Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ son dakika haber

Elazığ

Elazığ gündeminden sıcak gelişmeler, son dakika Elazığ haberleri farklı bakış açısıyla Elazığ haber sayfamızda.

Elazığ Haberleri

Yağışlar arttı, Hazababa Dağı'ndaki göl tekrar doldu

Elazığ'da Hazarbaba Dağı eteğinde 2 bin rakımda bulunan Kurudolu (Bervi) Gölü, bu seneki yağışlarla birlikte yeniden doldu. Bir yanında Hazarbaba Dağı, altında Hazar Gölü bulunan minik göl, bulutlarla birlikte seyrine doyumsuz görüntüler oluşturdu.

Elazığ'da siraz balığı üretim çalışmaları başladı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde bulunan Su Ürünleri AR-GE Merkezi ve Üretim Biriminde siraz balığının (Capoeta umbla Heckel, 1843) kültüre alma ve balıklandırma çalışmalarına başlandı.

Tam bir şifa deposu: Doğunun muzu 'ışkın' tezgahlarda yerini aldı

Birçok sağlıkçı tarafından beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu ve tam bir şifa deposu olarak anılan 'doğunun muzu' diye adlandırılan 'ışkın', Elazığ'da tezgahlarda yerini aldı.

Elazığ'a işçiler depremden etkilenen şehirlerin adıyla yürüdü

Elazığ'da düzenlenen 1 Mayıs 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde işçiler, depremden etkilenen şehirlerin yazılı olduğu pankartlarla yürüdü.

Elazığ Gençlik Merkezi AkılUS-Dil takımı TEKNOFEST'te finale yükseldi

TEKNOFEST 2023, İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen final yarışmalarında, Elazığ Gençlik Merkezi eğitim teknolojileri kategorisinde final sunumunu gerçekleştirdi.

Elazığ'da gönüllü halk korosu eğitimleri sürüyor

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı gönüllü halk korosu eğitimleri sürüyor.

Elazığ'ın yaban hayatı fotokapanlar ile kayıt altına alınıyor

Elazığ'da kırsal alanlara kurulan harekete duyarlı kameralarla ayı, kurt, keklik, domuz, dağ keçisi, tilki ve yaban tavşanı gibi türlere ilişkin bilgiler elde ediliyor.

Kağıt toplayan adam sağanak yağmurun altında namaz kıldı

Elazığ'da kağıt toplayıcısının sağanak yağmurun altında namaz kılması görenleri duygulandırdı.

TOGG'un ilk teslimatı Elazığ'a ulaştı, vatandaşlardan yoğun ilgi

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG, Elazığ'daki sahibine teslim edildi. TOGG vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Elazığ'da sağanak yağış

Elazığ'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Umutlandıran görüntü, artık o tabeladan su görünüyor

Elazığ'da 3,5 ay önce çekilen görüntüde Suya girmek yasaktır yazısı var fakat su yoktu. Son zamanlarda bölgede etkili olan yağışlarla birlikte artık o tabeladan su görünmeye başladı.

Elazığ'da oğul veren binlerce arı ilginç görüntü oluşturdu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Celal Gürsul'a ait arılı kovanların bulunduğu bahçede oğul veren arılar, ağacı sardı. O anlar cep telefonu ile görüntülendi.

Kuraklıkla boğuşan şirin köy, yeniden eski güzelliğine kavuştu

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyü, 3 yıldır kuraklıkla boğuşuyordu. Son bir aydır ektili olan yağışlarla birlikte sular yükseldi ve o şirin köy tekrar eski güzelliğine kavuştu. Yaklaşık 7 ay önce dron ile aynı yerden çekilen görüntüler, suyun ne denli yükseldiğini de gözler önüne serdi.

Elazığ'da hayvan hareket kısıtlaması kaldırıldı

Elazığ'da il içi ve dışı ilkbahar şap aşılama kampanyası süresince getirilen kısıtlamaların belirli kurallar çerçevesinde kaldırıldığı bildirildi.

Elazığ'da yol genişletme çalışmaları sürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi, Palu Gökdere-Akbulut-Gemtepe grup köy yolunda asfaltlama öncesi yol genişletme ve sanat yapıları çalışması gerçekleştiriyor.

Elazığ'da hububat alanlarında süne incelemesi yapıldı

Elazığ'da süne zararlısının hububat alanında yoğunluğunu tespit edebilmek için inceleme yapıldı.

Cebinizde 244 bin lira olmadan bu çiçeği kopartmayın

Elazığ'ın Palu ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Bu sene 15 gün geç açan ve görüntüsüyle görsel şölen sunan çiçeği koparmanın cezası 244 bin 315 lira olarak açıklandı.

Başkan Şerifoğulları: ' Şehrimizin ihtiyaçlarını belirleyip bu doğrultuda ilerliyoruz'

Vatandaşların beklentilerini ve taleplerini çok iyi bildiklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifopulları, 'Şehrimizin ihtiyaçlarını belirleyip bu doğrultuda ilerliyoruz' dedi.

Tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacak

DSİ tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.

Toplam 3398 haber.