Tunceli'de düzenlenen kişisel moda tasarımı sergisi büyük ilgi gördü

Munzur Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kartal Murat Ayvaz tarafından düzenlenen kişisel moda tasarımı sergisi büyük ilgi gördü.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Munzur Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kartal Murat Ayvaz tarafından düzenlenen kişisel moda tasarımı sergisi büyük ilgi gördü.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Dr. Kartal Murat Ayvaz tarafından kişisel moda tasarımı sergisi düzenlendi. Teması ‘Anadolu’ olan ve 15 parçadan oluşan giysi koleksiyonu davetliler tarafından ilgiyle incelendi. Temel felsefesi sürdürülebilirlik olarak belirlenmiş olan koleksiyonda yüzde 100 doğal pamuklu ve ipek kumaşlar kullanıldı. Renklendirme işlemleri ise tamamen doğal boya ve baskı teknikleriyle gerçekleştirildi. Giysi koleksiyonunda kullanılan doğal boyalar kekik, adaçayı, defne yaprağı, mazı meşesi ve ceviz gibi bitki ve bitki atıklarından elde edildi. Boya ve baskıda serigrafi baskı, shibori bağlama ve kazanda boyama gibi teknikler kullanıldı. Serginin açılışına, “Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Taner Şengün ile Prof. Dr. Nuran Cıkcıkoğlu Yıldırım, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergiyle ilgili bilgi veren Ayvaz; hızlı üretim ve tüketim çağının ortaya çıkardığı ekolojik sorunlara vurgu yaparak; beşeri, sosyal, ekonomik, ekolojik ve kültürel bağlamda sürdürülebilirliğin önemini ifade etti. Giysi koleksiyonunda renklendirme için kullanılan doğal boyaların serigrafi baskı tekniğinde emilsiyonsuz olarak kullanıldığını aktaran Ayvaz, yüzde 100 doğal reçetelerle uygulamalar yapılmış olmasını sektörel ve akademik anlamda bir ilk olarak ifade etti.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin