Yaban keçileri 'tuz' için karayoluna iniyor

Tunceli'de koruma altındaki yaban keçileri, karayoluna inerek tuz ihtiyacını gideriyor. Yolu kullanan vatandaşlar, yaban hayvanlarının zarar görmemesi için karayolunun her iki yönüne uyarıcı tabelalar konulması gerektiğini belirtti.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Tunceli’de koruma altındaki yaban keçileri, karayoluna inerek tuz ihtiyacını gideriyor. Yolu kullanan vatandaşlar, yaban hayvanlarının zarar görmemesi için karayolunun her iki yönüne uyarıcı tabelalar konulması gerektiğini belirtti.

Tunceli-Hozat karayoluna inen yaban keçileri, yoldan geçen araçlara aldırış etmeden uzun süre tuz ihtiyaçlarını gideriyor. Kimi bilinçsiz vatandaşlar tarafından keçiler için karayoluna tuz dökülürken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tuz dökülmemesi konusunda koyduğu tabelalarla vatandaşları uyarıyor. Yolu kullanan vatandaşlar, sadece tuz konusundaki uyarıcı levhaların yeterli olmadığını belirterek, yolun her iki yönüne hayvanlara zarar verilmemesi, hız yapılmaması konusunda uyarıcı levhalar konulması gerektiğini dile getirdiler.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin