinlerle depresyondan kurtulma imkanının olduğunu belirterek, insan psikolojisi üzerinde etkileri olan bu besinler hakkında bilgi verdi.

Bağlar Belediyesporlu karateciler Atatürk Kupasında coştu

Bağlar Belediyesporlu karateciler, Ankara'da yapılan Atatürk'u Anma Kupasında 1 altın ve 2 bronz olmak üzere 3 madalya kazandı.

Bağlar Belediyespor'un deplasmanda çifte galibiyetli haftası

Bağlar Belediyespor'un futbol ve voleybol takımları deplasmanda oynadıkları maçları kazanarak çifte galibiyete imza attı.

7'den 70'e Ceylan Karavil AVM'de yapılan satranç turnuvasında buluştu

Diyarbakırlıların buluşma noktası haline gelen Ceylan Karavil AVM, Türkiye Satranç Federasyonu ortaklığında resmi satranç turnuvası düzenleyerek 7'den 70'e vatandaşları bir araya getirdi. Turnuvada galip olan oyuncuların alışveriş merkezinde geçerli hediye çekleri kazanacağı belirtildi.

Dicle'de doğa harikası kanyon keşfedilerek turizme kazandırılmayı bekliyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde doğa harikası kanyon, keşfedilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

Uçuruma çıkan kayalıklarda 4 saatlik keçi kurtarma operasyonu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Konuklu Mahallesi'nde yaşayan çiftçinin 10 adet keçisi, uçuruma çıkan kayalıklarda mahsur kaldı, tüm çabalara rağmen indirilemeyen keçiler için Diyarbakır AFAD müdürlüğü ekiplerince kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

İnter, Diyarbakır'da futbolcu seçecek

İtalya'nın dünyaca ünlü kulübü İnter'in isim hakkını alarak Diyarbakır'da faaliyet gösteren Diyarbakır İnter Akademi ve futbol kulübü, amatör ve genç futbolculara yönelik seçme yapmaya başladı.

Evlat nöbetindeki baba HDP ve PKK'ya ateş püskürdü

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 804. gününde devam ediyor. 6 yıl önce oğlu terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Süleyman Aydın, 'HDP zaman zaman yaptıkları açıklamalarda diyor ya, 'doğuda zulüm var.' Doğrudur HDP ve PKK zulmü vardır. 15 yaşındaki çocukları dağa göndermek zulüm değil midir?' dedi.

Darbe mağduru doktor Diyarbakır Cezaevi'nde yaşadıklarını kitaba aktardı

1982 darbesinde Diyarbakır Cezaevi'nde 4 yılı geçen ve aslen Gaziantepli olan Aile Hekimi Dr. Mustafa Dağcı, cezaevinde yaşadıklarını 'Elbet Gün Ağarır Anne' isimli kitabında anlattı. Dr. Dağcı, 'Kenan Evren'in yargılanması benim için çok önemli, çok da değerli bir olgudur. Şimdiki gençlerin okumasını tavsiye ediyorum ve Türkiye'nin parlak geleceği, ışıklı geleceği buna bağlıdır' dedi.

Diyarbakır Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na hazır

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 16-21 kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı hazırlıklarını tamamladı.

Başkan Beyoğlu, hafta sonunu Bağlar sokaklarında geçirdi

Hafta sonunu esnaf ve ev ziyaretlerine ayıran Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, sokak sokak gezerek vatandaşları dinledi.

Tutşi, VASKİ ve ŞUSKİ genel müdürleriyle bir araya geldi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, VASKİ ve ŞUSKİ genel müdürleriyle bir araya gelerek 3 kentte, yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.