Tunceli Valiliği Haberleri

Tunceli Valiliği Haberleri

Tunceli Valiliği'nden yangın açıklaması

Çemişgezek ilçesinde meydana gelen yangınla ilgili açıklama yapan Tunceli Valiliği, helikopterle köye jandarma ekiplerinin sevk edildiğini ve 80 hane bulunan köyde olası bir facianın önlendiğini bildirdi.

Tunceli Valiliği, Erzincan'a geçişlere kısıtlama getirdi

Tunceli Valiliği, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle kentten Erzincan'a gidişlere 4 gün boyunca kısıtlama getirildiğini açıkladı.

Tunceli Valiliğinden yoğun kar yağışı uyarısı

Tunceli Valiliği, kentte kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı.

Tunceli Valiliği: 'Yasa dışı avcılığa geçit vermeyeceğiz'

Tunceli Valiliği, son 10 günde kaçak avlanan 17 kişiye toplam 392 bin 438 lira para cezası kesildiğini, yasadışı avcılığa geçit verilmeyeceğini açıkladı.

Yasağa rağmen açıklama yapmak isteyen gruba müdahale: 6 gözaltı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Şubesi tarafından yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahalede 6 kişi gözaltına alındı. Tunceli Valiliği dün gece kent genelinde eylem ve etkinlikleri 1 gün süreyle yasaklama kararı almıştı.

Tunceli Valiliğinden yangın uyarısı

Tunceli Valiliği, olası orman yangınlarına karşı vatandaşlara sosyal medya hesaplarından uyarıda bulundu.

Tunceli'de tesisleşmenin olduğu alanlar dışında piknik ve kamp yasaklandı

Tunceli Valiliği, 15 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında, tesisleşmenin olduğu alanlar dışında piknik, kamp yapmak, ormanlara izinsiz giriş-çıkış, çadır kurma ve anız yakmanın yasaklandığını belirtti.

Tunceli Valiliğinden Hızır Dergahı açıklaması

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde bulunan Hızır Dergahı ile ilgili bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberle ilgili Tunceli Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Tunceli Munzur Vadisinde konaklama tesisi yapılacak

Tunceli Valiliği, Munzur Vadisinde taş ev, bungalov ev, çadır ve karavan kamp alanı ile ortak kullanım alanlarını içeren konaklama tesisi yapılacağını açıkladı. Valilik, tesise ilişkin sözleşmenin de imzalandığını bildirdi.

Tunceli Valiliği'nden sürü sahipleri ve arıcılara duyuru

Tunceli Valiliği, il mera komisyonu tarafından 10 Haziran tarihi olarak belirlenen mera ve yaylaklara çıkacak sürü sahipleri ile arıcıların komisyona başvurmaları halinde tarihin değiştirilebileceğini belirtti.

Tunceli Valiliğinden kayıp gençlerin bulunmasına ilişkin açıklama

Tunceli Valiliği, 21 Nisan tarihinde Ovacık kara yolunda araçlarının Munzur Çayı'na düşmesi sonucu kaybolan 3 gencin cansız bedenlerine ulaşılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Tunceli Valiliğinden kayıp gençlerin bulunmasını ilişkin açıklama

Tunceli Valiliği, içinde bulundukları aracın Munzur Çayı'na uçması sonucu kaybolan ve 2'si bulunan gençlere ilişkin açıklama yaptı. Valilik açıklamasında kayıp diğer genci arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kayıp 3 genç için su tahliyesi yapılacak

Tunceli Valiliği, Munzur Çayı'nda kaybolan 3 genci arama çalışmaları çerçevesinde Uzunçayır Baraj Gölü'nden su tahliyesi yapılacağını bildirdi.

Tunceli'de hasar tespit talep süreci başladı

Tunceli Valiliği, il genelinin afet bölgesi olarak kabul edildiğini belirterek, kabulle birlikte hasar tespit talep sürecinin başladığını bildirdi.

Tunceli-Erzincan arası zincirsiz tırlara kapatıldı

Tunceli Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan sınırı ile Pülümür ilçesi arasındaki yolun ikinci bir duyuruya kadar zincirsiz tır geçişlerine kapatıldığını açıkladı.

Tunceli Valiliği'nden yağış uyarısı

Tunceli Valiliği, kuvvetli yağış beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı.

Tunceli'den Adıyaman'a 'Sevgi Bağı' kampanyası

Tunceli Valiliği, Adıyaman'daki afetzede çocuklar için 'Sevgi Bağı' kampanyası başlattı.

Tunceli'de eğitim öğretime bir gün ara verildi

Tunceli Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

Tunceli Valiliğinden Dersimspor'a 200 bin liralık destek

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grup'ta mücadele eden Tunceli takımı Dersimspor'a Tunceli Valiliği 200 bin lira destekte bulundu.

Tunceli'de eylem ve etkinlikler 5 gün süreyle yasaklandı

Tunceli Valiliği, kentteki eylem ve etkinliklerin 5 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Tunceli Valiliğinden 'kız yurdunda gıda zehirlenmesi' iddialarına yalanlama

Tunceli Valiliği, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan, KYK Tunceli Kız Yurdunda kalan öğrencilerin gıda zehirlenmesi yaşadıkları şeklindeki haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Odunlukta farelerle yaşıyordu, yeni evine kavuşunca mutluluk gözyaşlarına engel olamadı

Tunceli'de yaşayan Adalet Ekici, oturduğu evden atılmasının ardından engelli oğluyla kaldığı odunluktan Tunceli Valiliği tarafından çıkartılarak, yeni evine yerleştirildi. Sıcak bir yuvaya kavuşan Ekici, mutluluk gözyaşlarına engel olamadı.

Tunceli Valiliğinden 'açılış' açıklaması

Tunceli Valiliği, bazı basın yayın organlarında yanlış algı oluşturmak için 'Tuvalet açılışı yaptılar' şeklindeki paylaşımlar hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Tunceli'de yangın kontrol altına alındı

Tunceli Valiliği, Munzur Vadisi Milli Parkı'nda çıkan örtü yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Valilik açıklamasında bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Tunceli Valiliği, festivalde planlanan bazı etkinliklere izin vermedi

Tunceli Valiliği, 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali çerçevesinde düzenlenmesi planlanan 2 müzik gurubunun konserleri ile yapılacak olan bir yürüyüşe izin vermedi.

Tunceli Valiliği dolandırıcılara karşı uyardı

Tunceli Valiliği, vali adını kullanarak yardım topladıklarını ifade eden dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Tunceli Valiliği, boğulma tehlikesine karşı uyardı

Tunceli Valiliği, artan sıcaklarla birlikte vatandaşları boğulma tehlikesine karşı uyardı.

Tunceli Valiliği, sağanak yağış ve taşkınlara karşı uyardı

Tunceli Valiliği, sağanak yağışlarla beraber oluşabilecek sel ve taşkınlara karşı vatandaşları uyardı.

Tunceli Valiliğinden karakolda şiddet olayına yalanlama

Tunceli'de bir kafede çıkan tartışmanın ardından götürüldüğü karakolda işkence gördüğünü iddia eden gencin bu iddiası valilik tarafından yalanlandı. Valilik kavga olayını doğrularken konuya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tunceli Valiliği Nevruz kutlamalarını izne bağladı

Tunceli Valiliği, ilde Nevruz kutlamalarına gölge düşürebilecek her türlü eylem ve etkinliğin önüne geçilebilmesi amacıyla tüm eylem ve etkinliklerin 6 gün süreyle mülki idare amirinin iznine bağlandığını açıkladı.