Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Kayapınar'da pazar yerlerinde atıklarla ele edilen kompostlar, 3 çiftçiye dağıtıldı

Diyarbakır Kayapınar ilçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi' projesiyle, kentin birçok noktasında kurulan pazar yerlerinde ortaya çıkan sebze ve meyve atıklarının dönüştürülmesi sonucu elde edilen 326 ton komposttan 60 tonu ve bin 500 kilogram buğday tohumu 3 çiftçiye dağıtıldı.

Kızların üniversite umudu belediye desteğiyle yeşeriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 'Konukevi Kız Yurdu' kırsalda eğitim imkanına ulaşamayan kız çocuklarının umudu oldu.

Forum AVM kampanyalarına yenisini ekledi

Forum Diyarbakır kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Yeni kampanya ile alışveriş yapan müşterilerine çekiliş ile beyaz eşya hediye ediliyor.

DİSKİ'den 737 personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, oluşabilecek iş kazalarının önüne geçmek için farklı birimlerde çalışan 737 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi.

Başkan Aydın 'Bizim mücadelemiz memleket için'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın tarafından başlatılan, 16 ilçe ile birlikte 17. ilçede buluşma programı Çüngüş'te gerçekleşti.

Evlat nöbetindeki babadan eylemde kararlılık vurgusu

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 803. gününde de devam ediyor.

Diyarbakır evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Diyarbakır dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine ailelere bir aile daha katılarak sayı 244'e yükseldi.

Barış için kıraathanede toplanan grubun silahlı kavgasında yaralanan 2 kişi öldü

Diyarbakır'da dün gece yarısı barış için bir kıraathanede toplanan iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada yaralı 4 kişiden durumu ağır olan iki kişi sabah saatlerinde doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili sabahın ilk ışıklarıyla düzenlediği operasyonda kaçan iki zanlıyı evde kıs kıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Mardin'de fidan dikme etkinliği

Vali Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla Mardin Adalet Ormanında 750 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Diyarbakır'da cinayet zanlısı, polisin takibinden kaçamadı: 9 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da cinayet olayını aydınlatmak için titiz bir şekilde çalışan polis ekipleri, 70 farklı noktada bulunan kamera kayıtlarını inceledikten sonra cinayet şüphelisini Bismil ilçesinde yakaladı. Yakalanan cinayet zanlısı ile birlikte aralarında suça sürüklenen çocukların da bulunduğu 9 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Barış için toplandılar, silahla çatıştılar: 1'i ağır, 4 yaralı

Diyarbakır'da daha önce aralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı husumet bulunan iki grup barışmak için buluştukları kıraathane içerisinde anlaşamayınca tartıştılar. Yaşanan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesiyle 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye sevk edilen çevik kuvvet polisleri tarafları ayırdı.

Adalet Bakanı Gül, Diyarbakır'da gençlerle buluştu

Diyarbakır'da temasları kapsamında Gençlik Buluşması'nda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Şu gençlerin yeni yüzyıla 12 Eylül darbe anayasasıyla girmek değil, 2023 Anayasası ile yeni yüzyıl anayasasıyla, sivil anayasayla girmeye hakkı var. Gençlerimize 12 Eylül darbe anayasasını layık görmeyin' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 'Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Diyarbakır Cezaevi'nde, 12 Eylül'de insanlık dışı ve keyfi uygulamalara, işkencelere maruz kalınan Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz ve yakın bir dönemde boşaltmış olacağız' dedi.

Yenişehir'de 250 çocuk sünnet edildi

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamlığı ve Belediyesi ilçede bulunan dezavantajlı ailelerin çocuklarına yönelik sünnet töreni düzenledi.

Emniyet Müdürü Dr. Aşkın, 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kapsamında denetleme yaptı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, Bi hareketine bakar hayat kampanyasında emniyet kemeri denetimi yaptı.

Ev yıkımında iş makinesi devrildi: 1 yaralı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe 450 Evler Mahallesinde kimsenin olmadığı ve imarsız olduğu iddia edilen mesken yıkımında kullanılan paletli kepçe zemin kırılması sonucu devrildi.

Evde yaptıkları yiyecekleri oyuncakla takas ettiler, köy okullarına gönderdiler

Diyarbakır'da anasınıfı öğrencilerinin başlatıp yürüttüğü proje ile evde yaptıkları yiyecekleri oyuncakla takas eden öğrenciler bu oyuncakları köy okullarına gönderdi.

Kaymakam Yurdagül'den 'Bir hareketine bakar hayat' uygulamasına destek

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamı Kadir Yurdagül, yol kontrol ve denetim uygulaması gerçekleştiren polis ekiplerini ziyaret ederek, yurt genelinde hayata geçirilen trafik kampanyasına destek verdi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçeği aratmayan KBRN tatbikatı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçeği aratmayan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer gaz sızıntısı tatbikatı gerçeği aratmadı.