Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Kavgayı ayırırken yediği Osmanlı tokadıyla neye uğradığını şaşırdı

Diyarbakır'da iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışan şahıs, yediği tokatla neye uğradığını şaşırdı.

Bağlar Belediyesi ilk Zazaca mevlidi yazan alimin adını parka verdi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, Bağcılar Mahallesinde yapımını tamamladığı çok amaçlı parka, ilk Zazaca mevlidi yazan bölgenin önde gelen alimlerinden Ahmed-i Hasi'nin ismini verdi.

Lice'de 2050'e kadar altyapı ve içme suyu sorunu ortadan kaldırıldı

Yapımı devam eden Lice İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesini (SUKAP) denetleyen DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, çalışmalar tamamlandığında ilçenin 2050'e kadar altyapı ve içme suyu sorununun yaşanmayacağını belirtti.

İşitme engelli anne ile psikiyatri hastası babanın hikayesi yürek burktu

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun ziyaret ettiği ailenin hikayesi yürek burktu. Anne işitme engelli, baba psikiyatri hastası, ailenin 3 çocuğu da okul çağında. Aileye çeşitli konularda destek sağlayan Başkan Beyoğlu, Bağlar'da böyle ailelere fazlasıyla rastlıyoruz. Bu ailemizin hikayesini öğrenince çok üzüldük. Ziyaretlerimizle yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışıyoruz' dedi.

Ihlamur 'yeşil altın' olma yolunda ilerliyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ıhlamurlar satışa çıktı. Yaprak ıhlamurun kilosu 200, çiçek ıhlamurun ise 400 liradan satılıyor. Verimin düşük olması nedeniyle fiyatların arttığını belirten aktarlar, kışın fiyatın daha da artacağını söyledi.

İlaç firması eğitime destek için Diyarbakır'da okul yaptırdı

Berko İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Muazzez Beran ve Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde 16 derslikli okul yaptırarak eğitime katkı sağlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Bakan Soylu'ya Diyarbakır'da sevgi seli

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen ve 19 Ekim Muhtarlar günü programı kapsamında muhtarlar bir araya gelen Bakanı Süleyman Soylu, temasları çerçevesinden Yenişehir İlçesi Sanat Sokağında sevgi seli arasından esnaf ziyaretinde bulundu, Millet Kıraathanesinde ise gençlerle bir araya geldi.

Bakan Soylu'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na: 'Bu millet hiçbir şeyden korkmadı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik tehditlerine atıfta bulunarak, 'Birkaç gün önce ana muhalefet partisi genel başkanı tehdit etti. Hepimizi tehdit etti. Hesap soracakmış. Senin soracağın hesaplar kimdi? Bu millet hiçbir şeyden korkmadı' dedi.

Ampute Futbol 2021 Türkiye Kupası müsabakaları Diyarbakır'da başladı

Süper Lig ve 1'inci Lig'den toplam 6 takımın şampiyonluk için mücadele edeceği Ampute Futbol 2021 Türkiye Kupası müsabakaları, 23 Ekim'e kadar devam ederken, müsabakaların açılış töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, ampute futboluna çok ciddi bir ilginin olduğunu belirterek, her yıl kulüp ve lisanslı sporcu sayısının arttığını söyledi.

Alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda seyir halinde olan aracın aniden alev alması sonucu sürücü duvara çarparak durdu, araç ise kullanılamaz hale geldi.

Bedensel engelli antrenörü Erol Taş, korona virüse yenik düştü

Diyarbakır Bedensel Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Takım Antrenörü Erol Taş, korona virüs hastalığına yakalandı. Bir süre hastanede tedavi gören Taş, hastanede hayatını kaybetti.

Evlat hasreti çeken ailelerin Ekrem İmamoğlu'na tepkisi devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 778. gününde devam ediyor. Direnişteki aileler Diyarbakır'a bir açılış için gelen CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki göstererek, CHP'nin PKK ile arasına mesafe koymadığını iddia etti.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanından İmamoğlu'na tepki

Diyarbakır'da temaslarda bulunan ancak Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın'dan tepki geldi. Aydın, 'Diyarbakır'a gelmek ciğer yemekle olmaz, yürekli annelerin yanında durmakla olur' dedi.

Dicle'de 19 Ekim Muhtarlar Günü

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kaymakam Kadir Yurdagül ve Belediye Başkanı Felat Aygören muhtarlarla bir araya geldi.

Acılı baba Yusuf Erdinç oğluna seslendi: 'Senin yerin Türkiye Cumhuriyetidir'

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 778'inci gününde de devam ediyor.

Vali Karaloğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, muhtarlığın vatandaş ile devlet ve vatandaş ile kurumlar arasından köprü olduğunu belirterek, 'Diyarbakır'ın kaybettiği yılları geri alalım diye ekibimizle birlikte gece gündüz koşturuyoruz Diyarbakır'ın hiçbir çözülemeyecek sorunu yok. Hepsini çözeriz. El ele verdiğimizde, birbirimize destek olduğumuzda çözemeyeceğimiz sorun yok' dedi.

DİSKİ, Sarıca Mahallesi'nde tıkanan kanalizasyon sistemini yeniden açtı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Eğil Sarıca Mahallesinde hafriyat ve evsel atıklardan dolayı kapanan 4 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon sisteminde çalışma yürüttü.

Dicle Nehri'nde balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti

Diyarbakır'da, sonbahar mevsiminde yağışların olmaması ve barajdan gelen suyun kesilmesi Dicle Nehri'nde çok sayıda balığın telef olmasına neden oldu. Nehrin yeterince beslenememesi sonucu telef olan balıkların su yüzeyine çıkması görüntü kirliliğine ve kötü kokuya neden oldu.

81 il 81 zirve projesinin 38. durağı Diyarbakır Makam Dağı oldu

Türkiye'nin 5 bin 137 metre ile en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağında yüzde 11 oksijenli ortamda 3 gün 2 gece kalarak dünya rekoru kıran Türkiye'nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, '81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi' kapsamında bin 526 rakımlı Diyarbakır Makam Dağı zirve tırmanışını gerçekleştirdi.

Toplam 9323 haber.