Malatya

Malatya Haberleri

Başkan Güder: 'Tarih başkenti Battalgazi'mizi İstanbul'a getirdik'

Malatya'nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin yanı sıra mahalli ürünler ile lezzetlerin tanıtıldığı '4.Malatya Tanıtım Günleri' etkinlikleri için açılan Battalgazi Belediyesi standını ziyaret eden misafirlerle yakından ilgilenen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Tarihi bir kapının kilidi olan Battalgazi'mizi İstanbul'a taşıdık' dedi.

Rektör Karabulut: 'Öğrencilerimizle aktif bir şekilde iletişim halindeyiz'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bir televizyonda yaptığı konuşmada, öğrencilerle aktif bir şekilde iletişim halinde olduklarını belirterek, 'Öğrencilerim de beni anne gibi gördüklerini söylüyorlar. Rektöre mesaj var uygulamamız üzerinden bana gece gündüz mesaj yazabiliyorlar. Aktif bir şekilde iletişim halindeyiz' dedi.

MEB şurası bölge istişare toplantısı Malatya'da yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek 20'nci Milli Eğitim Şurası'nın bölge istişare toplantısı Malatya'dayapıldı.

Hastanede yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Malatya'da hastanede AFAD, UMKE, sağlık ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla gerçeği aratmayan yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Terör konulu panelde siber saldırı uyarısı

İnönü Üniversitesinde düzenlenen ''terör'' konulu panelde konuşan Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Parlak, siber tehdidin risklerine değinerek, 'Siber saldırı siber terörün içinde gerçekleşebilir. Sonucunda bir hasar ya da katliam oluşur ve bir siber suç ortaya çıkar' dedi.

Malatya eğitim camiasının acı günü

Malatya'da milli eğitim camiasında görevli 2 şef, birer gün arayla covid-19 nedeniyle tedavi gördükleri hastanede hayatlarını kaybettiler.

Büyükşehir Belediyesinde hizmet içi eğitim semineri sona erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle 2021 yılı hizmet içi eğitim planı kapsamında, Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim seminerleri sona erdi.

Kale Çileği kadınlara ve gençlere gelir kapısı olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kale Kaymakamlığı, Kale Belediyesi ve Sınırlı Sorumlu 3K Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortaklığıyla hazırlanan 'Kale'de Çilek Kadın Elinde Yetişecek' projesinin düzenlenen törenle imzaları atıldı.

Başkan Çınar, Doğan'ı kültür evlerinde ağırladı

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin kültürel yatırımlarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Şennur Aldemir Doğan, 'Yeşilyurt Belediyesinin yatırımlarından büyük bir memnuniyet duydum, çok güzel eserler kazandırılmış, Belediye Başkanımızı tebrik ederim' diye konuştu.

Duvar yazılarına sosyal medyadan cevap

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, ilçede duvarlara yazılan aşk sözlerine, ''Seviyorsan git konuş. Çünkü biz duvardan siliyoruz'' paylaşımı ile cevap verdi.

Başkan Güder'den Baro Başkanı Demez'e 'hayırlı olsun' ziyareti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen seçimin ardından Malatya Barosu Başkanlığı'na seçilen Avukat Onur Demez'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, görevinde başarı diledi.

Alacak verecek meselesi kanlı bitti: 1 yaralı

Malatya'da iki kişi arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada tabanca ile ayağından vurulan 1 kişi yaralandı.

Tetteh: 'Güzel bir aile ortamı yakaladık'

Yeni Malatyaspor'un Ganalı forveti Benjamin Tetteh, takımın başına gelen Rumen teknik adam Sumudica ile güzel bir aile ortamı yakaladıklarını söyleyerek, bu hafta Altay karşısında da galip gelmek için sahaya çıkacaklarını ifade etti.

Uyuşturucu satıcılarına 4 ayrı operasyon: 3 tutuklama

Malatya'da uyuşturucu satıcılarına 4 ayrı operasyon düzenlendi. 1 kilo 586 gram esrar ve değişik uyuşturucu maddeleri ile birlikte bir silah ele geçirildi. Olayla ilgili 3 zanlı tutuklandı.

Sumudica: 'Güçlü bir takım oluşturmak istiyorum'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, güçlü bir takım oluşturmak istediğini söyledi.

Malatya gençlere erasmus semineri

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası'yla, gençleri bilgilendirmek amacıyla seminer düzenledi.

Fendoğlu, çırak ve kalfaların taleplerini dile getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada, 'Çırak ve kalfalarımız için ödenen iş kazası ve meslek hastalıkları primi emeklilik gününe sayılan bir düzenlemeyle SSK'lar için de yapılırsa sanayi sitelerindeki esnaf ve sanatkrlarımızın iş hacmi artar ve daha çok çırak ve kalfa çalışmış olur' dedi.

Darende'nin tek kadın muhtarına çiçekli kutlama

Malatya'da kadın jandarmalar hemcinsi olan Yarımca Mahallesi Muhtarı Emine Sevinç Özalp'ı evinde ziyaret ederek, Muhtarlar Gününü kutladıç

Başkan Güder: 'Muhtarlarımız bizim baş tacımız'

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla 'En önemli paydaşlarımız ve yol arkadaşlarımız' dediği muhtarlar ve dernek başkanlarıyla bir araya gelerek, tüm muhtarların bu özel gününü kutladı.

Toplam 10069 haber.