Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Genel Sekreter Çiftçi Diyarbakır'ın yeni eğitim ve teknoloji merkezini inceledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bağlar Koşuyolu Parkında bulunan Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir sporcuları judoda dereceye girdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, 2-6 Temmuz'da Tunceli'de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi 2. etap müsabakalarında Türkiye dereceleri elde etti.

Diyarbakır'ın 4 yıllık gastronomi ve yöresel ürünler eylem planı hazırlandı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Gastro İnovasyon Merkezi Projesi çerçevesinde 4 yıllık Gastronomi ve Yöresel Ürünler Eylem Planı hazırlandı.

Diyarbakır'da 357 bin kök Hint keneviri, 86 kilo kubar esrar ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan narko-terör operasyonunda 357 bin kök Hint keneviri, 84 kilo kubar esrar ve silah ele geçirildi.

Diyarbakır'da bir ayda 182 tabanca ele geçirildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Haziran ayında gerçekleştirilen asayiş operasyonlarında 182 adet tabanca, 28 adet kuru sıkı tabanca, 16 av tüfeği, bin 787 fişek ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 bin 159 kişiden 142 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Diyarbakır'da 1 kişinin öldüğü feci kaza dükkan içi kamerasına yansıdı

Diyarbakır'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı kazada otomobilin iş yerine dalma anı marketin kamerasına yansıdı.

Diyarbakır'da deprem konutları hızla yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binalar hızla yükselmeye devam ederken, alanda örnek daire tamamlandı.

Anız yangınlarıyla milli servet yok oluyor

Türkiye'de buğday hasadının ardından çiftçilerin ikinci ürünün ekimine daha hızlı bir şekilde başlaması için yaktıkları anızın toprağa fayda yerine zarar verdiğini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 'Anız yangınlarının faydası yok denecek kadar az. Buna karşılık zararı da çok çok büyük. Anız yakmayla biz o bölgedeki faydalı böceklerin ortadan kalktığını biliyoruz' dedi.

Diyarbakır'a 22 milyon maliyete dünya mutfağı

Yılda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist ağırlayan tescilli ciğeriyle bilinen Diyarbakır'da, özelikle yabancı turistlerin kendilerini evlerinde hissetmesi için 22 milyon maliyete dünya mutfağı açıldı.

TDİOSB Malatya'da örnek olacak

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yapılacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesine örnek olacak.

Diclekent Bulvarı'nda kaldırımlar yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diclekent Bulvarı'nda kaldırımları yenilemeye başladı.

Ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla sürüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat nöbeti devam ediyor.

Diyarbakır'ın haziran ayı kaza bilançosu korkuttu: 570 kazada 5 kişi öldü

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığının verilerine göre, Diyarbakır'da Haziran ayında meydana gelen 570 trafik kazasında 535 kişi yaralandı, 5 kişi hayatını kaybetti.

Kağıt ve ambalaj firmasından 'Plastiksiz temmuz' projesine tam destek

Mersin'de üretim yapan Wordpac kağıt ve ambalaj firmasından, 2011 yılında bir fikir olarak ortaya atılan ve o günden sonra her temmuz ayında gündeme getirilen 'Plastiksiz temmuz' projesine tam destek.

Narkotik polisi uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri haziran ayında yaptığı 71 operasyonda 444 kilo 79 gram uyuşturucu madde ele geçirirken, gözaltına alınan 323 şüpheliden 75'i tutuklandı.

Uzmanından sürücülere 'antifriz' uyarısı

Diyarbakır'da 35 yıllık oto tamirci Ziya Kaya, daha çok yaz aylarında meydana gelen araç yanmaları ve antifriz kullanımı konusunda sürücülere uyarılarda bulundu.

Diyarbakır'da Dicle Elektrik saha ekipleri taşlı saldırıya uğradı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kaçak kontrolüne giden Dicle Elektrik saha ekipleri, araçlarıyla birlikte taşlı saldırıya uğradı.

AK Parti İl Başkanı Aydın'dan HDP'ye sert eleştiri

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen HDP'ye sert sözlerle yüklenerek, 'Kılıçdaroğlu kazansaydı, Ümit Özdağ İçişleri Bakanı olacaktı. HDP bunun için uğraştı' dedi.

Diyarbakır'da otomobilde bulunan ceset soruşturmasında 3 kişi tutuklandı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde ihbar sonrası bir otomobilde bulunup, bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilen Cebrail Daşçı cinayetinde gözaltına alından 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.