Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

En iyi özel eğitim kurumları ödülü Radikal Okulları'nın oldu

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da üçüncüsü düzenlenen ve ünlü sunucular Afrikalı Ali ile Özlem Demir'in sunuculuğunu yaptığı 'Altın Toprak' ödül gecesinde ödüller sahiplerini bulurken, eğitimde aldığı radikal karar ve yaptığı çıkışlarla yılın en iyi özel eğitim kurumları ödülü Radikal Okulları'na verildi. Ödülü Radikal Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Yetiz aldı.

Diyarbakır kış aylarında 1 milyon 200 bin çiçekle renklenecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kışlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında farklı türlerde çiçek üretimine başladı.

TGB'li gençler evlat nöbetindeki ailelerle buluştu

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 781 gündür HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Dilek Çınar, 'Biz öyle İstanbullardan Diyarbakır'a gelip HDP PKK'yla görüşüp giden Ekrem İmamoğlu'na benzemeyiz. Bizim yerimiz Diyarbakır annelerinin yanıdır' dedi.

Diyarbakır Altın Toprak Ödülleri gecesine yoğun ilgi

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da üçüncüsü düzenlenen 'Altın Toprak' ödül gecesinde ödüller sahiplerini bulurken, geceye yoğun ilgi gösterildi.

Altın Toprak Ödülleri sahiplerini buldu

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da üçüncüsü düzenlenen 'Altın Toprak' ödül gecesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) yılın en iyi haber ajansı ödülüne layık görülürken, ünlü modacı Recep Demiray tarafından düzenlenen ve ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defilede yılın en iyi özel eğitim kurumu olarak Radikal Okulları, yılın en başarılı ünlülerin moda kumaşçısı Cafer Andıç seçildi.

15 yıllık firari operasyonla yakalandı

Diyarbakır'da 15 yıldır 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan aranan ve 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.M. operasyonla yakalandı.

GIDABİRDER Diyarbakır temsilciği Açıldı

Gıda Mühendisleri Derneği (GIDABİRDER) Diyarbakır temsilciliği faaliyete başladı.

Diyarbakır'da 650 çiftçiye 4 milyon lira değerinde 210 ton mercimek tohumu desteği

Diyarbakır'da 17 ilçede bulunan 650 çiftçiye içerisinde yüzde 25 çiftçi payı da bulunan 4 milyon lira değerinde 210 ton sertifikalı mercimek tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu' konferansı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu' konulu konferans verdi.

Lice kanalizasyon şebekesinin yüzde 30'u tamamlandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde uzun yıllar alt yapı ve içme suyu sorununu çözecek projesinde kanalizasyon hattının yüzde 30'u tamamlandı.

Evlat nöbetindeki baba, Bakan Soylu ile diyaloglarını anlattı

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 780'inci gününde devam ederken, dün Diyarbakır'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ailelerle görüşmesinde, 'İğne ile çocuklarınızın bulunması için çalışma yapıyoruz' dediği öğrenildi.

Acılı aileler çocuklarını PKK ile HDP'den istiyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 780'inci gününde de devam ederken, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelip evlat nöbetine devam eden anne Necibe Çiftçi, 'Ben evladımı istiyorum. Benim ciğerimi benden koparmışlar. Ben evladımı istiyorum. Bir ciğerim mezardadır, bir ciğerim dağdadır. Ben evladımı istiyorum' dedi.

UMKE 5. Bölge Eğitim ve Tatbikat Kampında deprem tatbikatı yapıldı

Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen afet ve olağan dışı durumlara karşı UMKE personelinin eğitimi amacıyla 5. Bölge illeri Diyarbakır'ın ev sahipliğinde Çınar ilçesi Göksu barajı mevkisinde 3 gün boyunca süren kampın sonunda tatbikat gerçekleştirdi.

Diyarbakır polisi kapkaççılara göz açtırmıyor

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, son bir ayda gerçekleşen kapkaç ve hırsızlık olaylarını aydınlatmak için 45 KGYS, 57 iş yeri ve 32 sitenin 120 saatlik kamera görüntülerinden 11 kapkaç olayını aydınlattı. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

DİSKİ Diyarbakır merkezde abone sayısını 318 bin 760'a çıkardı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, son 6 ayda yaptığı çalışma sonucu Diyarbakır merkezde abone sayısını 318 bin 760'a çıkardı.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Tayyip Erdoğan sadece Türkiye'nin değil bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, Bana Tayyip Erdoğan'ı tanımla derseniz, ben Tayyip Erdoğan'ı tanımlarım. O sadece Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın ve insanlığın büyük devrimcisidir' dedi.

DÜ, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi

Bilim dünyasındaki saygınlığını her geçen gün arttıran Dicle Üniversitesi, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi ve THE Emerging Economies University Rankings 2022 sıralamasında 251-300 bandına girmeyi başardı.

Dicle Üniversitesi öğrencileri köy çocuklarına hediye götürdü

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, pandemi sürecinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini kaldırmak, moral ve motivasyonlarına ivme kazandırmak ve eğitimin önemini anlatmak amacıyla çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirdi.

Teröre finans sağlayanlara ağır darbe: 80 kişi tutuklandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca teröre finans sağlayanlara ağır darbe vurularak, iki dalga operasyonda gözaltına alınan 98 kişiden 80'i tutuklandı.

Toplam 9323 haber.