Fidanel: '6 Şubat'ta yerle bir olan mahallelere daha önce dikkat çekilmişti'

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, Sivrice depremi sonrası önlem alınması için dikkat çektiği 5 mahallenin 6 Şubat depreminde yok olduğunu söyledi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, Sivrice depremi sonrası önlem alınması için dikkat çektiği 5 mahallenin 6 Şubat depreminde yok olduğunu söyledi.

6 Şubat depremlerinin yıkıma uğrattığı Malatya’da hasarlı binaların yıkımları sürerken, bazı mahalleler de yaşanan büyük yıkımlar ise dikkatlerden kaçmıyor. Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel de yıkımın büyük olduğu bu mahallelerdeki tehlikeye daha önce dikkat çektiklerini ve önlem alınması adına yetkililere rapor sunduklarını söyledi.

Fidanel, 24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası oda olarak Malatya’nın yapı stokunu analiz ederek acil önlem planı hazırladıklarına değindi. Özellikle Malatya’da 2000 yılı öncesi yapıların ciddi tehlike altında olduğunu ve bu yapıların tek tek analizi yapılarak ’Bina Kimlik Belgesi’ düzenlenmesi gerektiğini o dönem ilçe belediyelerine aktardıklarını ifade eden Fidanel, “Tespit ettiğimiz 5 mahallenin büyük bir depreme dayanamayacağı konusunda birçok kez uyarılarda bulunmuştuk. Bahsettiğimiz mahallelerimiz Niyazi Mısri, Dabakhane, Akpınar, Çavuşoğlu ve Yeni Hamam 6 Şubat depremlerinde maalesef yok oldu. Ve en çok ölümlerin olduğu yerler de bu mahallelerimiz. Özellikle Yeni Hamam Mahallesinde bulunan 27’si çocuk 65 kişiye mezar olan Bahçecioğlu Apartmanı’nın travmasını uzun süre aklımdan çıkaramayacağım” ifadelerine yer verdi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin