Malatya

Malatya Haberleri

Galatasaray'a Malatya'da coşkulu karşılama

Süper Lig'in 14. haftasında Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak Galatasaray, bugün geldiği kentte taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı.

TÜRKSOY ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi arasında işbirliği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) arasında iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Eroğlu adaylığını açıkladı

Malatya Berber ve Kuaförler Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Kuaför Şener Eroğlu, basın açıklamasında, 'Esnaf ve sanatkrları heyecanlandıracak bir proje, kuracağımız bir kooperatif ile esnafa katkı sunacağız' dedi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapınca takla attı

Malatya'da seyir halindeyken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kıran genç sürücünün kullandığı araç takla attı. Kazada araç hurdaya dönerken sürücü ağır yaralandı.

Şehit öğretmenler için mevlit

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde, şehit öğretmenler için mevlit okutuldu.

Aile hekimlerine hizmet içi eğitimi

Malatya'da aile hekimlerine, 5 farklı grup halinde 2 gün boyunca hizmet içi eğitimi verildi.

İlkokul öğrencilerine trafik eğitimi

Malatya'da iki günde iki okulda toplam bin 171 öğrenciye uygulamalı ve teorik olarak trafik kuralları eğitimi verildi.

Battalgazi'de bir mahallenin daha ulaşım sorunu çözüldü

Ulaşım yatırımları kapsamındaki çalışmalarını gece gündüz sürdüren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, Yaygın Mahallesi'nde yaşanan ulaşım sorununa, gerçekleştirdiği birinci kat sathi kaplama asfalt öncesi temel hazırlık çalışmaları ile neşter vurdu.

Malatya'da silahlı çatışma: 1 yaralı

Malatya'da iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Malatya'da 32 kaçak göçmen yakalandı

Malatya'da güvenlik birimlerinin kaçak göçmenlere yönelik düzenlediği operasyonda 32 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Su temini projeleri ön tamamlama töreni gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İller Bankası, JICA ve MASKİ Genel Müdürlüğü ortaklığıyla, Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere, 11 ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili 'Su Temini Projeleri Ön Tamamlama Açılış Töreni' düzenlendi.

Gençler tarafından yılın eğitim kurumu seçildi

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu (GESKON) Genel Merkezi tarafından Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerinde 2020/2021 eğitim ve öğretim yılı kapsamında üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapılan anket ve araştırmalar sonucunda Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Türkiye ve KKTC'de 2020 yılının en başarılı üniversitesi eğitim kurumu seçildi.

Osmanlı'nın kuruluş dönemi anlatıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 'Osmanlı Kuruluş Dönemi Üzerine Sorular' konulu çevrimiçi seminer düzenlendi.

Yeşilyurt'ta pazar yeri dualarla hizmete açıldı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından konforlu, kapalı ve modern olarak inşa edilen Çilesiz Kapalı Semt Pazar Yeri gerçekleştirilen tören ve dualarla açıldı.

Jandarma'dan KADES tanıtımı

Malatya İl Jandarma Komutanlığı kadın görevlileri tarafından 44 kadına daha Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtıldı.

Şiddette karşı karakola başvur, avukatını iste

Malatya Barosu, kadınların şiddet görmeleri halinde karakola başvurup avukatın istenmesini önerdi. Malatya Barosu bu konuda billboardlara afiş astı.

Malatya'da 528 bin çağrıdan 400 bini asılsız

Malatya Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Unutkan, 112 Acil Çağrı Merkezi kurulduğu günden bu yana yaklaşık 528 bin çağrıya yanıt verdiklerini ve bu çağrıların yüzde 76'sının asılsız olduğunu söyledi.

Japonya'nın hibe ettiği 2 adet engelli minibüsü törenle hizmete alındı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Japonya Büyükelçiliği arasında imzalanan protokol kapsamında hibe edilen 2 adet özel dizayn edilmiş mobil engelli minibüsü düzenlenen törenle hizmete alındı.

Profesör Çakan: 'Çin, Türkleri Doğu Türkistan'da ortadan silmeyi amaçlamaktadır'

Hacı Bayramı Veli Üniversitesi Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Vris Çakan, seminerde yaptığı konuşmada, 'Çin, Çin tarzı bir Türk-İslam devleti kurmayı böylece Türkleri Doğu Türkistan'da ortadan silmeyi amaçlamaktadır' dedi.

Toplam 10069 haber.