TDİOSB Malatya'da örnek olacak

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yapılacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesine örnek olacak.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Malatya’nın Yazıhan ilçesinde yapılacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesine örnek olacak.

Yazıhan Kaymakamı ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kutsal Baytak ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Ticaret Borsasına ziyarette bulundu.

Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Ay, borasının yönetim kurulu ve meclis üyeleri Malatya heyetini karşılayarak yatıkları çalışma hakkında bilgilendirmede bulundu.

TDİOSB’lerde besiciliğin modern yöntemlerle yapılarak hayvansal üründe verimliliğin arttırıldığını, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlandığını belirten Ay, “Türkiye’de bir ilk ve model olan 186 hektar alan üzerine kurulan Organize Sanayi Bölgemizde 82 adet işletme parseli bulunmaktadır. Bu parsellerimizin 72’sinde aktif hayvancılık yapmaktadır.10 parselimiz ise firmalarımıza tahsis edilmiş olup proje aşamasındadır. Besi OSB’mizde yıllık 20 bin büyük baş hayvan besiciliği yapılmaktadır. Ayrıca Besi OSB’mizde 4,8 megabaytlık Biogaz tesisimiz,1 adette günlük 560 büyükbaş, 5 Bin küçükbaş kesimi gerçekleştirilebilecek et entegre tesisi bulunmaktadır’’ dedi.

Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinin kurulumu ile ilgili istişarelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır’da bulunduklarını ifade eden Baytak, “Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi çok ciddi bir yatırım. Bu anlamda sizlerin yaşamış olduğu tecrübeler hakkında istişarelerde bulunarak çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Balkaya, Besi Organize Sanayi Bölgesinin yapım aşamasından mevcut durumuna kadar olan süreç ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin