Malatya

Malatya Haberleri

Çocuk Kabaresine bakanlık desteği

Malatya'da 'Şen Şakrak Kuklalar ve Çocuk Kabaresi' adlı oyun, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazandı.

Malatya'da koyun kırkma kursu açıldı

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından 'Şaftlı koyun kırkma' kursu açıldı.

Jandarma'dan kaçak sigara operasyonu

Malatya'da Jandarma tarafından kaçak sigara operasyonu düzenlenip, çok sayıda kaçak sigara, sigara sarma kağıdı ve makaron ele geçirildi. Olayla ilgili 2 zanlı yakalandı.

Rektör Kızılay, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı'na katıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı'na katıldı.

Malatya'da karayollarına ve kavşaklara fidan dikildi

Malatya'da yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu, Kayseri-Gölbaşı kavşağında 'Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes' kampanyası kapsamında karayollarının ve kavşak noktalarının ağaçlandırılması için Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen bin 200 fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Eroğan'dan Başkan Çınar'a ödül

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yerel Yönetimler ve Gençlik' Proje Yarışması Ödül Töreninde, Yeşilyurt'ta 2,5 yıl içerisinde gerçekleşen sosyal, kültürel ve sportif yatırımlarından dolayı Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a ödül verdi.

Malatya'da marul ve ıspanak fiyatları düştü

Malatya'da Sebze Meyve Pazarı'nda marul ve ıspanak fiyatları bir öncesi aya göre yarı yarıya düştü.

Kuru kayısıdaki fiyat artışı fidelere talebi arttırdı

Malatya'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) kuru kayısı alımı yapmasıyla birlikte kayısıda oluşan fiyat istikrarı fidelere olan talebi arttırdı.

14 yıldır tam tıkalı olan kalp damarı başarılı bir operasyonla açıldı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvuran hastanın, 14 yıldır tıkalı olan kalp damarları uygulanan operasyonla açılarak sağlığına kavuştu.

Arguvan'da muhtarlara MAKS eğitimi

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde muhtarlara, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü görevlileri tarafından, Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya'da çöken binada 13 vatandaşı kurtaran personele ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İtfaiye Daire Başkanlığına giderek, çöken binadaki 13 vatandaşı kurtaran personeli ziyaret etti. Gürkan, personele Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tebrik mesajını iletti.

Malatya'da 'Yunus Emre' paneli

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, panelde yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin 13. yüzyılda söylediği sözleri sanki bugün söylenmiş gibi hepsini anlıyoruz, bize hiç yabancı gelmiyor' dedi.

Başkan Çınar, Kazakistanlı akademisyen ve öğrencileri ağırladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya'nın tarihi ve turizm yerlerinde incelemelerde bulunan Kazakistanlı akademisyenleri ve öğrencileri, Tarihi Yeşilyurt Konaklarında ağırlayarak, Yeşilyurt'un tarihi, kültürü, doğal lezzetleri ve gastronomisini ön plana çıkarmak adına hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Battalgazi'de özel çocuklara fotoğraf çekimi eğitimi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından özel çocuklara yönelik 'Hayata Gülümse' projesi düzenlendi. Proje kapsamında özel çocuklara fotoğraf çekimi eğitimi verildi. Eğitim sonunda çocuklarla bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Özel çocuklarımızın gönlümüzde özel yerleri var. Onlar için her şeyi yapmaya hazırız' dedi.

Darende'de pancarda yüksek rekolte sevinci

Kayısı üretim merkezlerinden önde olan ilçelerinden Malatya'nın Darende ilçesinde kayısıya alternatif olarak diğer ürünlerin üretimi de gitgide artıyor. Bunlardan biri olan pancar üretiminde söz sahibi hale gelen Darende'de bu yıl 30 bin ton dolayında pancar rekoltesi bekleniyor.

Kendisi öldü, ödüllü fotoğrafları arşivde kaldı

Malatya'da korona virüse yenilerek hayatını kaybeden Ziraat Mühendisi Fuat Yetkin'den geriye ödüllü fotoğrafları kaldı.

Malatya'da sağlık çalışanlarına saldıran şahıs tutuklandı

Malatya'da acil serviste 2 sağlık çalışanını darp eden ve alkollü olduğu ileri sürülen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Çocuklar satranç turnuvasında ter döktü

Malatya'da düzenlenen satranç turnuvasında çocukla ter döktü. Dereceye giren sporculara kupa verildi.

Yetiştiricilere ücretsiz tohumlama hizmeti

Malatya'da hayvan yetiştiricilerine ücretsiz tohumlama hizmeti verilecek.

Toplam 10069 haber.